ارزیابی دلالان و صرافان از وضعیت بازار دلار

این روزها دیگر خبری از داغی بازار خرید و فروش دلار نیست؛ بازاری که در روز افت یک باره دلار، فروشنده و خریدار در آن موج می زد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از افت یکباره قیمت دلار در مهرماه، افکار عمومی همچنان منتظر کاهش دوباره قیمت دلار هستند که برای بررسی این موضوع و حال و هوای بازار ارز سراغ صرافی ها و فروشندگان دلار رفتیم. با نزدیک شدن به میدان فردوسی، خبری از گرمای خرید و فروش دلار به گوش نمی رسد، این همان بازاری است که در روز افت یک باره دلار، فروشنده و خریدار در آن موج می زد و همه برای رسیدن به سود مورد نظرشان سراسیمه خود را به این بازار رسانده بودند تا بتوانند بهره ای از آن ببرند و دلالان هم برخی با اشتیاق به جمع آوری دلارهای سرگردان می پرداختند و برخی صرافی ها با بی رغبتی جواب مشتری را می دادند و می گفتند پول برای خرید دلار در صرافی نداریم، اگر پول از بانک برایمان بیاورند دلار می خریم، همین صرافی جواب مشتری بعدی را با سردی می داد و از خرید دلارهای آنها امتناع می کرد.

 

اما امروز با گذشت قریب به 2 ماه شاهد کاهش آنچنانی در قیمت دلار آن گونه که افکار عمومی منتظر آن هستند، نیستیم.

 

«مجیدی» جوانی است که خود را فرهنگی و استاد دانشگاه معرفی می کند که بعد از بازخرید در این بازار مشغول فعالیت شده و معتقد است «درآمد دلالی او روزانه 100 تا 150 هزار تومان است.»

 

وی ادامه می دهد: «سود سرشار خرید و فروش دلار در جیب صرافان عمده است که 200 میلیارد خرید و فروش می کنند.»

 

«محبی» جوان بلند قامتی است که به نظر ورزشکار می رسد در حین پرسش و پاسخ ما با صدای رسا گفت: «من راستش را می گویم سود روزانه ما 500 هزار تومان است، با توجه به افت قیمت دلار بازهم خرید و فروش انجام می شود. دلالان دلار را 12 هزار و ۵۰۰ تومان می خرند و 13 هزار تومان می فروشند. بانک دلار را 12 هزار و 500 تومان می خرد و 12 هزار و 550 تومان می فروشد. سود بانک از این معامله کم است چون بانک دولتی است و دولت پشت اوست اما دلالان با اختلاف 200 تا 300 تومان خرید و فروش می کنند.»

«مجبی» ادامه می دهد: مردم مثل گذشته تمایلی به خرید و فروش ندارند، اگر دلار زیر 14 هزار تومان برسد دولت ضرر می کند و اگر بالای این قیمت هم باشد سود آن نصیب دولت است.

 

«اکبری» یکی دیگر از دلالان میدان فردوسی است که اصلا تمایلی برای حرف زدن ندارد و می گوید: «همکارانم را گرفتند و برای همین حرف نمی زنم.»

 

«داودی» از دیگر دلالان میدان فردوسی است که تجربه 20 ساله در این کار دارد و همزمان در کار دوخت و دوز کیف را نیز انجام می دهد. وی با لحن آرام گفت: «خرد فروش نقشی در موضوع قیمت دلار ندارد چون قیمت از جایی دیگر در بازار مشخص می شود. در وضعیت اقتصادی که اکنون شکل گرفته است زمانی دولت می تواند ادعا کند که قیمت دلار را پایین آورده که گوشی موبایلی که در گرانی 7 میلیون تومان شده به قیمت 700 هزار تومان سابق برسد. درست است که قیمت دلار در تمام اجناس دخیل است اما زمانی می توانیم ادعای ارزانی کنیم که قیمت تخم مرغ از 20 هزار تومان به 7 هزار تومان سابق برسد.»/

 

 

 

 

 

کد خبر 740882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha