به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علی اکبر پورفتحاله در بازدید از واحد فنی اداره کل انتقال خون استان سمنان با اشاره به توزیع سه میلیون خون و فرآوردههای خونی در مدت شش ماهه نخست سالجاری در بین مراکز درمانی گفت: در همین مدت یک میلیون و 100 هزار واحد اهدا خون صورت گرفته و 400 هزار واحد پلاسما مازاد بر مصرف مراکز درمانی تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما شد.
وی کاهش انتقال عفونت خونی از طریق انتقال خون را یکی از برنامه های مهم سازمان انتقال خون کشور عنوان کردوگفت: این موضوع با جدیت پیگیری میشود و در این راستا بهترین راه سرمایهگذاری بر روی اهداکنندگان و رسیدن به جمعیت اهداکننده سالم است.
پورفتح اله با تاکید بر اینکه اگر 100 درصد اهداکنندگان علیه واکسن هپاتیت B واکسینه شوندادامه داد:امکان انتقال این هپاتیت از طریق انتقال خون به صفر میرسد.
مدیر عامل انتقال خون ایران با بیان اینکه کاهش انتقال عفونت از طریق انتقال خون از طریق برنامههای متعدد سازمان در حال انجام است گفت: طرح واکسیناسیون اهداکنندگان و همچنین آزمایش غربالگری دو طرح مهم سازمان انتقال خون است.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد رخداد مثبت شدن آزمایش هپاتیت B و C و HIV در اهداکنندگانی است که برای نخستین بار به سازمان انتقال خون مراجعه میکنند اظهارداشت: این در حالی است که این رخداد در اهداکنندگان مستمر که حدود 75 درصد را تشکیل میدهند تنها 15 درصد است.
پورفتح اله در ادامه به اجرایی شدن طرح آزمایش و غربالگری برای اهداکنندگان اولی نیز اشاره کردوگفت: در این طرح اهداکنندگان اولی امکان اهدا خون را ندارند؛ اما تمام فرآیندهای اهدا خون روی آنها انجام میشود و نمونهبرداری و آزمایشات لازم انجام شده و پس از چهار ماه و در صورت داشتن شرایط مناسب میتوانند خون خود را اهدا کنند.
به گفته وی اجرای تمام این فرآیندها برای این است تا خون دریافتی از اهداکنندگان یک خون سالم و عاری از هر گونه عفونتی باشد.
نظر شما