استیضاح وزیر علوم/تذکر به ظریف درباره اظهاراتش درباره پولشویی/سردار غیب پرور مهمان فردای مجلس

استیضاح وزیر علوم کلید خورد، تذکر به ظریف درباره اظهاراتش درباره پولشویی، حضور سردار غیب پرور در جلسه فردای مجلس، عدم حذف طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۲۹ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، استیضاح وزیر علوم کلید خورد، تذکر به ظریف درباره اظهاراتش درباره پولشویی، حضور سردار غیب پرور در جلسه فردای مجلس، عدم حذف طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه ۲۹ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

 

جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست «مسعود پزشکیان» آغاز شد. «امیر حسین قاضی زاده هاشمی»، عضو هیات رییسه مجلس دستور جلسه علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:

 

لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، گزارش کمیسیون ویژه‌ حمایت از تولید ملی در مورد آسیب شناسی وضعیت شاغلان و بیکاران با رویکرد حمایتی، لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) و طرح یک فوریتی تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در دستور کار جلسه علنی مجلس شورای اسلامی است.

 

لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان، بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان در مورد رسیدگی به طرح جامع مدیریت شهری طبق اصل "۸۵" قانون اساسی و طرح یک فوریتی اصلاح قانون بودجه ۹۷ نیز از دیگر دستور کارهای جلسه علنی مجلس شورای اسلامی است.

 

نمایندگان در ادامه ناظران مجلس شورای اسلامی در شورای عالی فضایی، ستاد امر معروف و نهی از منکر و شورای نظام پزشکی را انتخاب می‌کنند.

 

«مسعود پزشکیان» که اداره جلسه علنی امروز مجلس را بر عهده داشت، در ابتدای جلسه با تبریک سالروز ولادت حضرت محمد مصطفی (ص) و آغاز هفته وحدت گفت: هر مسلمانی باید تلاش کند تا اختلاف و تفرقه بین مسلمانان را با امر به معروف و نهی از منکر حل کند اما اگر نتوانیم تفرقه و مشکلات ناشی از آن را حل کنیم باید منتظر عذاب بزرگی از جانب خداوند بزرگ باشیم. به فرموده حضرت علی (ع) اختلاف، عصیان در مقابل خداست.

 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدوارم با باور و اعتقاد به آیات قرآن و روایات اهل بیت (ع) از ته دل و با تمام وجود به طرف وحدت برویم نه  فقط در زبان و گفتار و نه صرفا محدود به هفته وحدت، بلکه در عمل و رفتار براساس عدالت و بدون تفرقه و اختلاف با یکدیگر رفتار کنیم.

وی ادامه داد: اگر کتاب خدا برای ما دستور برای اجرا، زندگی و سعادت است، اطاعت از فرمان او هم یعنی چنگ زدن همه مسلمانان به ریسمان الهی. اگر مسلمانان با یکدیگر وحدت و انسجام داشته باشند، هیچ قدرت سلطه‌گری نمی‌تواند چشم طمع به کشورهای اسلامی داشته باشد و هیچ قدرتی نمی‌تواند موجب اختلافات و مشکلات در جامعه شود. در حاشیه برگزاری جلسه علنی مجلس شورای اسلامی «حجت الاسلام علیرضا سلیمی» در جمع خبرنگاران با اشاره به نشست مشترک امروز سه شنبه ۲۹ آبان ماه سه فراکسیون سیاسی مجلس با حضور علی لاریجانی گفت: تحولات منطقه ای و مسئله فلسطین و همچنین تحرکات برخی کشورها از جمله مباحثی بود که در نشست امروز به آن پرداخته شد.

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی احیای کارت سوخت و سهمیه بندی بنزین را از دیگر مباحث مطروحه در نشست امروز عنوان کرد و اظهار داشت: همچنین در این جلسه در مورد اینکه مجلس در این شرایط فعلی باید چه اولویت هایی را در نظر بگیرد مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.

