به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، انتخاب شهردار پایتخت کشور به عنوان پیشانی و کلان شهر کشور چند صباحی به دغدغه برخی مسئولان از جمله احزاب و تشکلهای سیاسی تبدیل شده است. این جایگاه به دلایل اهمیت آن به عنوان مسندی نگریسته می شود که می تواند سکوی پرتاب افراد منتخب حزبی برای ریاست جمهوری اینده باشد. انتخاب شهردار یکی از چند وظیفه مهم شورای شهر محسوب می شود که این موضوع در شورا با نگاه جناحی و سیاسی دنبال می شود. در همین رابطه، «محمدجواد محمدی نوری»، دبیر کل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی به شبستان در مورد اهمیت جایگاه شهرداری برای احزاب و تشکل های سیاسی گفت: احزاب در خصوص حوزه مدیریتی شهری تهران و انتخاب شهردار برای خود احساس تکلیف و مسئولیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه تهران پایتخت کشور و شهردار تهران مساوی با چند وزارتخانه است، گفت: تهران برترین شهرداری کلان کشور با جمعیتی بالغ بر 10 تا 12 میلیون نفر است که بسیاری از کشورهای دنیا به لحاظ جمعیتی بسیار کمتر از این جمعیت برخوردار هستند. اداره شهر تهران مساوی با اداره یک کشور محسوب می شود. این طبیعی است که شهردار تهران باید فردی جامعالشرایط و برخوردار از تمام فاکتورهای جامع مدیریت به همراه بینش سیاسی و تخصص کافی در امور شهری باشد که البته نشاط و شادابی شهردار می تواند به توانایی و دانایی این فرد بیفزاید.
«محمدی نوری» تصریح کرد: شورای شهر دوره پنجم وارد خطاهای قابل تاملی شده است که جا دارد این بار نسبت به انتخاب شهردار توجه بیشتری داشته باشند. با وجود گذشت 14 ماه از تشکیل شورای شهر جدید زیبنده شهرداری تهران دیدن سه شهردار به خود نیست.
وی با اشاره به اینکه لازم است شورای شهر تهران به دور از هرگونه حزبی نگری و رفتار احساسی با هدف خدمت به مردم تهران و خروج از بحران مدیریت شهری کسی را انتخاب کند که برای چند سال بتواند برنامه ای جامع را برای توسعه شهری ارایه دهد تا توسعه و پیشرفت شهر تهران عقب نماند، گفت: در این شرایط افرادی که برای شهرداری شهر تهران معرفی شدند از چهارچوب حزبی و گروهی مورد حمایت قرار گرفته اند و ای کاش می شد شورای شهر با انتخاب پنج گزینه واجدالشرایط، انتخاب شهردار را به خود مردم تهران می سپرد تا با رای مردم تهران شهردار انتخاب می شد که البته اکنون این رویه را نداریم. باید خارج از هرگونه احساس نسبت به انتخاب فردی به اجماع برسند که بتواند در خصوص مسایل عمرانی و حوزه خدمات شهری بیشتر از گذشته اقدامات اثرگذار و مطلوب را در حوزه ترافیک و آلودگی شهر تهران ارایه دهد.
همچنین «احمد حکیمی پور»، دبیرکل حزب اراده ملت نیز در مورد اهمیت جایگاه شهرداری برای احزاب و گروههای سیاسی به شبستان گفت: به دلیل اینکه احزاب به دنبال کسب قدرت و توسعه حزب خود هستند این موضوع برای آنها از اهمیت ویژه ای برخودار است. جایگاه شهرداری در کلان شهر تهران جایگاهی است که نشان داده است می تواند به عنوان یک عقبه مدیریتی، تشکیلاتی و کارشناسی به کمک احزاب بیاید و یا احزاب به این جایگاه کمک کنند.
