به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، داریاوش عزیزیان، کشیش کلیسای شرق آشور(ننه مریم ارومیه) صبح امروز(28آبان) در همایش ملی مبانی گفتگو و راه کارهای عملی وحدت اقوام و مذاهب که در پردیس بین المللی دانشگاه ارومیه برگزار شد گفت: یک طرف این همایش اقلیت ها و بنده به عنوان نماینده ای از طرف اقوامی که درارومیه زندگی می کنند هستم و طرف دیگر اقوام دیگری از جمله ترک ها و کردها هستند و به عبارتی مسلمانان و مسیحیان مد نظر این همایش است.
وی ادامه داد: امیدواریم آنچه در قانون است و رهبر معظم(مدظله) به آن تاکید دارند و آن وحدت و برابری ادیان است به نتیجه برسد.
عزیزیان ادامه داد: آنچه که در بحث های جامعه شناسی مطرح می شود بحث نیاز است که همه را به چالش می کشد و باید راهکاری برای برطرف کردن نیازهای فردی و اجتماعی پیدا شود.
وی تصریح کرد: در قانون در این خصوص قوانینی هست و در قران و سیره ائمه نیز در این خصوص مطالبی مطرح شده ولی انچه در عمل وجود دارد همه انها نیست و امیدواریم به همه این قوانین و آیات و روایات عمل شود.
کشیش کلیسای ننه مریم ارومیه ادامه داد: بنده 25 سال است موعظه می کنم و به جرات می توانم بگویم در مورد تفرقه و بدبینی و سو ظن تا حالا صحبت نکرده ام و همیشه مردم را به سوی دوستی و مودت دعوت کرده ام.
وی گفت: مسیح به عنوان پیامبر دوستی برای همه شناخته شده است و من در خصوص پیامبراسلام(ص) مطالعه میکردم که عرب بادیه نشینی از پیامبر میپرسند که چکار کنند تا وارد بهشت شوند و پیامبر به آن شخص میگوید آنچه را بر خود می پسندی بر ای همسایه ات بپسند و آنچه را بر خود نمی پسندی بر همسایه ات نپسند.
وی ادامه داد: این یک آموزه بسیار بزرگی است و باید سرلوحه خود قرار دهیم و در مقابل رضامندی خدا کسی نمی تواند بیاستد و اشخاصی که فکر میکنند با جنگ و فشار می توانند در مقابل خدا بیاسیتند قطعا اشتباه می کنند
عزیزیان تصریح کرد: در این خصوص ده فرمان حضرت موسی هم هست و حضرت مسیح نیز در پاسخ همین سوال که چگونه به ملکوت آسمانی نزدیک شود می گوید «خداوند خود را با تمام عقل دوست داشته باش و همسایه خودت را همانند خود دوست بدار» و این از آموزه های مشابه اسلام است.
وی ادامه داد: سه موضوع ایمان و امید و محبت همیشه در مسیحیت بحث می شود و محبت مهم ترین آنهاست چرا که فعل است و نشان دهنده ایمان و امید است.
کشیش کلیسای ننه مریم ارومیه خاطر نشان کرد: اگر بشود همه را به یک چشم نگاه کرد و این تکثر ها را قبول کرد به هدف نهایی یعنی وحدت نزدیک می شویم و رشد فکری و رشد اجتماعی در این خصوص کم است و باید مدارس و دانشگاه ها دانش آموزان را به این رشد برسانند.
وی در پایان گفت: کشور سوئیس به عنوان کشوری که ثبات اقوام دارد در این زمینه مثال زدنی است و این ثبات کشور را به یک رشد علمی و اقتصادی رساند و حتی هیتلر هم نتوانست به آن نفوذ کند.
نظر شما