ثبت اختراعات کشور منطبق بر مسایل فقهی است

رئیس اداره ثبت اختراعات سازمان مالکیت صنعتی، آرای شرعی را در ثبت اختراعات کشور موثر دانست و گفت: ثبت اختراعات کشور منطبق بر مسایل فقهی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، مهرداد الیاسی، رئیس اداره ثبت اختراعات سازمان مالکیت صنعتی، امروز (18 مهر) در مراسم افتتاحیه دومین همایش سراسری ثبت اختراعات داخلی و بین المللی از رویکرد دینی در زمینه نحوه ثبت اختراع خبر داد و گفت: ایران در زمینه ثبت اختراعات به نسبت کشورهای همسایه داری شرایط خوبی بود و این نشان از توجه به اختراع در کشور است.

 

الیاسی بیان کرد: قانون ثبت اختراع در کشور برگرفته از مبانی فقهی است و توجه به مالکیت فردی بر اساس دین در این زمینه وجود دارد و آرای شرعی در این زمینه موثر است.

 

رئیس اداره ثبت اختراعات سازمان مالکیت صنعتی گفت: مالکیت ها در زمینه های مختلف از جمله آثار معنوی مانند داستان، رمان و شعر نیز مطرح است.

 

الیاسی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان های جهانی در زمینه مالکیت صنعتی فعال است، بیان کرد: اختراع در بعد ملی و فراملی مطرح است که بر اساس نوع و محل ثبت این ثبت متفاوت است.

 

وی اضافه کرد: تمام کشورهای جهان عضو کنوانسیون پاریس هستند و ایران نیز از چند دهه قبل در این کنوانسون عضو شده و حمایت های بین الملی از مخترعان کشور وجود دارد، ولی علی رغم وجود قوانین بین المللی در زمینه ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی، قوانین کشوری نیز در این زمینه حائز اهمیت است.

 

مسعود محمدیان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به حمایت رهبری از نخبگان و پژوهش، خواستار حمایت همه جانبه از نخبگان شد و گفت: استفاده از توان نخبگان و یافته های علمی باید به صورت عملی در کارهای اجرایی مورد توجه قرار گیرد.

 

وی افزود: در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی مرکز نخبگان راه اندازی شده و در راستای پیشبرد اهداف کشاورزی این مرکز فعال است که دو سوم اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی به صورت دیم کاشت می شود و این اراضی نیازمند آب است که اخیرا با همکاری نخبگان استان طرح هایی در این زمینه ارایه شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: آذربایجان شرقی در زمینه بارندگی با بحران مواجه است و این موضوع برنامه ریزی خاصی را می طلبد چرا که این استان در منطقه خشک و نیمه خشک قرار داشته و حوادث طبیعی نیز مزید بر علت شده و سال گذشته 40 درصد کاهش محصولات اساسی کشاورزی را بر اثر خشکسالی شاهد بوده ایم و بر اساس شرایط موجود باید در خصوص استفاده از علوم و فنون روز استفاده کرد.


پایان پیام/

کد خبر 73902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha