نمایش ۴۰ اثر از گنجینه موزه هنرهای معاصر در ۴۰ شهر ایران

هادی مظفری از نمایش منتخبی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر همزمان با برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر خبرداد و گفت: ۴۰ اثر از گنجینه موزه هنرهای معاصر در ۴۰ شهر ایران به نمایش درخواهد آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ظهر امروز سه شنبه 29 آبان با حضور هادی مظفری مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره، امیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیر اجرایی جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

 

در این نشست، «هادی مظفری» گفت: از سه ماه پیش کار جدی برای بررسی 10 دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر آغاز شد. این جشنواره آسیب شناسی شد و پیشنهادهایی صاحب نظران برای بهتر برگزار شدن جشنواره داشتند و بزرگان و اساتید هنرهای تجسمی نیز نقطه نظرات خود را ارایه کردند و در همین راستا با مدیران دوره های پیش هم گفتگو شد و اطلاعات مسیری که تا الان طی شده بود را دریافت کردیم.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی افزود: از «مجتبی آقایی» و «جمشید حقیقت شناس» و افرادی که پیش از آنها در جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور داشتند، تقدیر می کنیم.

 

مظفری اظهار کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر چند نیاز دارد که باید آن را برآورده کنیم، یکی اینکه حلقه این جشنواره فجر در هیئت داوران، دبیران افراد و هنرمندانی که با این رویداد همکاری می کنند باید بزرگتر شود.

وی با اشاره به روند انتخاب دبیرکل یازدهمین جشنواره فجر گفت:در گذشته ساختار جشنواره به این شکل بود که مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی دبیر کل جشنواره را انتخاب می کردند و تمام مسئولیت جشنواره بر عهده دبیر بود که اعضا را نیز دبیر انتخاب می کرد اما این روند با آیین نامه مدون تغییر کرد و به شورای سیاستگذاری رسید. در شورای سیاستگذاری تلاش کردیم هنر حاضر یک نماینده داشته باشد و  در 10 رشته هنری حاضر در جشنواره یکی از بزرگان هر رشته باید حضور داشته باشند و فرآیند انتخاب دبیر نیز بر این اساس تغییر کرد؛ در همان شورا استاد ابراهیم حقیقی به دبیری جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزیده شد و انتخاب اعضا بر عهده وی است.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی خاطرنشان کرد: تفاوتی که یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دوره های پیشین دارد که می توان به آن اشاره کرد حضور پررنگ گالری ها به عنوان یکی از اثربخش ترین بخش های هنر تجسمی کشور است و در کنار آن اضافه شدن بخش علمی پژوهشی به جشنواره هم تغییر اساسی در جشنواره ایجاد کرده است.

 

وی با اشاره به بخش ویژه جشنواره به مناسبت چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امسال به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی بخش ویژه ای داریم که در سال های گذشته در جشنواره نبوده است و برنامه های ویژه ای برای این بخش تدارک دیده شده است.

 

هادی مظفری همچنین گفت: در انتخاب شورای سیاستگذاری داوران و هیئت داوران باید افرادی را انتخاب کنند که مورد وثوق جامعه هنری باشد و شان و منزلت هنرهای تجسمی را دارا باشند، علاوه بر اینها اساتیدی را به شورای سیاستگذاری و داوران جشنواره اضافه کردیم که دایره برگزارکنندگان جشنواره تجسمی را وسیع تر کنیم. در ترکیب هیئت داوران ما هم پیشکسوتان و هم جوانان حضور دارند.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با اشاره به برپایی ویژه برنامه های چهل سالگی انقلاب در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در این جشنواره تدارکی برای چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی دیده شده است که در همین راستا نمایشگاه پلاک 40 که نمایش هنرهای تجسمی انقلاب است برپا می شود و همچنین نمایشگاه عکس روزهای انقلاب با حضور اساتید برجسته عکس برپا خواهد شد. در کنار آن نمایشگاه 40 اثر در 40 شهر آثار آن منتخبی از گنجینه موزه هنرهای معاصر است به نمایش درخواهد آمد. همچنین از هنرمندان انقلاب و دفاع مقدس تجلیل خواهد شد.

 

وی تصریح کرد:  یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در هشت مرکز فرهنگی در شهر تهران و 50 مرکز در دیگر شهرها برگزار می شود.

 

هادی مظفری با اشاره به آیین نامه مدون جشنواره های هنری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امسال اولین دوره ای است که جشنواره های هنرهای تجسمی فجر، موسیقی، تئاتر و مد لباس فجر دارای آیین نامه مدون شده است؛ بیش از این آیین نامه را شورای سیاستگذاری دبیر سیاست های جشنواره را تایید می کرد اما جشنواره از این پس بر اساس آیین نامه های مدون عمل می کند که با رفتن دبیر خللی در اجرای مفاد آن ایجاد نخواهد شد.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی فجر درباره اعتبار یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: اعتبار این جشنواره دو میلیارد و 500 هزار تومان است، سیاست شفاف سازی وزارت ارشاد را همه دنبال کرده اند به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هر رویدادی که در جشنواره برگزار می شود به فاصله 40 روز هزینه های آن منتشر می شود و هزینه های این جشنواره را ما هم در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می دهیم.

 

هادی مظفری اظهار داشت: در چرخه هنرهای تجسمی باید هنرمند،‌ گالری دار و مردم را همیشه مدنظر قرار داد. گالری  روشمندترین و صحیح ترین مکان برای نمایش اثر است که در آن اثر هنری را به فروش می رسانند حضور گالری ها در جشنواره هنرهای تجسمی فجر به مردمی کردن جشنواره کمک می کند.

 

وی درباره حذف بخش بین الملل از یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: این بخش را حذف کردیم، بخش بین الملل یک ضروریاتی دارد که اگر نتوانیم این ضروریات را فراهم کنیم یدک کشیدن آن نیز چیزی در پی ندارد. این بخش را باید با قواعد بین المللی اعمال کنیم.

کد خبر 741600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha