به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مطالعات در حوزه تجارت خارجی و رشد اقتصادی موید این امر است که صادرات و واردات نقش قابل توجهی در رشد اقتصادی دارند و می توان گفت در تحول اقتصادی کشورها به سوی رشد، بین الگوی تولید و واردات و صادرات پیوندی ناگسستنی وجود دارد و می توان آنها را به عنوان عاملی مهم و تأثیرگذار در کشورهای در حال توسعه، وارد مدل رشد کرد.
بنابراین گزارش، کشورمان دارای مزیت های فراوان در تولید کالاها است. ایران در زمینه منابع طبیعی، نفت و گاز و معادن کانی و غیرکانی از کشورهای غنی محسوب می شود. همچنین در زمینه نیروی انسانی بر اساس آمار موجود کشورمان از جمعیت جوانی برخوردار است که اگر با مدیریت صحیح همراه شود می تواند به عنوان یکی از مزیت های کشور در زمینه تولید و صادرات تلقی شود. همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص ایران و واقع شدن در مسیر شرق به غرب و ارتباط با دریا از شمال و جنوب، یکی از بهترین موقعیت های استراتژیک را به خصوص برای صادرات پدید آورده است.
با توجه به میزان تاثیرگذاری صادرات و واردات بر رشد اقتصادی برنامه ریزی های متعددی از سوی مسئولان کشورمان در این دو بخش در حال انجام است به ویژه برای توسعه صادرات غیرنفتی راهکارهای فراوانی در دستور کار قرار گرفته است و سایر اولویت های تولیدی در کشور در بخش هایی چون کشاورزی و صنعت مورد توجه قرار گرفته بر این اساس و به گفته مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران «بیش از 53 میلیارد دلار واردات و صادرات تا پایان مهر ماه امسال در کشور انجام شد.» که این امر تایید بر تلاش های صورت گرفته از سوی متولیان برای رشد اقتصادی کشور حتی با وجود اعمال مجدد تحریم ها از سوی آمریکا است.
«فرهاد نوری» در رابطه با حجم صادرات و واردات کشورمان شب گذشته 28 آبان در نشست فعالان اقتصادی کشورهای ایران و افغانستان در نخستین نمایشگاه توانمندی های تولیدی و صنعتی البرز اعلام کرده است: «از مجموع مبادلات تجاری کشور تا مهر ماه امسال، 27 میلیارد دلار مربوط به صادرات و 26 میلیارد دلار در حوزه واردات کالا بوده است. با وجود هجمه های دشمنان و تحریم های ظالمانه علیه ایران اسلامی، این میزان واردات و صادرات از کشور صورت گرفته است.»
وی با بیان اینکه تراز تجاری کشور بدون احتساب فروش قیمت نفت مثبت بوده است، افزود: «تنها در میزان صادرات صورت گرفته به کشور افغانستان طی هفت ماه گذشته شاهد رشدی 24 درصدی نسبت به سال گذشته بوده ایم.»
نوری با اشاره به اینکه تمرکز ما بیشتر بر روی کشورهای همسایه است ادامه داد: «ایران با پنج بازار صادراتی 70 درصد صادرات خود را پوشش می دهد و اگر بتوانیم به 9 کشور پیرامونی این بازارها را توسعه بدهیم بیش از 80 درصد صادرات مان را پوشش داده ایم.»/
نظر شما