کتابخانه های عمومی مساجد استان البرز، بدون سرفصل مادی از سهم نیم درصدی شهرداری به منظور تجهیز و ارتقاء سطح کیفیت و کمیت توانسته اند در عرصه ارائه امکانات کتابخانه ای به خوبی عمل کنند و همواره سرآمد دیگر کتابخانه هایی باشند که با نظارت نهاد کتابخانه های عمومی در جهت ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند.
« امنیت» مهمترین مولفه کتابخانه های عمومی مساجد
« مهدی طبری» با تاکید بر اهمیت « امنیت» از منظر خانواده ها به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: یکی از مهمترین دلائلی که خانواده ها تمایل به حضور فرزندانشان در این کتابخانه هستند، امنیت آن است.
مدیرکتابخانه عمومی امام علی(ع) مسجد جامع حصارک پایین می افزاید: کتابخانه امام علی(ع) با نظر حجت الاسلام حسینی متولی که این فضا را وقف مسجد کرده اند از همان ابتدای تاسیس با ملاحضات فرهنگی و عرفی همراه بود و امروز در دو بخش خواهران و برادران کتابخانه دائر است.
ضرورت نصب تابلو معرفی مراکز فرهنگی در سطح شهر
مدیرکتابخانه مسجد جامع حصارک پایین کرج در خصوص راهکار لازم برای ارتقاء کتابخانه مساجد توضیح داد: یکی از ضرورت ها در زمینه ارتقاء سطح فعالیت کتابخانه های نهاد مسجد معرفی این مراکز با همت شهرداری است.
طبری ادامه داد: مدیریت شهری در شهرهای توسعه یافته با نصب تابلوهایی با رنگ متفاوت به معرفی مراکز فرهنگی همچون کتابخانه های می پردازند که متاسفانه در این بلوار رو به روی مسجد هیچ تابلویی برای معرفی کتابخانه مسجد نیست.
« فاطمه کیان» کتابدار نمونه کتابخانه امام علی(ع) نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کتابدار خوب کتابداری است که بتواند معلومات و اطلاعات درست را به متقاضی کتاب ارائه دهد.
این کتابدار نمونه مسجد در خصوص تعریف خود از کتاب مطرح کرد: معتقد هستم کتاب خوب و کتاب بد وجود دارد و این تعریف متناسب با محتوای یک کتاب است.
وی با تاکید بر اهمیت تبیین فرهنگ کتاب و کتابخوانی توضیح داد: محیط آرام کتابخوانه فضایی مناسب برای مطالعه است که در فرآیند خود به خوبی زمینه ارتقاء ظرفیت های هر فرد را در حوزه فرهنگ، هنر، دین و ... ارتقاء می دهد.
کیان در خصوص زیباترین رمانی که تا کنون خوانده است، بیان کرد: زیباترین اثری که در خصوص رمان مطالعه کرده ام کتاب خداوند هوا را آفرید اثر سودابه شهبازوند و در خصوص کتاب های دیگری چون « من زنده ام» و « چهار اثر فلورانس» آثار خوبی است که مطالعه کرده ام.
رقیه فریدی نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: کتاب افق دید انسان را باز تر می کند و شناختی وسیع تر به انسان می دهد.
کتابدار کتابخانه امام علی(ع) افزود: کتابخانه مسجد علم و دین را در کنار هم دارد و وقتی مسجد کنار کتابخانه باشد، تاثیر روحی و معنوی بیشتری رو کتابخوان احساس می کند.
وی با بیان تعداد کتاب های کتابخانه مسجد جامع حصارک پایین کرج بیان کرد: بالغ بر ۱۵ هزار جلد کتاب در محزن کتابخانه مسجد جامع حصارک پایین کرج وجود دارد که هزار جلد آن مرتبط با کتاب درسی و تست های کنکور است.
سودابه حسینی یکی از اعضاء کتابخوان این کتابخانه مسجد است که پای میز گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می نشیند.
این دانشجوی دکتری حقوق خصوصی با تاکید بر اهمیت نقش مطالعه در کتابخانه معتقد است: فضای کتابخانه حواس جمعی خاصی را به انسان می دهد که هیچ محیط دیگری این مطلب را ندارد.
حسینی ادامه داد: قریب چند سالی که در این کتابخانه در حال مطالعه کتاب هستم « امنیت» و « نظم» را بیش از هر کتابخانه دیگری دیده ام که به نوبه خود در روند مطالعات ام موثر بوده است.
وی در خصوص کتاب های مورد علاقه ای که مطالعه کرده است، بیان کرد: کتاب شعر به ویژه دیوان خیام و هشت کتاب سهراب سپهری از جمله کتاب های زیبایی است که مطالعه کرده ام و می توانم برای مطالعه دیگران توصیه کنم.
مدیرکتابخانه مسجد جامع حصارک پایین کرج در پایان این گزارش میدانی از کتابداران نمونه و مسئولان انتظامی و حراستی کتابخانه مسجد قدردانی و تجلیل به عمل آورد.
نظر شما