خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: مراکز و پژوهشگاه های فعال در عرصه فکر و اندیشه برنامه های متعددی را در راستای ارتقای وضعیت علمی جامعه به ویژه تحول علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی طراحی کرده و یا در دست اجرا دارند. آنچه در ذیل مرور می شود نگاهی به برخی از این فعالیت ها در طول سومین هفته آبان ماه است که از سوی این مراکز اعلام شده است:
ارائه سه بسته حمایتی برای توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی
مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و میزِ توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی وابسته به قطب فکری فرهنگی بنیادهای نظری و نظام متقن علوم اسلامی و انسانی، سه پروژه حمایتی را جهت توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی در دست اقدام دارند.
بنابر این گزارش، طی این پروژه ها برخی تسهیلات و حمایت های تسهیلاتی، علمی و انتشاراتی به افراد حقیقی یا حقوقی حایز شرایط تعلق می گیرد. هدف از این حمایت ها گام برداشتن در مسیر رشد علوم اسلامی متناسب با نیازهای دنیای معاصر، نظام و جامعه اسلامی است. اشخاص حقیقی و حقوقی حایز شرایط می توانند در یکی از این سه طرح حمایتی مشارکت نمایند. این طرح ها شامل این موارد می شود: «حمایت از گفتمان سازی مجلات و همایش های علمی در حوزه اولویت های راهبردی میز توسعه و توانمند سازی علوم اسلامی»، «حمایت از مقالات علمی (مجلات پژوهشی و ترویجی) در حوزه اولویت های راهبردی میز توسعه و توانمند سازی علوم اسلامی»، « حمایت از پایان نامه های مقاطع تخصصی در حوزه اولویت های راهبردی میز توسعه و توانمندسازی علوم اسلامی».
دفاع بدون تعصب اما صمیمانه داوری اردکانی از فرهنگستان علوم
شصت و هفتمین شماره نشریه فرهنگستان علوم با سخن اول «رضا داوری اردکانی»، رییس فرهنگستان با عنوان «دفاع بدون تعصب اما صمیمانه از فرهنگستان» منتشر شد.
رئیس فرهنگستان علوم در بخشی از این مقاله تأکید می کند: دانشگاه تجسم درک و خرد و دانایی جامعه است و با این شأن و مقام نظام جامعه را حفظ می کند و راه می برد. داوری اردکانی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه نمی تواند با سیاست پیوندی نداشته باشد، اظهار می دارد که این پیوند سازمانی و اداری نیست و اگر مراد ارتباط سازمانی و اداری بود وزارت علوم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واسط و رابط دولت و دانشگاهند، تصریح می کند که ارتباط دانشگاه با سیاست، وجودی و عقلی است و می افزاید: فرهنگستان باید بتواند این نسبت را دریابد و میانجی اتصال نظام عقلی دانش با خرد و تدبیر سیاسی باشد.
ظرفیت ها و چالش های گفتگوی بین نسلی در ایران بررسی می شود
نشست «ظرفیت ها و چالش های گفتگوی بین نسلی در ایران»، به همت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
در این نشست هادی خانیکی، جبار رحمانی، سمیه توحیدلو سخنرانی می کنند و دبیری آن بر عهده منصور ساعی است، نشست سه شنبه، ۲۲ آبان از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در سالن اندیشه برگزار می شود.
برگزاری جشن یادگیری و بررسی طرح همتاپروری در دوره تیز فکری
جشن «یادگیری و بررسی طرح همتاپروری در دوره تیز فکری»، از سوی پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
در این نشست که روز چهارشنبه، ۳۰ آبان از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود، حامد صفایی پور، حسین بیات و مهرنوش هدایتی سخنرانی می کنند.
تفکر دانش محور یا دانش فکر محور؛ رویکردهای تربیتی به کدام سو می روند؟
نشست «تفکر دانش محور یا دانش فکر محور؛ رویکردهای تربیتی به کدام سو می روند؟» از سوی گروه روانشناسی پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
در این نشست حسین لطف آبادی، یحیی قائدی، حامد صفایی پور سخنرانی می کنند و مهرنوش هدایتی نیز به عنوان دبیر حضور دارد. این نشست دوشنبه، 21 آبان برگزار می شود.
بازشناسی نهادهای انقلاب اسلامی در کرسی ترویجی
«بازشناسی نهادهای انقلاب اسلامی: امور تربیتی» در ششمین جلسه از سلسله جلسات چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با موضوع کلی انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی» به همت گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بررسی میشود.
در این کرسی که روز دوشنبه، ۲۱ آبان از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می شود، «سیداحمد زرهانی» به ارائه مقاله میپردازد. همچنین «عباسعلی گائینی» و «علیرضا عصاره ناقدی» این کرسی علمی را بر عهده دارند.
نظر شما