 

بنابراین گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی در ماده ۲ لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح مصوب کردند،سازمان دارای شخصیت حقوقی مستقل است و به صورت شرکت دولتی وابسته به وزارت دفاع اداره می‌شود. طبق تبصره یک این ماده امور استخدامی هر یک از کارکنان سازمان تا تصویب قانون اداری استخدامی وزارت دفاع حسب مورد تابع مقررات استخدامی مربوط در نیروهای مسلح خواهد بود. براساس تبصره ۲ این ماده صورت‌های مالی سازمان با ضوابط سازمان حسابرسی وزارت دفاع رسیدگی می‌شود.

 

همچنین به موجب تبصره ۳ این ماده انجام معاملات درمورد محصولات نظامی اعم از کالا یا خدمات تابع مقررات برگزاری مناقصات نیروهای مسلح است. تشخیص محصولات نظامی با پیشنهاد رئیس سازمان و تایید وزیر دفاع است. طبق تبصره ۴ این ماده سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح در مواردی که در این قانون و یا اساسنامه مقررات خاصی پیش‌بینی نشده است تابع قوانین و مقررات عمومی کشور خواهد بود.

 

در ادامه «محمدرضا پورابرهیمی» در تذکری گفت: من می‌خواهم به وزیر خارجه به خاطر اظهارات نسنجیده‌اش درباره‌ پولشویی تذکر دهم. قانون پولشویی در کشور وجود دارد و متولی آن وزارت اقتصاد است که در کنار وزارت اطلاعات و دستگاههای دیگر مثل بانک مرکزی متولی این امر هستند.

 

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: آقای ظریف با رویکرد نسجیده‌ای حرفی را زده که پیش از هر چیز دولت و نظام جمهوری اسلامی را زیر سوال برده است. اگر ایشان ادله‌ای داشته و دارند باید آن را ارائه کنند و موضوع پیگیری شود زیرا این بحث‌ها برای نظام هزینه ایجاد کرده و باید مورد رسیدگی قرار گیرد. در حاشیه برگزاری جلسه علنی مجلس شورای اسلامی «احمد امیرآبادی فراهانی» در جمع خبرنگاران گفت: سردار غیب پرور فردا چهارشنبه به مناسبت هفته بسیج با حضور در جلسه علنی مجلس توضیحاتی را در مورد عملکرد سازمان بسیج مستضعفین به نمایندگان ارائه می‌کند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: همچنیبن با توجه به تعطیلی یکشنبه آینده به دلیل تقارن با ۱۷ ربیع‌الاول، میلاد حضرت رسول(ص)، جلسه علنی هفته آینده مجلس در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه برگزار می شود.

بنابراین گزارش، «حسینعلی حاجی دلیگانی» در ادامه جلسه علنی امروز در تذکری و با استناد به  ماده 212 آیین نامه داخلی مجلس گفت: درخواست تحقیق و تفحص از بانک مرکزی که توسط نمایندگان تحویل هیات رئیسه مجلس داده شده بود، خوشبختانه توسط هیات رئیسه به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد و علی رغم اینکه باید طی 2 هفته کمیسیون مربوطه بررسی ها را صورت می داد، ولی بعد از 8 ماه در کمیسیون مصوب شد و بارها در دستور کار روز مجلس قرار گرفت، ولی در دستور کار هفته گذشته و هفته جاری مجلس از دستور کار حذف شده و علت آن مشخص نیست.

 

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه سوءمدیریت ها در نظام بانکی و موسسات غیردولتی خسارات فراوانی را به کشور وارد کرده است که این امر نیاز به تحقیق و تفحص جدی از مدیریت و فعالیت های بانک مرکزی دارد، بنابراین لازم است که در دستور کار مجلس قرار بگیرد.

«علی لاریجانی»، رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی حذف نشده و این موضوع پیگیری می شود. پس از آن «محمدرضا رضایی کوچی» در حاشیه جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۹آبان ) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: تعدادی از نمایندگان به دنبال استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هستند که تاکنون بیش از 100 امضا جمع شده است.

 

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از مهمترین دلایل استیضاح وزیر علوم انتخاب‌های سیاسی و ناکارآمد، کاهش کیفیت علمی دانشگاه‌ها، انتخاب مدیران ناکارآمد در دانشگاه‌ها،حذف برخی دانشگاه‌ها و تجمیع دانشگاه‌های مؤثر، عدم نگاه به توسعه دانشگاه‌ها و ضعف مدیریتی است./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 741508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha