به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دولت جدید عراق پس از بر سرکار آمدن تمام توان خود را به منظور تحکیم روابط با ایران به کار گرفته و در زمینه همکاری های اقتصادی بغداد می کوشد که تهران را همچنان هم پیمان خود نگاه دارد.
در همین رابطه، «لقمان الفیلی» سخنگوی ریاست جمهوری عراق در گفت و گو با الفرات گفت: تحریمهایی که علیه ایران تحمیل شده، بخشی از تنش منطقه است و ضرورت دارد تا شهروندان تحت محاصره قرار نگیرند و ما برای کاهش تنش همکاری خواهیم کرد.
این در حالی است که روز شنبه «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق به تهران آمد و در این سفر توافقنامه های اقتصادی میان دو کشور به امضا رسید و در خصوص تبادل برق، گاز، فراورده های نفتی و همچنین فعالیتهای دو کشور در زمینه های کشف و استخراج نفت و اتصال راه آهن دو کشور از سمت غرب و جنوب رایزنی هایی میان مقامات صورت گرفت و شرکت ایرانی قرار شد با همکاری وزارت دارایی عراق راه آهن شلمچه را با تکمیل ۳۵ کیلومتر به بصره متصل کند تا روند انتقال محموله های تجاری و مسافر میان دو کشور بویژه در ایام اربعین تسهیل شود.
ایران و عراق برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ۲ کشور نیز توافق کردند تا در این منطقه آزاد تجاری صنایع مشترک ۲ همسایه تولید شود.
روابط تجاری ایران و عراق به گونه ای است که جایگزینی برای یکدیگر نمی توانند بیابند. در سالیان اخیر عراق اولین هدف صادرات ایران تلقی می شده که طبق آمار منتشر شده در هفت ماه گذشته بيش از ۶ ميليارد دلار کالاي غير نفتي از ايران به عراق صادر شده است که نسبت به سه سال گذشته پنجاه و پنج درصد افزایش داشته است.
همچنین دولت عراق سالانه 1300 مگاوات برق و ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد می کند که طبق گفته مقامات عراقی جایگزینی برای ایران در این موارد یافت نمی شود.
یادآور می شود، آمریکا به عراق یک معافیت موقتی به مدت ۴۵ روز برای ادامه خرید گاز طبیعی و برق از ایران داده است اما «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق اعلام کرده که برای معافیت این کشور از تحریمهای تحمیلی آمریکا علیه ایران، تلاش می کند و در خبری آمده بود که عبدالمهدی در گفتوگویی طولانی با سفیر آمریکا در بغداد به او ابلاغ کرده است که عراق نمیتواند در مدتی کوتاه برای برق و گاز وارداتی از ایران، جایگزین بیابد./
نظر شما