«حکیمی پور» گفت: در ایران انتخابات حزبی نیست اما در کشورهای که دارای تشکیلات شورایی هستند، احزاب انتخابات را در دست می گیرند و انتخاب شهردار نیز در دست آنها است اما در ایران این موضوع تحت تاثیر فضاسازی های سیاسی و اجتماعی قرار می گیرد و موجب هدر رفتن انرژی می شود و از سوی دیگر مدیریت شهری را تحت الشعاع قرار می دهد. در حقیقت شهردار اهرم قدرت احزاب است بر اساس تجارب قبلی در کشور این جایگاه سیاسی شده است و اصولگراها این مسند را سیاسی کردند و عملا نشان داده شده است که این جایگاه برد سیاسی دارد، همچنین به دلیل اقتصاد شهری شهردار و نقش و قدرت او در مدیریت اقتصادی این جایگاه کوچک نیست.
وی یاد آور شد: در کشور ترکیه نیز اردوغان شهردار استانبول بود و بعد بعنوان رییس جمهور ترکیه انتخاب شد.
«حکیمی پور» با اشاره به شیوه انتخاب جناحی در انتخاب شهردار یادآور شد: البته من این شیوه را قبول ندارم، طناب کشی و بل بشو در انتخاب شهردار قابل قبول نیست و احزاب باید در قبال معرفی گزینه مورد نظر خود پاسخگو باشند. در انتخاب شورای شهر نیز این انتقاد وارد است که با ورود یک لیست به شورای شهر شورا قرار نبود فراکسیونی حزبی داشته باشیم و این موضوع نباید در انتخاب های شورا دخالت داده شود. مردم یک بار رای خود را ارایه کردند و الان کار می خواهند، در حال حاضر فعلان شهری و محیط زیست باید برنامه ارایه دهند.
«حکیمی پور» خاطر نشان کرد: اختلاف در شورا طبیعی است اما اینکه فرد منتخب برای شهرداری از ما باشد و از حزب مقابل نباشد بد است مردم به یک طیف رای دادنداما به صفات حزبی نگاه نکردند، اعمال سلیقه حزبی در انتخاب شهردار سم مدیریت شهری است، فرد منتخب برای شهرداری باید همسویی کلی با جریان داشته و شاخصه های توانایی و قابلیت های مدیریت شهری در او پررنگ باشد.
«ابوالقاسم رئوفیان»، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نیز در همین زمینه به شبستان گفت: نگاه احزاب و گروههای سیاسی برای انتخاب شهردار تهران باید مبتنی بر شایسته سالاری و به دور از نگاه جناحی و سیاسی باشد. احزاب به جای دیدن منافع حزبی و سیاسی خود در انتخاب شهردار باید منافع مردم را در انتخاب شهردار ببینند زیرا شهر تهران پیشانی و ابروی نظام اسلامی است و محل رفت و آمد شخصیت های زیادی از سایر کشورهای دنیاست به همین دلیل شهردار تهران باید فردی امید دهنده به مردم باشد.
وی اظهار کرد :شهردار تهران نیازمند شاخصه های است که اهمیت آن از شاخص های یک وزیر راه بیشتر است و پس از پیروزی انقلاب یک یا دو شهردار موفق داشتیم و بقیه شهرداران تهران نتوانستند توقعات و انتظارات مردم را که کاملا به جا بوده است برآورده کنند.
دبیر کل حزب اسلامی ایران زمین یادآور شد: برخی از گزینه های منتخب برای شهرداری در آستانه بازنشستگی هستند چگونه شورای شهر «آخوندی» را پیشنهاد می دهد؟ به نظر من شورای شهر جناحی است و شامل طیف های سیاسی با اکثریت اصلاح طلبان است در حال حاضر در شورای شهر اصولگرا وجود ندارد و یا در اقلیت هستند .
«رئوفیان» تصریح کرد: احزاب به جای اینکه زمین را به آسمان بدوزند تا گزینه متخب شان در منصب شهرداری بنشیند منافع مردم را در نظر بگیرند ولو اینکه گزینه جامعالشرایط شهردای از جناح مقابل باشد. احزاب و گروههای سیاسی شهرداری رابرای تضمین منافع خود میبینند و این افت است، تا جایی که قبل از ورود فرد به مستند شهرداری با او معامله می کننددر حالیکه انتخاب شهردار باید به دور از ملاحظات سیاسی و حزبی ،جناحی باشدو نباید حزب را به عنوان شهردار ببینیم. در انتخاب شهرداری سیاستهای حزبی را اعمال نکنیم تا فرد متخب ما وارد ساختمان بهشت شودباید دید چه کسی شاخصه موفقیت در مدیریت شهری و شاخصه های مورد نظر را دارد.
«رئوفیان» خاطر نشان کرد: رویکرد حزبی در انتخاب هر مدیریتی و در هرجای مدیریت کلان کشور آسیب وارد می کند در هر جایی که فردی جناحی و حزبی را حمایت کردند و به کرسی خدمت رساندند آسیب وارد شداین نگاه در انتخاب شهردار به طریق اولی آسیب می رساند. تکلیف شرعی و دینی ما در انتخاب شهردار نگاه به قابلیت های و توانایی های یک فرد در مسند شهرداری است نباید انتظار امتیاز دهی از شهرداری داشته باشیم تا به طور مثال پروژه های متنتحب را به حرب ما واگذار کند.
دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین خاطر نشان کرد: نگاه در انتخاب شهردار باید مبتنی بر شایسته سالاری باشد ولو اینکه فرد منتخب از جناح مقابل باشد و منافع ما را تامین نکند زیرا شهردار فردی است که منافع مردم را به دور از گرایش سیاسی و حزبی تامین میکند و مردم ولی نعمت شهردار هستندشهردار تهران باید به دور از هر گونه باج دهی یا باج گیری انتخاب شود زیرا این نگاه به کشور اسیب می رساند.
همچنین «حجت الاسلام حسین سبحانینیا»، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جایگاه شهردار تهران برای گروه ها و احزاب سیاسی اهمیت بالایی دارد در توضیح این دلیل به خبرنگار شبستان گفته است: به دلیل آن است که مجموعه شهرداری یک نهادی متشکل از عوامل و نیروهای زیادی است که آنگونه که باید و شاید نظارت و کنترل بایسته به این مجموعه کمتر انجام می شود و احزاب و گروه های سیاسی می توانند برای اهداف سیاسی خود در آینده نیروسازی کنند. با تصاحب این جایگاه برای احزاب و تشکل های سیاسی شرایطی برای انتخابات آینده آنها نیز تا حدی فراهم می شود و البته فرد منتخب در این جایگاه باید پاسخگوی مجموعه حزبی و گروهی خود باشد.
وی با بیان اینکه مجموعه شهرداری یک نهاد بی حساب و کتاب و گسترده در حوزه درآمدی و هزینه ای است، خاطرنشان کرد: این موضوع می تواند برای احزاب و تشکل های سیاسی قابل توجه باشد و منافعی را نیز دربر داشته باشد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم گفت: در حال حاضر هیچکدام از گزینه های معرفی شده متناسب با جایگاه شهرداری نیستند و قبلا امتحان خود را داده اند و مورد قبول واقع نشدند. این افراد نمی توانند آنگونه که باید جایگاه شهرداری را مدیریت کنند. جایگاه شهرداری نیازمند نیروی آشنا و متخصص شهری است که البته به دنبال انتخاب این گزینه نیستند. گزینه های معرفی شده برای شهرداری هیچ یک تناسبی با این جایگاه ندارند اما چرا شورای شهر با حضور هاشمی موافقت نمی کند جای سوال دارد مگر نبود یک نفر در شورای شهر چه مشکلاتی را می تواند ایجاد کند و یا چه بساطی می تواند با نبودن هاشمی در شورای شهر بهم بخورد؟
وی یادآور شد: احزاب تلاش می کنند با کسب این جایگاه برای اهداف سیاسی و انتخابات پیش رو نیروسازی و کادرسازی کنند و از این جایگاه به نفع اهداف خود بهره ببرند./
نظر شما