به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «حشمت الله فلاحت پیشه»، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در کنفرانس بین المللی پیشرفت و توسعه پایدار، مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالش ها گفت: بزرگترین قربانی جهانی شدن کشورها مرزها هستند، این مرزها به صورت ترجیحی در برخی مناطق برداشته می شوند و کشورهایی هم که بهره جهانی شدن را می برند در فعالیت های ایذایی جمهوری اسلامی ایران دخالت می کنند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در دنیای امروز باید کشور ما عضو جریانی باشد تا بتواند شانس چانه زنی خود را افزایش دهد. امروز با توجه به تحولات منطقه ای هنوز مرزهای کشور ما با سنتی ترین برخوردها در مرزها مواجه اند. بنده اعتقاد دارم اگر می خواهیم مرزها را امن کنیم باید بیشتر اقتصاد را جایگزین امنیت کنیم.
وی با اشاره به پرخطر بودن ماموریت های مرزی یادآور شد: همواره ماموریت های لوکس و تشریفاتی مورد توجه قرار گرفته اند و ماموریت های پرخطر مرزی را کسی نپذیرفته است. اگر امروز مرزنشین را از مرزها خارج کنیم مرزنشینان به داخل کشور می آیند و ما ناچار هستیم سربازی را با تمام تجهیزات در آنجا مستقر کنیم که در کنار آن باید بودجه 3 تا 5 میلیارد دلاری را برای ساماندهی امنیت مرزی هزینه کنیم.
«فلاحت پیشه» اظهار کرد: برای برقراری امنیت در مرزها دوربین های دید در شب به کار گرفته شده است که البته در این مناطق هر از گاهی قربانی نیز داده ایم. هزینه این دوربین ها در سال گذشته 200 میلیون تومان بود اما امسال هزینه این دوربین ها به 300 میلیون تومان افزایش یافته است. سیاسیون و صاحبان ثروت و قدرت سلامت مرزها را برهم زدند. سومار منطقه امنیتی است که داعش از این منطقه وارد مرزها شد چرا تعادل و سامان را در مرزها به هم می زنیم و به نام دور زدن تحریم ها قانون و منافع ملی کشور را دور می زنیم.
وی با تاکید بر اینکه به نام دور زدن تحریم ها منافع ملی کشور را دور نزنیم، خاطرنشان کرد: پارتی بازی های پرسنلی اثر خود را در مرزها گذاشته است و از افرادی که باید در مرزها خدمت کنند، خبری نیست. ما نیازمند بازبینی در توزیع منابع ملی مرزی هستیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: منافع ملی در مرزها به افرادی واگذار شده که این افراد در این مناطق قرق ایجاد کرده اند و توسعه ایجاد نشده است. افراد برای خودشان قرق زدند و کاری نمی کنند، ما نیازمند بازتوزیع منابع با محوریت مردم هستیم.
«فلاحت پیشه» در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مهمترین مشکل مرزها ایکس ری است که هنوز هم وجود دارد. ما در این حوزه ضعف داریم دولت و مجلس نیز در مرزها کم کاری کرده اند. مرز باید به شیوه شفاف و روشن کنترل شود.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مرز پرویزخان که شش ماه پیش آنجا بودم شش میلیارد تومان برای آسفالت هزینه شده است که هنوز این مسیر خاکی است و هیچ اقدامی در آن صورت نگرفته است در حالی که بیشترین تبادلات تجاری از این طریق انجام می شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر تصمیمی برای مرزها می گیریم زمانی محقق خواهد شد که با محوریت حق مرزنشینان انجام شود مرزها را به سمت سلامت پیش ببریم.
وی گفت: کشوری که 82 میلیون جمعیت دارد و هرساله به اندازه جمعیت کشورهای جنوبی به آن افزوده می شود همواره باید با مخاطرات مرزی مبارزه کند./
نظر شما