به گزارش خبرگزاری شبستان، اشراف ایران بر دسیسه های عربستان، روزگار سیاه صنعا، تایید سیزده باره آژانس به پایبندی ایران، سفر رئیس جمهوری عراق به ایران، تکذیبیه سایپا برای احتکار خودرو،لزوم چابک سازی ساختار مدیریت بحران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۲۲ آبان ماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
نبرد توییتری وزرای خارجه ایران و آمریکا/ظریف: گزارشها نشان می دهد چه کسی دروغ می گوید
وزیر امور خارجه ایران با انتشار توییتی به یاوهگوییهای همتای آمریکایی خود واکنش نشان داد. «محمدجواد ظریف» در توییتر خود نوشت:
«- تمامی تحریمهایی که مجددا از سوی آمریکا اعمال میشوند، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
- نیت به قحطی کشاندن جامعه غیرنظامی، جنایت علیه بشریت است.
- دیوان بینالمللی دادگستری پیشتر ادعای پامپئو درباره معافیتهای بشردوستانه را رد کرد.
-گزارشهای مبتنی بر واقعیت رسانههای غربی و نامههای ضمیمهشده نشان میدهد که چه کسی دروغ میگوید.
سهم ۱۸ درصدی خودرو از صنعت کشور/خودروسازان به تعهداتشان عمل کنند
«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما با اشاره به اینکه برخی خودروها تا 90 درصد قطعاتشان تولید داخل است و باید خودروسازان بر روی ساخت این خودروها تمرکز کنند، گفت: سهم خودرو از صنعت کشور حدود 18 درصد است و قیمت گذاری جدید خودروها ۲ ماه پیش صورت گرفته و ابلاغ شده است اما اجرای آن نیازمند تمهیدات و مقدماتی است.
وی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار بر اساس آخرین تصمیم مأموریت قیمت گذاری برای خودروها را بر عهده گرفته است، گفت: برای اجرای طرح ملی تولید، 30 هزار میلیارد تومان ابلاغ شده که تاکنون جذب نشده است. همکاری بانکها با تولید کنندگان خوب است اما به علت نیاز واحدهای تولیدی باید همکاری بیشتری وجود داشته باشد.
«رحمانی» با بیان اینکه تولید محصولات پتروشیمی در کشور ۲ برابر مصرف داخلی است، افزود: درخواست محصولات پتروشیمی در شش ماه اول امسال 330 درصد افزایش یافته است که طبیعی نیست از جمله فرصت های تحریم این است که شناخت بیشتری از توانایی ها و ظرفیت های خود بدست می آوریم.
سفر رئیس جمهوری عراق به ایران/دیدار ظریف و حکیم
«برهم صالح»، رئیس جمهوری جدید عراق که چند روزی است اولین سفر خارجی خود را در منطقه کلید زده طبق خبر شفقنا هفته آینده به ایران می آید.
روابط ایران و عراق در دولت های قبلی و پس از سقوط «صدام حسین» تا جایی پیش رفت که ایران نقش بسیار مهمی در این کشور به منظور خارج کردن تروریست ها ایفا کرد و حالا دولت جدید عراق تلاش دارد روابط دیرینه خود با تهران را گسترش دهد.
در همین رابطه نیز تلاش های این دولت برای معافیت از اجرای تحریم های آمریکا علیه ایران جواب داد و آمریکا این کشور را از تحریم ایران استثنا کرد و سفارت آمریکا در بغداد اخیرا در ویدیویی که در صفحه فیس بوک خود منتشر کرد، اعلام کرد: آمریکا به عراق یک معافیت موقتی به مدت ۴۵ روز برای ادامه خرید گاز طبیعی و برق از ایران داده است. این معافیت به عراق فرصت می دهد به سوی استقلال انرژی گام بردارد.
آژانس برای سیزدهمین بار پایبندی ایران به برجام را تایید کرد
«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین با اعلام انتشار سیزدهمین گزارش مدیرکل آژانس در خصوص راستیآزمایی اجرای برجام گفت: این گزارش بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام را تایید کرد. در این گزارش تصریح شده است که از روز اجرای برجام، آژانس به نظارت و راستی آزمایی اجرای تعهدات مرتبط هستهای از سوی ایران بر اساس مفاد برجام ادامه داده است.
سفیر و نماینده دائم کشورمان اظهار داشت: این گزارش تصریح میکند، آژانس مشکلی در فرایند بازرسی و دسترسی به سایتهای مربوطه نداشته است.
