به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «مهراله رخشانی مهر» در آیین بهره برداری از مدرسه شهید چمران در نایین در خصوص وضعیت فضاهای آموزشی و نگهداری مدارس گفت: سرانه فضاهای آموزشی در کشور میانگین ۲/۵ مترمربع است که به ازای هر دانش آموز بیش از 5 مترمربع فضا در اختیار داریم در صورتی که قبل از انقلاب حدود 5/1 مترمربع بود.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: رشد سرانه فضاهای آموزشی در شرایطی است که جمعیت دانش آموزی نسبت به قبل انقلاب رشد مطلوبی داشته و طبیعتاً اگر مقدار و بناهای زیربنایی ثابت می ماند با افزایش جمعیت دانش آموزی سرانه فضاهای آموزشی کاهش می یافت یعنی سرعت ساخت و ساز مدارس به حدی بود که سرعت رشد جمعیت از آن عبور می کرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز کل مدارس بیان نمود: در ایام معاصر چهار مقطع مدرسه سازی در قبل و بعد انقلاب نمود پیدا کرد که اوایل انقلاب شهید رجایی بنا بر اینکه از گذشته در آموزش و پرورش حضور و اشراف کامل بر وضعیت داشتند طرحی را مطرح نمودند که تحت عنوان آن تعداد مدارس زیادی در کشور بنا گردید.
وی اظهار نمود: در سال 77 جامعه خیرین مدرسه ساز کشور اعلام موجودیت کرد که تاکنون بیست سال از عمر جامعه خیرین می گذرد و حدود 20 درصد فضاهای آموزشی کشور را خیرین ساخته اند .
رخشانی مهر تصریح کرد: در یک سال اخیر بیش از 600میلیارد تومان سهم دولت برای پروژه های خیر ساز بود که تعهد خیرین در سال ۹۶ بیش از 800 میلیارد تومان و برای سال ۹۷ بیش از 1200 میلیارد تومان است.
وی گفت: یکی از برنامه های انجام شده برای مدارس مقاوم سازی آنها در مقابل بلاهای طبیعی از جمله زلزله است همان طور که شاهد بودیم در زلزله کرمانشاه اکثر مدارس نوساز بعنوان محلی برای اسکان مردم استفاده شد.
معاون وزیر با بیان اینکه امروز 30 درصد از مدارس کشور فرسوده است، گفت: ۱۱ استان کشور از جمله البرز، تهران، سیستان و بلوچستان و گیلان زیر خط میانگین قرار دارد.
این معاون وزیر در ادامه گفت: بخشی از مدارسی که نسبت به تخریب آن اقدام نموده مدارسی است که قبل از سال 1368 ساخته شده چرا که آیین نامه زلزله در کشور ما سال 1368 تدوین شده است و معتقدیم مدارسی که قبل از سال 68 ساخته شده اند براساس آیین نامه جدید نیستند بنابراین نگران اینکه در برابر زلزله آسیب پذیر باشند هستیم و این مدارس حتما نیازمند مقاوم سازی یا تخریب و بازسازی هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از نکات مهمی که باعث می شود مدارس به سمت فرسودگی، تخریب و بازسازی بروند موضوع نگه داری نامناسب آن است اگر ما فضاهای آموزشی خود که در عناوین بودجه ای به عنوان طرح های تملک دارایی سرمایه ای دولت محسوب می شوند نسبت به نگه داری آن بی توجه باشیم هر از گاهی ناچاریم مدارس نوساز را مقاوم سازی کنیم./
نظر شما