به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مصطفی خرامان» عصر دیروز (سه شنبه 22 آبان )در نشست نقد و بررسی دروازه مردگان نوشته حمیدرضا شاه آبادی که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: زمانی خانمی پیش انیشتین رفت و گفت: می خواهم پسرم مثل شما شود. انیشتین به او گفت: برای پسرت کتاب های جن و پری بخوان. این مسئله اهمیت زیاد کتابخوانی را می رساند و اگر کتاب رمان باشد این اهمیت دو برابر می شود زیرا کودکان و نوجوانان را می شود با رمان جذب کرد. هر چقدر که در حوزه کودک و نوجوان کار انجام دهیم در حقیقت به نوعی به بچه های خود خدمت کردیم.
این نویسنده کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: وقتی کتاب خوبی منتشر می شود مایه خوشحالی و خرسندی است. کتاب آقای حمیدرضا شاه آبادی با عنوان دروازه مردگان سه بخش دارد. یک بخش مربوط به زمان امروز است، بخشی مربوط به دوره قاجار و یک بخش هم فانتزی است. این مسئله از مزیت های این کتاب است. علاوه بر این کتاب دروازه مردگان هم وجه فانتزی دارد و هم وجه رئال.
خرامان اظهار کرد: یکی از چیزهایی که در کتاب های تالیفی ما غایب بوده و هست این است که هیچکدام از ما نویسندگان نتوانستیم به وجه مکان به عنوان کارآکتر توجه کنیم. در کتاب دروازه مردگان مکان به عنوان کاراکتر است و این نیز یکی دیگر از مزیت های کتاب است.
وی با بیان اینکه ما خیلی نوجوانان را نمی شناسیم، عنوان کرد: وقتی کتاب های کودک و نوجوان را که در کشور ما ترجمه شده با کتاب های تالیفی مقایسه می کنیم متوجه تفاوت می شویم. متاسفانه کتاب های نوجوانی که ما می نویسیم بی رمق هستند و بچه ها خوششان نمی آید. یک نکته وجود دارد و آن این است که کشورهایی که ادبیات پیشرفته دارند مدل کتاب نوشتن شان برای نوجوانان به گونه ای است که هم نوجوانان خوششان بیاید و هم بزرگسالان دقیقا مثل فیلم ها و انیمیشن هایی که می سازند زیرا بچه ها نمی توانند به تنهایی سینما بروند برای همین آنها به گونه ای فیلم می سازند که برای والدین هم مفید باشد و آنها بچه های خود را به سینما ببرند.
نظر شما