کتاب باید به عنوان کالایی ضروری در جامعه و خانواده دیده شود

رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان امیدیه، ارزش نداشتن آگاهی و دانش در جامعه و دیده شدن کتاب به عنوان کالایی غیر ضروری را از اصلی ترین و مهم ترین عوامل کتاب نخواندن جوامع دانست.

«محمدرضا شکاری»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، بر ضرورت توجه به کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: در مهم بودن مسئله مطالعه، همین بس که اولین آیه‌ ای که بر پیامبر اسلام (ص) نازل شد بر بحث مطالعه و خواندن تأکید داشت.

 

رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان امیدیه، افزود: همچنین در میان احادیث توصیه های بسیاری به خواندن، مطالعه، علم و دانش و حکمت شده و مقام معظم رهبری هم همواره به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اهمیت کتاب و کتابخوانی و ارتقای سطح سرانه مطالعه در جامعه تاکید داشتند و مردم را به سمت مطالعه سوق داده اند.

 

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد علت کتاب نخواندن خود را گرانی کتاب، نداشتن وقت کافی برای مطالعه، مشغول بودن به امور جانبی، رواج شبکه های اجتماعی و نفوذ تلویزیون و ماهواره به آحاد مختلف زندگی را ذکر می کنند ولی این ها مسئله اصلی عدم علاقه و گرایش جامعه به کتاب و مطالعه نیست.

 

شکاری، اصلی ترین علت گرایش نداشتن جامعه به مطالعه را باید در احساس بی نیازی به کتاب دانست و اظهار کرد: مطالعه و خواندن در پی برآوردن نیازی و یافتن پاسخی برای پرسشی است که ذهن ما را به خودش مشغول کرده، حال اگر پرسشی در ذهن نباشد قطعا به کتاب احساس نیاز نمی کنیم.

 

وی اذعان داشت: از سوی دیگر، بسیاری از افراد همواره فکر می کنند که به قله های یقین رسیده اند و دروازه های علم را فتح کرده اند، به عبارت دیگر آنان دچار خودشیفتگی فرهنگی و علمی شده اند و همین امر مانع از گرایش آنان به کتاب خواهد شد.

 

وی علل کتاب نخواندن جامعه را سختی مطالعه برای افرادی دانست که هیچ گاه ارتباطی با کتاب نداشته اند و بیان کرد: این افراد ذهنشان خالی از واژگان مختلف است و همه چیز را به دیده ساده سازی و ساده انگاری می بینند و به همین دلیل نمی توانند کتاب بخوانند و یا در صورت خواندن کتاب خسته و خواب آلوده می شوند، در حالی که باید کتاب خواند تا از خواب بیدار شد.

 

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان امیدیه، با اشاره به اینکه مطالعه در جامعه ای که به جای فرهنگ مکتوب، مردمش پیرو فرهنگ شفاهی هستند کار دشواری است، ادامه داد: ملتی که کتاب نمی خواند درونی خالی از ابهام و تناقض دارد و اگر اندک ابهام یا پرسشی هم برای او پیش آید، نمی داند که چطور و به چه صورت باید آنها را برطرف کند.

 

وی ارزش نداشتن آگاهی و دانش در جامعه و دیده شدن کتاب به عنوان کالایی غیر ضروری و نبود تفاوت بین افراد دانا و نادان را از اصلی ترین و مهم ترین عوامل کتاب نخواندن جوامع دانست.

 

کد خبر 740617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha