خبرگزاری شبستان_لنگرود: روایتی عجیب اما واقعی داستان از اینجا شروع میشود که سید بزرگواری در منطقه اطاقور به آقا سید حسن چوچاری معروف است گویا در زمان ارباب رعیتی، اربابی وجود داشت که بر رعیت آن دیار سخت میگرفت و مالیات زیادی از آنها دریافت میکرد، این سید بزرگوار ظاهرا وقتی میخواست کیسه پول رو به ارباب بدهد، در دستهای خودش سکه بود ولی تا وقتی به دست ارباب میرسید داخل کیسه پر از سوسمار به گویش محلی“چوچار” میشد همین شد که آقا سید حسن به آقا سید حسن چوچاری معروف شد و امروز آقا سیدحسن میر عباسی معروف به چوچاری برای مردم شرق گیلان نامی آشناست و بقعه آن در مسیر جاده کومله به اطاقور قرار دارد و هر ساله میزبان هزاران زائر است.
خبرنگار خبرگزاری شبستان در حالی این روایت را منعکس میکند که خود برای اولین بار به بقعه این سید بزرگوار رفته و این را مدیون تور زیارتی و بقعه گردی اداره اوقاف و امور خیریه لنگرود در هفته وقف امسال میداند که جمعی از اهالی قلم و رسانه در قالب تور زیارتی به پابوس تعدادی از بقاع متبرک شهرستان مشرف شدند که در بین این بقاع، بقعه اقاسید حسن میرعباسی معروف به چوچاری بهانهای شد که خبرنگار علت این لقب را جویا شود.
حجت الاسلام پاکیزه با تاکید بر اینکه تعمیر و توسعه بقعه آقاسید حسن چوچاری نیازمند نذورات مردمی و دست یاری خیران است، گفت: زمین این بقعه به اندازهای نیست که زائرسرایی برای آن تعبیه شود به همین علت وضعیت موجود توسعه پیدا خواهد کرد و برای توسعه این بقعه اعتباری بالغ بر یکصد میلیون تومان نیاز است.
البته تور زیارتی ما اینگونه آغاز شد که جمعی از خبرنگاران راس ساعت ۹ صبح در بقعه متبرک آقا سیدمحمد (سفید آستانه) جمع شدند و پس از صرف صبحانهای صمیمانه به سمت بقعه آقا سیدحسن کومله حرکت کردند.
حجت الاسلام پاکیزه در صحن متبرک آقا سید حسن کومله با بیان اینکه این امامزاده جز امامزادگان شاخص شهرستان است، گفت: آقا سیدحسن کومله از قدمت بالایی برخوردار است و طرح توسعه حرم این امامزاده نیازمند اعتبار ملی است که باید در سازمان و کمیته برنامهریزی شهرستان تایید شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لنگرود با بیان اینکه فرآیند قانونی طرح جامع پس از تایید سازمان به دلیل حجم زیاد طرحها در سراسر کشور طولانی است، افزود: طرح توسعه حرم امامزاده آقا سیدحسن کومله به اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان نیازمند است که متناسب با فضای این مکان، حجرههایی احداث خواهد شد.
وی ضمن ناراحتی از وضعیت نامطلوب اطراف امامزاده و برپایی بازار هفتگی در اطراف آن، تصریح کرد: تاکنون برای تجهیز و بازسازی امامزاده بیش از صدمیلیون تومان هزینه شد که کاشیکاری این امامزاده با اعتبار ۳۰ میلیون تومان انجام شد که نصف این هزینه با مشارکت مردم جمعآوری شد.
بعد از کمی توقف در امامزاده آقا سید حسن با همراهی حاج آقا پاکیزه و اقای عینی یکی از اعضای هیئت امنا امامزاده به سمت موقوفه شهید رضا عزیزیان حرکت کردیم.
موقوفه شهید عزیزیان کومله در سال 91 توسط پدر و مادر این شهید بزرگوار برای انجام کلاسهای قرآنی وقف و امروز شهر کومله هم از نعمت مرکز تخصصی قرآن کریم بهره مند است.
روخوانی و روانخوانی، تجوید، حفظ ترتیبی قرآن کریم، حفظ موضوعی و حفظ سورههای منتخب از جمله رشتههای ویژه بانوان و تواشیح، اذان، روخوانی و روانخوانی، تجوید، حفظ ترتیبی قرآن کریم، حفظ موضوعی و حفظ سورههای منتخب و مداحی هم از رشتههای ویژه برادران در این مرکز است.
حجت الاسلام پاکیزه با اشاره به فرسوده بودن و نامطلوب بودن شکل ظاهری ساختمان، گفت: با تلاش و پیگیری مکرر و همت هیئت امنا توانستیم با هزینه ۲۵ میلیون تومان این ساختمان را آماده برگزاری کلاسهای قرآنی کنیم به طوری که تا به امروز ۳۶۰ متربی در این مکان در حال آموزش هستند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه لنگرود با تاکید بر اینکه مسئولان شهرستان به این مکان توجه ویژهای داشته باشند، اظهار کرد: این مکان نیازمند تجهیزاتی از قبیل وسایل گرمایشی و سرمایشی، لوازم آموزشی، کامپیوتر، تابلو هوشمند و .... است که بالغ بر یکصد میلیون تومان اعتبار نیازمند است تا وضعیت موجود به وضعیت مطلوب ارتقا یابد.
حجت الاسلام پاکیزه با بیان اینکه این مکان از ظرفیت توسعه جهت احداث ساختمان چند منظوره برای امور قرآنی برخوردار است، افزود: مسئولان شهرستان تلاش کنند که طرح جامعی برای این مکان در کمیته برنامهریزی مصوب شود.
تور زیارتی خبرنگاران از بقاع متبرکه شهرستان در ادامه با بازدید از مسجد فاطمیه خاله سَر اطاقور همراه بود.
برای بازسازی مسجد فاطمیه خاله سر و بقعه آقا سیدسلیمان تاکنون ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شد اما این مسجد فاقد سرویس بهداشتی و وضوخانه است که اتمام بازسازی مسجد و بقعه نیازمند هزینه ۵۰۰ میلیون تومانی است اما اصل بقعه که بسیار قدیمی و فرسوده است با هزینه ای بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان بازسازی میشود.
حجت الاسلام پاکیزه با تاکید بر اینکه خیرین به این بقعه توجه کنند، افزود: آقا سید سلیمان قدمت ۴۰۰ ساله دارد و توسعه بقعه آن نیازمند کمک خیران است.
وی ادامه داد: واقف اصلی زمین مسجد فاطمیه خاله سر اطاقور فردی به نام "حاج محمود خلیلی" و مسجد نیز توسط خیران محلی و بومی ساخته شد.
بدین ترتیب تور زیارتی و بقعه گردی اصحاب قلم و رسانه شهرستان در نهایت با زیارت بقعه آقا سید سلیمان به پایان رسید.
گزارش از ریحانه شریفی
نظر شما