«غریب آبادی» با تأکید بر اینکه برخلاف رفتار آمریکا، ایران رفتار مسئولانهای را اتخاذ کرده و تاکنون به تعهدات خود عمل کرده است، عنوان کرد: همانگونه که مکررا اعلام شده، اجرای کامل و صادقانه تعهدات تمامی طرفها، یک مبنای اساسی برای تداوم برجام است و چنانچه خواهان تداوم توافق هستهای هستیم، اعضای باقیمانده این توافق باید بهرهمندی ایران از منافع برجام را با اتخاذ اقدامات عملی فوری و مناسب، تضمین کنند.
تجهیزات ستاد مدیریت بحران فرسوده است/ساختار مدیریت بحران باید چابک سازی شود
«زهرا ساعی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد فعالیت ستاد مدیریت بحران کشور گفت: چند حادثه اخیر که در یکی دو سال گذشته در کشور رخ داد نشان داد ستاد مدیریت بحران کشور ضعیف عمل می کند و از انسجام لازم برای مدیریت بحران ها برخوردار نیست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تقویت ساختار ستاد مدیریت بحران کشور اظهار داشت: ایران جزو چند کشور حادثه خیز دنیاست. ما سیل، زلزله و هم سایر بلایای طبیعی را در کشور داریم. وقوع چنین حوادثی لزوم تقویت ستاد مدیریت بحران کشور را بیشتر می کند.
وی بیان کرد: به هر حال به موقع عمل کردن و برخورداری از تجهیزات لازم برای مدیریت بحران ها امری لازم و ضروری است، متاسفانه بخشی از لوازم و تجهیزاتی که در حال حاضر ما برای حوادث غیرمترقبه در کشور داریم بسیار قدیمی و گاها فرسوده هستند، استفاده از تجهیزات و فناوری های نو در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد.
روزگار سیاه صنعا/انتقال میدان جنگ سوریه به یمن
خاورمیانه همواره آماج درد مردمی بی گناه بوده که به گناه زندگی در کشورهای دارای منابع زیر زمینی مورد حمله استکبار قرار می گرفته اند و در عصر حاضر نیز این وضعیت همچنان در خاورمیانه حاکم است اما کمی وضعیت نسبت به گذشته تغییر یافته و این روزها کشورهای قدرتمند تر منطقه به نیابت از استکبار به جان کشورهای کوچک می افتند.
این وضعیت را می توان در یمن شاهد بود که حکومتی چون آل سعود با همکاری هم پیمانانی چون امارات متحده عربی حال و روز مردم این کشور را به روزی انداخته اند که دیگر سازمان های مدعی حقوق بشر که کمتر نگران مردم خاورمیانه می شوند از روزگار صنعا ابراز نگرانی کرده اند.
پیش از آن که یمن میزبان چنین جنگی باشد سوریه محور میدان های نبردی بود که فروشندگان و خریداران تسلیحات ایجاد کرده بودند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری آزادی خواه با تلاش های سیاسی و مستشاری توانست از میزان این نبردها بکاهد که البته همچنان این تلاش ها ادامه دارد و این روزها شاهد ادامه مذاکرات سیاسی در این رابطه از سوی «حسین جابری انصاری» دستیار وزیر امور خارجه کشورمان در امور ویژه سیاسی هستیم که به سوریه سفر کرده و روز گذشته نیز با «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت و گو کرد.
اما در خصوص یمن نیز ایران به تلاش در همین زمینه ها پرداخت و گویا هنوز تلاش هایش نتوانسته کمکی به حال مردم صنعا داشته باشد و این روزها شاهد آنیم که داغی میدان های نبرد سوریه به این کشور منتقل شده و دیگر کمتر از جنگ سوریه می شنویم و آتش و خون راهی صنعا شده است.
اشراف ایران بر دسیسه های عربستان
نیویورک تایمز گزارشی منتشر کرد که ۲ روز است جهان را به حیرت آورده است. این روزنامه آمریکایی در گزارشی فاش کرد در سال 2017 میلادی، یعنی یک سال پیش از ماجرای قتل «جمال خاشقجی» در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، مقامات اطلاعاتی نزدیک به «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی، درباره امکان ترور آنچه «دشمنان ایرانی» پادشاهی سعودی خوانده شده با تعدادی از تجار به رایزنی پرداختهاند.
