جزئیاتی از کارت سوخت های جدید

دولت قرار است به زودی بنزین را سهمیه بندی کند و متقاضیان این حامل انرژی باید برای بهره بردن از بنزین دولتی دارای کارت سوخت باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دولت قرار است به زودی به منظور کاهش مصرف بنزین این حامل انرژی را به صورت سهمیه بندی ارایه دهد و برهمین اساس بنزین به زودی ۲ نرخی خواهد شد و متقاضیان بنزین دولتی باید کارت سوخت در اختیار داشته باشند.

 

بنابراین گزارش، کارت سوخت که از سال ۱۳۸۶ در چرخه اقتصادی ایران قرار گرفته در اختیار مالکان خودرو است و حتی پس از سال ۱۳۹۴ نیز که سهمیه بندی متوقف شد این کارت صادر می شد.

 

حالا که طبق اظهارات یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر سهمیه بندی ماهانه ۳۰ لیتر بنزین دولتی برای متقاضیان و خبر رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر عدم افزایش قیمت سوخت دولتی در سال ۹۸ به نظر می رسد از ابتدای سال آینده سهمیه بندی انجام خواهد شد، کارت سوخت ها نیز نسبت به سنوات گذشته مشخصات متفاوتی داشته و در دستور کار قرار می گیرند.

 

در همین رابطه، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در مورد این کارت ها ۲ اطلاعیه صادر کرده است که در اطلاعیه اول اعلام کرده با توجه به ظرفیت‌های سامانه هوشمند سوخت، امکان استفاده همزمان از دو کارت وجود ندارد و برای صدور کارت هوشمند سوخت المثنی جدید ابتدا باید کارت سوختی که مفقودی آن اعلام شده است، ابطال شود و سپس فرآیند صدور کارت جدید آغاز می‌شود.

 

در اطلاعیه دیگر این شرکت نیز آمده است که «تحویل بنزین به خودروها و موتورسیکلت‌ها از تاریخی که به زودی اعلام می شود تنها با استفاده از کارت سوخت انجام می شود و مالکان خودروهای فاقد کارت سوخت تا 24 آذر مهلت دارند برای دریافت کارت جدید اقدام کنند. مالکان خودروها و موتورسیکلت‌هایی که کارت سوخت خود را گم کرده‌اند، لازم است به ترتیبی که در رسانه‌ها توضیح داده خواهد شد، از تاریخ شنبه (3 آذر)، حداکثر تا شنبه (24 آذر) نسبت به ثبت درخواست خود برای دریافت کارت سوخت جدید اقدام کنند. به منظور تسهیل در دریافت کارت جدید سوخت، امکان دسترسی به سامانه ثبت مشخصات از طریق اینترنت یا تماس تلفنی فراهم شده که نحوه دسترسی و اقدام، از طریق رسانه‌های عمومی به اطلاع مردم می رسد. برای ثبت تقاضای دریافت کارت سوخت جدید، هیچ مبلغی از متقاضیان توسط شرکت ملی پخش دریافت نمی شود

 

اگرچه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرده است که این اقدام به معنای سهمیه‌بندی و افزایش نرخ سوخت نیست و لازم است شهروندان به شایعات بی‌اساس در این مورد توجه نکنند، دولت با همراهی مجلس شورای اسلامی در تلاش برای سهمیه بندی بنزین است.

 

در همین خصوص امروز کمیسیون انرژی و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با وزیر نفت جلسه ای خواهند داشت.

 

طبق خبری که «علی بختیار»، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرده در این نشست بررسی هایی درباره ساماندهی سوخت انجام می شود، افزود: باید تصمیمی اخذ شود که به طبقات ضعیف و متوسط جامعه فشار وارد نشده و از قاچاق سوخت جلوگیری کند و مقرر شده پیش از ارائه لایحه بودجه در سال 98 در این باره بررسی جامعی صورت گیرد.

 

این در حالی است که کمیته ای در کمیسیون انرژی تشکیل شده تا راهکارهای بهینه سازی مصرف سوخت و جلوگیری از اتلاف آن را مورد بررسی قرار دهد، که احیای کارت سوخت و احتمال سهمیه بندی سوخت از جمله راهکارهای مطرح شده در این کمیته است.

 

گمانه زنی بنزین علاوه بر مباحث فوق از سویی دیگر نیز قوت می گیرد که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتصال کارت سوختی به کارت های بانکی خبر داده است.

 

«محمد جواد آذری جهرمی» گفته که برای جلوگیری از قاچاق سوخت، ستاد مدیریت سوخت کشور و شرکت ملی پخش و پالایش طی اطلاعیه ای اعلام کردند که چقدر از منابع کشور قاچاق می شود و چقدر از پول یارانه در جیب عده ای از قاچاقچیان می رود و اعلام کردند سوختگیری با استفاده از کارت سوخت باشد.

 

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه امروز بیش از 10 میلیون خودرو، کارت سوخت ندارند، تصریح کرد: برای صادر کردن این تعداد از کارت سوخت باید 330 میلیارد تومان هزینه می کردند درحالیکه با استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک و با هماهنگی بین دستگاهی، آنرا به کارت بانکی متصل کردیم تا به جای اینکه مردم در صف بایستند تا در پلیس بعلاوه 10(+10 )ثبت نام کنند تا بعد از یک هفته پستچی کارت سوخت صادر شده را بیاورد و هزینه ای را پرداخت کنند، با مراجعه به پورتال ملی پخش و پالایش با فشردن سه گزینه، کارت بانکی به کارت سوخت متصل می شود.

 

با توجه به اطلاعیه های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مشخصات کارت های سوخت را می توان به صورت کامل متوجه شد که در این دوره کمی متفاوت از دوره های قبل سهمیه بندی بنزین است./

کد خبر 741502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha