معرفی تازه های کتاب در قلمرو دین در نمایشگاه کتاب قزوین

همزمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه بزرگ کتاب استان قزوین، تازه های کتاب در قلمرو دین معرفی می شوند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، نخستین نشست فرهنگی- پژوهشی همزمان با هفتمین نمایشگاه سراسری کتاب استان قزوین توسط مرکز هنرهای ادبی عبید با موضوع معرفی و بررسی آثار تازه انتشار یافته در قلمرو دین در سرای اهل قلم نمایشگاه سراسری کتاب استان برگزار شد.

 

این نشست با اجرای محمدعلی حضرتی و معرفی و بررسی سه کتاب "سلاح المومنین"، "حکمت ابوالحسن" و "عقلانیت در سپهر دیانت" برگزار شد.


در ابتدای جلسه محمدرضا بندرچی مترجم، مؤلف و مصحح کتاب "حکمت ابوالحسن" که شرحی فلسفی بر نخستین خطبه نهج البلاغه و چند رساله دیگر از علامه رفیعی است درباره کتاب، گفت: شاکله اصلی این کتاب شرحی فلسفی و صدرایی بر نهج البلاغه است اما به دلیل اینکه آثار قلمی علامه رفیعی بسیار اندک است، برای تکمیل آثار ایشان، آنچه که در منبر می گفتند مثل عرفان حج و زندگی پس از مرگ را هم در این کتاب جمع آوری کرده ایم.

 

وی ادامه داد: از ویژگی های این شرح همان فلسفی بودن آن است، چراکه شرح های زیادی بر این خطبه نوشته شده است اما شرح فلسفی به مفهوم خاص کلمه نیست.

 

وی درباره مقدمه کامل و دقیق کتاب درخصوص زندگی نامه علامه رفیعی اذعان داشت: بنده از دیرباز به جمع آوری اطلاعات مربوط به زندگینامه و آثار علامه رفیعی پرداختم و همه مطالبی که به صورت مکتوب وجود داشته و یا توسط شاگردان ایشان برجای مانده دسته بندی کرده و به جرأت می توانم بگویم 90 درصد آن را در این مقدمه آورده ام اما آنچه هنوز به خوبی به آن پرداخته نشده نقد و تحلیل اندیشه های ایشان است که امیدوارم با مطالعه و تحقیق در آثار ایشان این مهم نیز انچام پذیرد.

 

بندرچی در ادامه به سوالات مجری برنامه درباره کتاب "سلاح المومنین" پاسخ داد و بیان کرد: این کتاب اثر علامه "میرمحمدابراهیم قزوینی" از علمای برجسته و اصولی شیعه در قرون 11 و 12 هجری و عمده مطالب این کتاب ادعیه معتبر، معروف و اصلی شیعیان است. میر ابراهیما در این کتاب ابتدا به شرایط استجابت دعا پرداخته و سپس ادعیه را دسته بندی کرده است. یک نکته ی مهم موجود در کتاب ترجمه سلیس و روان این کتاب به زبان فارسی است که نشان می دهد میرابراهیما این کتاب را برای عموم مردم نگاشته است.

 

عباس بخشی، نویسنده کتاب "عقلانیت در سپهر دیانت" در مورد کتاب، گفت: در این کتاب به نحوه مواجهه دیندار با کتاب مقدس پرداخته ایم، در اسلام کیفیت رجوع یک مسلمان به کتاب به دو گونه است: اول اینکه اگر مسئله و مشکلی به لحاظ نظری و عملی داشتیم می توانیم به قرآن رجوع کنیم اگر این مسائل برای ما لاینحل باقی ماند آنگاه به عقل رجوع می کنیم، دوم اینکه ابتدا به عقل رجوع می کنیم و اگرپاسخی نیافتیم سپس به سراغ کتاب می رویم. به این دیدگاه ها نص گرایی و عقل گرایی می گویند که استاد مطهری با یک مطالعه دقیق در باب اندیشه هایی که در تقابل با عقل هستند می گوید اگر دفاع عقلانی از دین نباشد تحجرگرایی و ظاهرگرایی میدان داری می کند.

 

وی یادآور شد: استاد مطهری در حوزه اعتدال قرار می گیرد او معقد است ما از کتاب و سنت باید کلیات را بخواهیم و جزئیات را باید از اجتهاد استنباط کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 74039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha