خوشنویسی نسبت به سایر هنرها وضعیت بهتری دارد

مدیر اجرایی انجمن خوشنویسان ایران با بیان اینکه هنر خوشنویسی وضعیت بهتری نسبت به سایر هنرها دارد از دولت خواست که به تشکل های هنری بیشتر توجه کند و گفت: کسی نمی پرسد برای هنرهای بنیادین کشور همچون خوشنویسی چقدر بودجه صرف می شود.

«عارف براتی» در پاسخ به این پرسش که «چرا هنر خوشنویسی نسبت به سایر هنرها در میان مردم مهجورتر است؟» به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: به اعتقاد من در ایران به همه هنرها کم لطفی می شود نه به هنر خوشنویسی، هنر خوشنویسی نسبت به سایر هنرها وضعیت مطلوب تری دارد سینما با این فصل الخطاب بودنش رفتند درش را بستند؛ اما هنر خوشنویسی با 320 شعبه فعالیت می کند و هزاران هنرجو و هنرمند دارد.

 

مدیر اجرایی انجمن خوشنویسان ایران در پاسخ به این سئوال که «چقدر شبکه های اجتماعی در توجه خانواده ها به امر آموزش بویژه آموزش خوشنویسی به فرزندانشان اثرگذار هستند»؟ پاسخ داد: به اعتقاد من تنها هنر خوشنویسی نیست که در ایران  به آن توجه نشان نداده اند؛ تمام دولت ها به هنر اقبال نشان نداده اند و هنر را در کشور فرزند ناخلف می دانند. انجمن خوشنویسان ایران شاید بزرگترین تشکل در خاورمیانه است و به عنوان یک تشکل غیردولتی با این همه وسعت از بودجه دولتی یک ریال بهره مند نیست. از رسانه ها که چشم و گوش و هوش جامعه هستند میخواهم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بپرسند که بودجه تان را چطوری هزینه می کنید؟ انجمن خوشنویسان و دیگر خانه های هنری و انجمن ها تشکل هایی هستند که از جیب خودشان هزینه می کنند و دولت دارد گزارش می دهد، اما دولت نیامده اعلام کند که بودجه اش را کجا خرج کرده و تخصیص داده است. کسی نمی پرسد در 10-15 هنری که اساس هنری کشور را تشکیل می دهند چقدر بودجه صرف می شود.

 

وی خاطر نشان کرد:  بزرگترین کاری که در حوزه فرهنگی دولت انجام می دهد برگزاری جشنواره فجر است که این جشنواره چهره فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است، اما شما ببینید در جشنواره فجر چه اتفاقی می افتد، تنها دلشان خوش است که در روز آخر در اختتامیه یک فرش قرمز پهن کنند و بعضی از هنرمندان بر روی آن قدم بزنند و یک مانور 10 دقیقه ای بدهند و بیایند پایین، هیچ خبری هنری هم نیست.

 

عارف براتی با بیان اینکه در کشور ما هنر معنایش را از دست داده است، گفت: در دولت های ما هنر معنایش را از دست داده است و دولت ها به هنرها توجهی ندارند. هر هنری که شما می بینید جان گرفته و تکانی خورده خودجوش است و مردم از ذات خودشان این را بروز می دهند. انجمن خوشنویسان استادانش بیشترین هزینه ای که در تدریس می گیرند 300 هزار تومان است. ما شهریه مان پایه است و ما بار فرهنگی دولت را به دوش گرفتیم و دولت گزارش می دهد.

 

براتی در پاسخ به این سوال که «شما فکر می کنید کم توجهی به هنر خوشنویسی بخشی از آن به خاطر کم توجهی دولت به هنر است»؟ گفت: صددرصد دولت مقصر است و تولیت هنر در دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. باید از مسئولان فرهنگی دولت بپرسید که سهم بودجه ای بخش فرهنگی چقدر است و برای تشکیلات انجمن خوشنویسان ایران با 320 شعبه دولت چه بودجه ای اختصاص داده است؟ دولت مگر ادعای خصوصی سازی نمی کند. من بخش خصوصی هستم و این تشکیلات با این عظمت که در اختیار انجمن خوشنویسان است در دو سال گذشته یک ریال از دولت کمک نگرفته است. من از دولت انتظار دارم.

مدیر اجرایی انجمن خوشنویسی ایران ما اظهار کرد:  وظیفه نداریم به جای دولت کار کنیم، انجمن خوشنویسی از جیب استادان و بزرگان حوزه خوشنویسی خرج می کند، ما  داریم جامعه را تلطیف میکنیم، وظیفه بخش فرهنگی دولت است که جامعه را تلطیف کند؛ جامعه به خوراک ذهنی، روحی و عاطفی نیاز دارد که باید  بخش فرهنگی و هنری آن را تامین کند؛ دولت باید به بخش هنر بیشتر اهمیت بدهد.

 

عارف براتی در پاسخ به این سوال که «چه پیشنهادی به خانواده های ایرانی می دهید که به جای اینکه فرزندانشان را به سایر کلاس های هنری بفرستند به کلاس خوشنویسی نیز بفرستند»؟ پاسخ داد: این هم به دولت برمی گردد ،چون تریبون اصلی در دست دولت است، صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران که پنجره ای در خانه های مردم است ساعت ها در مورد پخت غذا مطلب می دهد اما در مورد حافظ و مولانا و هنر و ادب و اخلاق مطلبی نمی دهد کما اینکه سهم حوزه هنر خوشنویسی هم از همه اینها کمتر است.

کد خبر 740528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha