به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، افتتاحیه پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه در مرکز همایش های صداو سیما در حال برگزاری است.
بنابراین گزارش، «سورنا ستاری» در سخنانی در این نشست گفت: می خواهیم راجع به فناوری رسانه صحبت کنیم. در کشوری که 6 هزار سال تاریخ در عرصه های مختلف دارد، ما بهترین دانشمندان را داریم. ما در دوره ای توانستیم خلاقیت و نوآوری داشته باشیم. کشوری که این تاریخ قدیمی را دارد این همه اقوام مختلف داریم، یکی از متنوع ترین صنایع دستی دنیا را داریم.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در ادامه گفت: چند مشکل بزرگ وجود دارد که در صنعت و دانشگاه بومی سازی نکردیم. عده ای به خارج از کشور رفتند، این صنایع بومی ما نبود. خط تولید را با پول نفت خریدیم و به کشور آوردیم و ندانستیم نام آن صنعت نیست و کارخانه است. صنعت فرش در دوره هائی رو به نابودی رفت. در حالی که بخشی از فرهنگ وزندگی ما ایرانیان است.
ستاری گفت: ما هیچ وقت براساس بوم خودمان حرکت نکردیم. جوان هایمان درس می خوانند تا صنعت خودکفا و بومی داشته باشیم. تا خودمان صنایع مورد نیازمان را طراحی کرده باشیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه گفته می شود بودجه پژوهشی کشور پایین است، افزود: می خواهم بپرسم همین بودجه پایین اگر دوبرابر بشود، می خواهد صرف چه چیزی بشود چه برنامه ای برای آن وجود دارد. ما به طور اصولی در بسیاری از این موارد مسئله داریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: حوزه علوم انسانی حوزه ای است که رسانه با آن کار می کند ما دانشگاه های متعدد داریم، تعداد فارغ التحصیلان ما معادل آمریکا است. ما در حوزه مهندسی و حوزه علوم انسانی دانشجو تربیت می کنیم و از عدد دانشجوی خوبی برخورداریم.
وی تاکید کرد: هیچ وقت کسی نپرسید چه مشکلی از جامعه حل کردیم با این تعداد دانشمند و محقق، ما پول های دولتی را تزریق کردیم به حوزه پژوهشی که از آن هیچ مسئله ای حل نشد. مشکل صنعت حل نشد. ایرادها پایه ای است. ما امروز نسبت به زمانی که ابن سینا داشتیم در حوزه آموزشی بیشتر خرج می کنیم یا کمتر؟ چیزی که باعث می شود این دانشمندان بیرون بیایند محیط است نه پول و سرمایه.
ستاری توضیح داد: خیلی تفاوت دارد که پول دولت را خرج کنیم یا پول خود کارآفرین به پروژه بیاید. یا پول خود تحقیق را بیاوریم تا پژوهش به این نتیجه نرسد. اگر سرمایه کشور برای پژوهش خرج شود بهتر است از سرمایه گذاری ارزی و سکه.
وی با بیان اینکه نوآوری از کسی درمی آید که حقوق بگیر نباشد و امکان ریسک داشته باشد، گفت: جوانی می تواند نوآوری کند که اهل ریسک باشد و اعتماد به نفس داشته باشد. نوآوری است که پایه اقتصاد دانش بنیان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: آن چیزی که در اقتصاد دانش بنیان اهمیت دارد آدم است. در حوزه رسانه ما باید در چند بخش فعالیت کنیم یک بخش سخت افزار رسانه است که به خوبی انجام شده و از این پیشرفت سازمان صداوسیما در سال های تحریم بایستی تقدیر کرد.
وی در ادامه توضیح داد: البته تحریم کمک کننده بوده است و خیلی از شرکت ها را حمایت کردند تا به این جا رسیدند. شرکت های زیادی درست شدند و عمدتا از طریق اساتید دانشگاه این شرکت ها به وجود آمدند. دانشگاهی که صدردرصد پولش را از دولت می گیرد موقعی دانشگاه می شود که رقم قابل توجهی را از پژوهش و صنعت خودش دربیاورد.
ستاری بیان کرد: حوزه های نرم افزاری جزو حوزه های پولساز برای شرکت هاست، هنوز در تولید محتوا جای کار زیاد داریم؛ تولید محتوا یکی از موضوعات مهم در کشور است که قدرت نرم مان و 6 هزار سال تاریخ مان را نشان دهیم. ما تا به امروز نتوانستیم این ها را به دنیا نشان دهیم. وقتی سریال های خارجی را می بینم که بنابر چه ساختار و افسانه ای درست شده در حالی که این همه داستان قشنگ و مطلب و شخصیت داریم این همه اسطوره داریم باعث تاسف می شود.
وی تاکید کرد: اینکه ما این ها را چه طور می توانیم به عنوان یک قدرت نرم در دنیا مطرح کنیم بسیار مهم است، این موارد با پول دولت امکان پذیر نیست. استارت آپ ها بخش خصوصی هستند و آنها باید وارد این مبحث شوند. در این زمینه طبق هماهنگی ها و صحبت ها ا رئیس سازمان صدا و سیما اتفاقات خوبی افتاده است.
ستاری اظهار کرد: در حوزه نیروی انسانی در شاخص هایی رتبه دوم و سوم را داریم. مهمتر از هر چیزی محیط است که از داخل آن می توانید یک کارآفرین و دانشمند دربیاوریم. آن اکوسیستم باید شکل بگیرد نه پول و سرمایه داری. امروز اگر پیشرفت و توسعه ای داریم به واسطه استعدادهایمان است.
نظر شما