به گزارش خبرگزاری شستان از آذربایجان شرقی، همزمان با سالروز ولادت حضرت امام رضا(ع)، بزرگترین و مجهزترین فرهنگسرا و مجموعه فرهنگی، هنری و تفریحی شمالغرب کشور با نام «فرهنگسرای الغدیر» در فضایی به وسعت 9 هکتار با کاربریهای متنوع و متعدد فرهنگی، هنری، تفریحی و رفاهی با اعتباری بالغ بر 350 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
این فرهنگسرا که مراحل اجرایی و کار احداث آن از سال 88 و همزمان با انتقال کشتارگاه قدیم تبریز در فضایی به وسعت 9هزار متر مربع در همان محل آغاز شده بود، دارای تالار 500 نفری همایشها، تالار نمایشهای روباز با ظرفیت 500 نفر، کتابخانه های مجزا برای خواهران و برادران، گالری و فضاهای نمایشگاهی به وسعت 800 متر، خانه فرهنگ مادر، 14 کلاس آموزشی ویژه هنرهای معاصر، سالن 100 نفری اجرای نمایش، سالنهای ویژه انجمنهای ادبی و موزه مشاغل است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در مراسم بهره برداری از فرهنگسرای الغدیر تبریز، احداث این مرکز در زادگاه علامه امینی صاحب کتاب الغدیر را گامی مهم در جهت توسعه فرهنگ دینی شهر تبریز برشمرد و گفت: احداث فرهنگسراها می تواند بستر مناسبی جهت پاسخگویی و رفع شبهات دینی نسل جوان ایجاد کند.
آیت الله محسن مجتهد شبستری، با تاکید بر اینکه متولیان فرهنگی باید زمینه های لازم برای پاسخگویی به شبهات دینی جوانان را فراهم کنند، گفت: هم اکنون بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری در سراسر کشور فعال هستند که متاسفانه از وجود روحانیت و مبلغان دینی بی بهره اند.
آیت الله محسن مجتهد شبستری، افزایش فضاهای فرهنگی به ویژه فرهنگسراها در جامعه را راهکار مفیدی در مقابله با شبهات و فرقه های منحرف خواند و افزود: در جهت بسترسازی برای مقابله با این جریان ها، در کنار برنامه های مختلف هنری، ورزشی و تفریحی، باید کلاس های آموزش قرآن و عقاید و نشست های علمی که جزو تاکیدات مقام معظم رهبری است، دایر شود.
امام جمعه تبریز با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از فرهنگسراها افزود: نباید تحت عنوان هنر و کارهای هنری مسایلی پیش آید که مغایر با قوانین اسلامی و شئونات اخلاقی باشد و باید در این مراکز فرهنگی با برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و نشست های علمی بتوانیم با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم مقابله کنیم.
وی با تقدیر از دست اندرکاران راه اندازی فرهنگسرای الغدیر، خواستار تعریف کاربری این مرکز بزرگ فرهنگی دینی برای اشاعه و ترویج فرهنگ و ارزشهای دینی شد و گفت: بهره مندی از ظرفیت های موجود برای پاسخگویی به شبهات القائی دشمنان اسلام ضرورت دارد.
وی ادامه داد: متولیان فرهنگی در کنار زمینه سازی برای ایجاد نشاط معنوی و احداث مراکز تفریحی، باید تلاش کنند تا ارزش ها و آموزه های دینی در مجامع هنری و فرهنگی گسترش یابد.
امام جمعه تبریز همچنین بیان داشت: تبیین مفاهیم و ارزشهای اعتقادی و دینی، پاسخگویی به شبهات دینی جوانان و خانوادهها، تدوین برنامههای فرهنگی بر اساس شئونات اسلامی و ارزشهای انقلاب و شهدا از مهمترین وظایف متولیان فرهنگی در چنین مراکزی است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این آیین با تقدیر از توجه مجموعه شهرداری تبریز در اجرای پروژه های فرهنگی، گفت: افتتاح و اجرای پروژه های فرهنگی نشانگر توجه و اهتمام مدیران شهری به همه مسایل و نیازهای مختلف شهروندان تبریزی است.
احمد علیرضابیگی، احداث و بهره برداری از فرهنگسرای بزرگ الغدیر را در مکان کشتارگاه سابق تبریز قابل تقدیر دانست و افزود: بهره برداری از این فرهنگسرا نشانگر توجه شهرداری تبریز در اجرای پروژه های فرهنگی در کنار طرح های عمرانی و زیربنایی شهری است.
وی ادامه داد: در سال های اخیر شاهد شتاب و سرعت بخشیدن به پروژه های عمرانی و زیربنایی شهر تبریز هستیم بنابراین باید قدردان تلاش های مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این مراسم، پروژه فرهنگسرای الغدیر را از پروژه های مصوب در برنامه تبریز 90 خواند و گفت: با اجرای این پروژه در کنار دیگر پروژه های شهری، تبریز بیش از پیش در مسیر رشد و پیشرفت قرار می گیرد.
شهرام دبیری، توجه شهرداری تبریز به مسایل فرهنگی را قابل تقدیر برشمرد و افزود: اجرای پروژه های فرهنگی در کنار اجرای پروژه های عمرانی در دستور کار شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه، در سال های گذشته از شهرداری به عنوان سازمان خدماتی یاد می شد، تاکید کرد: در سایه تلاش های شهرداری تبریز در سال های اخیر، اکنون این سازمان به یک نهاد اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: تبدیل کشتارگاه سابق تبریز به فرهنگسرای بزرگ الغدیر نشانگر توجه شهرداری تبریز به تمام مناطق شهر و حتی مناطق کم برخوردار است.
دبیری اضافه کرد: با بهره برداری از این فرهنگسرا می توان شاهد برگزاری هفته های فرهنگی دیگر شهرها و کشورهای جهان در این مکان بود.
شهردار کلانشهر تبریز نیز در سخنانی، با اشاره به اهداف ساخت بزرگترین فرهنگسرای شمالغرب کشور در محل کشتارگاه سابق گفت: این اقدام در راستای ایجاد فضایی فرهنگی و هنری در منطقه کم برخوردار و محروم و نیز رفع نابسامانی و معضل زیستمحیطی سالهای گذشته تبریز بوده است.
علیرضا نوین، خاطرنشان کرد: از این پس شهروندان ساکن در این منطقه از امکانات مدرن و پیشرفته فرهنگی، رفاهی، تفریحی و ورزشی این فرهنگسرا بهرهمند می شوند.
وی، توسعه زیرساخت های فرهنگی اجتماعی در دیگر نقاط شهر تبریز را از اولویتهای شهرداری برشمرد و افزود: شهرداری به عنوان یک نهاد اجتماعی طی سالهای اخیر توانسته است در راستای اعتلای فرهنگی تبریز گامهای موثری بردارد.
نوین تاکید کرد: دوران فعلی مدیریت شهری تبریز به جهت حجم بالای فعالیتها و خدمات فرهنگی، اجتماعی ارایه شده و نیز جلب رضایتمندی حداکثری مردم به جهت پاسخگویی شهرداری به مطالبات فرهنگی اجتماعی آنان جزو طلاییترین دوران مدیریت شهری تبریز به شمار میرود.
پایان پیام/
نظر شما