نیویورکتایمز در این گزارش به نقل از 3 منبع آگاه نوشته است، یکی از این مقامات ارشد اطلاعاتی که در آن جلسه حضور داشته، «ژنرال احمد العسیری»، معاون وقت سرویس امنیت و اطلاعات خارجی عربستان بوده که در پی اعتراف ریاض به قتل «خاشقجی» از سمتش برکنار شد. نیویورک تایمز به نقل از این منابع نوشته یکی از اهدافی که در این نشست درباره ترور او بحث شده، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران بوده است.
نسبت به این گزارش، کارشناسان یا روزنامه نگاران واکنش های بسیاری داشتند اما حالا وزیر امور خارجه کشورمان به عنوان یک مقام رسمی از ایران واکنش نشان داده است.
زمان فعلی بهترین وقت برای کاهش مبادلات ایران با دلار است
«علی ابراهیمی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد حذف دلار از معاملات بین المللی ایران گفت: آمریکا کشوری با کسری بودجه عظیم، دارای طراز تجاری منفی و بدهی بیش از تولید ناخالص داخلی است، در نتیجه دیر یا زود ارزش پول این کشور سقوط می کند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به این مسئله برخی کشورها در سبد ذخیره ارزی خود دست به اصلاح زدند و در حال جابجایی دلارهای ذخیره شده با طلا یا سایر ارزها هستند که از این دست کشورها می توان به چین، روسیه و هند نام برد. از طرف دیگر برای مصون ماندن از خطر کاهش ارزش دلار از چند سال گذشته برخی کشورها اقدام به ایجاد پیمان مبادلات پولی با ارزهای خود کرده اند یعنی از ارزهای خود به جای دلار در مبادلات و معاملات استفاده می کنند.
سایپا احتکار هر گونه خودرو را تکذیب کرد
در پی انتشار خبری در یکی از روزنامه ها مبنی بر احتکار خودروهای ساندرو و ال نود در انبارهای سایپا روابط عمومی این خودروسازی در گفت و گو با شبستان این خبر را تکذیب کرده و به ارایه توضیحاتی در این خصوص پرداخت.
براساس اعلام سایپا خبر احتکار این خودروها صحت ندارد و این خودرو سازی تعهداتی به مشتریان خود داده که هرچند نتوانسته به آن عمل کند اما باید به قیمت قبل نسبت به تحویل خودرو یا بازگشت وجه مشتریان اقدام کند.
اگر سایپا قطعاتی برای تولید داشته باشد هیچگاه از تحویل خودرو به مشتریان خود سر باز نخواهد زیرا انبار و نگه داری این محصولات دارای هزینه است و اما با خروج شرکت رنو این مشکلات برای این خودروسازی ایجاد شده و پیش از این سایپا گمان نمی برد که رنو با اعمال تحریم ها همکاری خود را با ایران قطع کند زیرا در گذشته با وجود تحریم های شورای امنیت سازمان ملل نیز این خودروسازی فرانسوی تامین قطعات ایران را انجام می داده و به صورت پرچم نیمه افراشته به همکاری با خودروسازهای داخلی کشورمان ادامه می داده است.
روابط عمومی این خودرو سازی تاکید کرد که سایپا بدنبال راهکار برای مشتریانی است که ساندرو و ال نود را از پیش خریداری کرده اند و بخشنامه تحویل ساینا یا تیبا یا پراید به این افراد هنوز لغو نشده است و نباید فراموش کرد که بخشنامه ای که صادر شده اختیاری است و مشتری مجبور نشده و از آن جایی که تعدادی از مشتری ها به دنبال جایگزین هستند چنین راهکاری به آن ها ارایه شد.
تحریم ها نتوانسته مانع پیشرفت نیروهای مسلح شود
«امیر سیدمحمود موسوی» در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دفاعی امنیتی خبرگزاری شبستان در خصوص آغاز دور جدید تحریم های آمریکا گفت: ما به تازگی با تحریم ها مواجه نشدیم، همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند تحریم ها از روز پیروزی جمهوری اسلامی آغاز شدند و انقلاب اسلامی همیشه با این مشکل مواجه بوده است اما آنچه موجب پیشرفت نیروهای مسلح شده این است که نیروهای مسلح همواره بر این باور بودند که هیچ تحریمی نمی تواند جلوی پیشرفت آنها را بگیرد.
معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: امروز پیشرفت نیروهای دفاعی در مقایسه با هیچ یک از عرصه ها قابل قیاس نیست و اگر سایر حوزه های کشور نیز از حوزه دفاعی سرمشق می گرفتند امروز در وضعیت بهتری قرار داشتیم البته درست است که تحریم ها می تواند سرعت پیشرفت را کند یا کاهش دهد اما به هیچ وجه نمی تواند مانع حرکت رو به جلوی ما بشود. امروز ما شاهدیم که تجهیزات پیشرفته تر از سال های قبل با پیچیدگی بیشتری تولید و در اختیار نیروهای مسلح قرار می گیرد.
گزارش سازمان انرژی اتمی بار دیگر حقانیت ایران را به اثبات رساند
«محمدجواد جمالی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به گزارش سازمان انرژی اتمی مبنی بر انجام تمامی فعالیت های هسته ای ایران در قالب برجام گفت: این دوازدهیم یا سیزدهمین گزارشی است که آقای آمانو در مورد فعالیت های صلح آمیز آیران ارایه دادند و در آن به صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای تاکید شده است و همین حقانیت جمهوری اسلامی ایران را اثبات می کند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گزارش آمانو نشان می دهد که وقتی ایران تعهدی را می پذیرد به آن پایبند است، این گزارش نشان می دهد رژیم صهیونیستی، آمریکا، منافقین و پادوهای داخلی آنها که به عنوان جاسوس مطالبی را در مورد فعالیت های ایران عنوان می کردند و پرونده هایی را به عنوان انحراف جمهوری اسلامی ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به سمت رویکرد نظامی هسته ای مطرح می کردند کاملا کذب بوده است.
آیا خودروسازان امکان احتکار دارند؟
بخشنامه ای از سوی سایپا در چند روز گذشته به موضوعی داغ در جامعه تبدیل شده که اظهار نظر مسئولین را به دنبال داشته است.
بنابراین گزارش، سایپا در این بخشنامه اعلام کرده که امکان تحویل ساندرو و ال نود به خریداران این محصولات را ندارد و در این خصوص نیز «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شب گذشته در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به اینکه برخی خودروها تا 90 درصد قطعاتشان تولید داخل است، گفت: باید خودروسازان بر روی ساخت این خودروها تمرکز کنند.
اما امروز یک رسانه اتهامی به سایپا با انتشار یک خبر وارد کرد و نوشت: روز گذشته، یک منبع آگاه در گفتوگو با «جوان» از دپوی موتور و گیربکس خودروهای تندر ۹۰ و ساندرو در انبارهای پارسخودرو خبر داد و گفت: ماههاست که سایپا قطعات این خودروها را خریداری و انبار کرده است، اما به دو دلیل ترجیح میدهد خودروهای پیشفروش شده را با پراید و تیبا جایگزین کند.
وی افزود: نخست آنکه براساس قرارداد مبهمی که با پژو منعقد شده تا اطلاع ثانوی اجازه تولید این خودروها وجود ندارد، ضمن اینکه چنانچه اختلافات خودروسازان داخلی با این شریک خارجیشان برطرف شود، میتوانند با قیمت بالاتری این خودروها را به بازار عرضه کنند. خودروسازان مدام از افزایش نرخ ارز سخن میگویند و گرانی و نابسامانی قیمتها را توجیه میکنند، اما از قراردادهای غیرکارشناسی و یکطرفهشان با شرکای خارجی سخنی نمیگویند و با مظلومنمایی خواستار افزایش قیمتها هستند. شاید براساس همین اطلاعات بود که وزیر صنعت در گفتوگو با خبرگزاری دولت گفت: خودروسازان به هر قیمتی که تعهد کردهاند باید پایبند باشند و طبق قراردادی که با مردم بستهاند، عمل کنند. به طور حتم در این قراردادها باید خواست مردم لحاظ شود و خودروسازان به تعهدات خود عمل کنند.
در پاسخ به این خبر، روابط عمومی سایپا در گفت و گو با شبستان این خبر را تکذیب کرده و به ارایه توضیحاتی در این خصوص پرداخت. براساس اعلام سایپا خبر احتکار این خودروها صحت ندارد و این خودرو سازی تعهداتی به مشتریان خود داده که هرچند نتوانسته به آن عمل کند اما باید به قیمت قبل نسبت به تحویل خودرو یا بازگشت وجه مشتریان اقدام کند./
نظر شما