به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، علی شریعتی مقدم شامگاه(۲۳ آبان) در پنجمین همایش ملی زعفران گفت: بخشی از مشکلات در حوزه تولید، فرآوری، تجارت و صادرات زعفران است و در دو ماه اخیر چند جلسه در سطح ملی برگزار شده که توجه ویژهای به بخش زعفران به عنوان فرصت صادراتی و صادرات غیر نفتی خراسان رضوی داشته و طبعا به توان یک ظرفیت استراتژیک حتما باید از آن استفاده شود.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی مشهد افزود: در سالهای ۹۵ و ۹۶ حدود ۲۲۰ تن صادرات کالا با ارزش ۳۱۷ میلیون دلار صادرات زعفران به لحاظ ارزی داشتهایم و استنباط این است که آمار ۷ ماهه سال جاری در حوزه صادرات زعفران ۲۳۰ تن زعفران به لحاظ ارزشی ۴۵ درصد افزایش داشته است.
در ادامه این مراسم، سعید باستانی هم گفت: ایجاد تشکلی خصوصی با نگاه به نقش موثر تولیدکنندگان و صادرکنندگان و عدم وابستگی به دولت، تدوین طرح جامع زعفران و ایجاد صندوق زعفران از مهمترین موارد قابل توجه برای دستیابی به اهداف توسعه صادرات جهانی زعفران است.
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با ایجاد فراکسیونهای تولیدکنندگان و صادرکنندگان نباید منتظر کمک دولت باشیم، باید بخش خصوصی با تجربیات ۴۰ ساله خود فعالیت کند.
وی افزود: متاسفانه در محصولات کشاورزی استراتژی توسعه محصول وجود ندارد، در حالی که از خیلی زمانهای گذشته باید استراتژیهایی برای کالاهای اساسی تدوین میشد که در این راستا باید با بخش خصوصی گفتوگو میشد تا بهراه حلهای خوبی دست پیدا میکردیم.
در ادامه این مراسم، علی غفوری فرد نیز گفت: بهدنبال ثبت ملی روز زعفران در کشور هستیم، بحث بورس بحث جدید در دنیا است وعامل بهتر شدن روند تولید بوده، این موضوع بحث حمایت ارز ارگانیک و ارزش افزوده است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه ۶۸۰ نفر در خراسان رضوی از محل زعفران زندگی میشوند، اضافه کرد: در حوزه صادارات زعفران شاهد رشد ۴۰ درصدی بودهایم، همچنین زعفران در این میزان رشد صادرات طی ۷ ماه اخیر، ۹۰ درصد صادرات خراسان رضوی از لحاظ وزن را بهخود اختصاص داده است.
علی رستمی هم با بیان اینکه زعفران یکی از مهمترین محصولات تولیدی کشور است که ۷۰ درصد نیاز دنیا به این محصول در ایران تولید می شود، گفت:نبود آموزش کافی در نحوه کاشت، داشت و برداشت، ضعف آموزش در فرآوری محصول زعفران و عدم آموزش در زمینه بهره وری و استفاده از سیستم های یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در بخش تولید را از جمله مشکلات فرآوری این بخش ذکرکرد.
فرماندار ویژه شهرستان تربت حیدریه افزود: در سال جاری با ورود سرمایه کلان به بازار زعفران، نوسانات قیمت در فصل خرید به حداقل رسید و بازار این محصول از ثبات نسبی قابل قبول برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی و مسئولان استانی اعلام کردند در صورت کاهش قیمت زعفران، همانند سال گذشته آماده خرید توافقی این محصول هستند، افزود:هم اکنون قیمت هر کیلو گرم پوشال زعفران در بازار حدود هشت تا ۱۰ میلیون تومان و هر کیلو نگین زعفران ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومان است.
مهدی عباسپور هم در ادامه این مراسم گفت: برگزاری میز در راستای تحقق اهداف و سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی و با توجه به نقش و جایگاه ویژه صادرات کالاهای غیرنفتی در اقتصاد ملی، وجود تنوع موضوعات در عرصه تولیدات صادراتی کشور و با توجه به ضرورت تسهیل فرآیند صادرات و رفع موانع و محدودیتهای ساختاری پیش روی صادرات کالاها تشکیل شده است.
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت تربت حیدریه افزود: همچنین هدف از برگزاری این نشست تخصصی یکروزه، ساماندهی، هدفمند سازی و اثربخش کردن فرآیندهای مشارکت جمعی در امور کارشناسی، تصمیم سازی در راستای رفع محدودیت ها و موانع صادرات کالاها، ایجاد هماهنگی بین بخشهای دولتی و غیر دولتی، دست اندرکار صادرات کالاها، شناسایی ظرفیت های تولیدی و صادراتی و نیز ارایه راهکارهای اجرایی به منظور توسعه ظرفیتهای کمی و کیفی کالاهای صادراتی مناطق مختلف کشور می باشد
نظر شما