کمبود فضای کتابخانه ای مهمترین مشکل حوزه کتاب کردستان/ اجرای ۱۲۰ برنامه در هفته کتاب

مدیر کل کتابخانه های عمومی کردستان با بیان اینکه مردم فرهنگی کردستان اهل کتاب و کتاب خواندن هستند، عنوان کرد: مهمترین مشکلات حوزه کتاب استان، نخواندن آن نیست بلکه کمبود فضای کتابخانه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محمد عبدالملکی، امروز (۲۰ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در سنندج اظهار کرد: ارتباطات مهمترین عنصر تمدن‌ساز بشری است و به تبع آن کتاب و رسانه مهمترین نقش را در توسعه جوامع ایفا می کنند.

 

وی با بیان اینکه بخش اعظم توسعه کشور در دو قرن اخیر مدیون رسانه است، عنوان کرد: رسانه گفتمان حاکم بر جامعه را شکل می‌دهد و در هر جامعه رسانه نقش تعیین کننده ای در شکل دادن به گفتمان و هنجارهای حاکم بر آن جامعه دارد و هر چه هنجارهای یک جامعه توسعه یافته تر باشد آن جامعه مترقی تر خواهد بود.


وی در ادامه با اشاره به آمارهای در حوزه کتاب و کتابخانه های استان اظهار کرد: در حال حاضر ۷۸ باب کتابخانه شامل ۵۰ باب کتابخانه نهادی و ۲۸ با کتابخانه مشارکتی در سطح استان فعال است.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی کردستان تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان را 753 هزار نسخه اعلام کرد و افزود: طبق سند چشم انداز ۱۴۰۴ باید به ازای هر نفر ۴ جلد کتاب وجود داشته باشد که این آمار در استان به ازای هر نفر، نیم جلد کتاب است.

 

عبدالملکی، با بیان اینکه تنها 4 درصد از جمعیت استان عضو کتابخانه های عمومی هستند، ادامه داد: بر طبق سند ۱۴۰۴ بایستی ۳۵ درصد از جمعیت شهری عضو کتابخانه‌های عمومی باشند.


به گفته وی، بر اساس میانگین کشوری باید به ازای هر ۱۰۰ نفر ۸ متر فضای کتابخانه ای در هر استان وجود داشته باشد که این آمار در استان به کمتر از ۲ متر می‌رسد.


عبدالملکی، با بیان اینکه مردم فرهنگی کردستان اهل کتاب و کتاب خواندن هستند، عنوان کرد: مهمترین مشکلات حوزه کتاب استان، نخواندن آن نیست بلکه کمبود فضای کتابخانه است.


مدیرکل کتابخانه های کردستان همچنین تصریح کرد: در بیشتر نقاط شهری و روستایی فضای کتابخانه نداریم و این مسئله مشکل کمبود فضای کتابخانه مشکل اصلی حوزه کتاب و کتابخوانی در کردستان است.


وی وجود کتابخانه های حق انتفاع و مشارکتی را دو راهکار جبران فضای کتابخانه عنوان کرد و افزود: مشارکت خیرین در توسعه فضای کتابخانه‌ای و اختصاص ساختمان های دولتی بلااستفاده برای فضای کتابخانه ای می تواند در جبران فضای کتابخانه ای استان تاثیرگذار باشد.

 

عبدالملکی، مهمترین عنصر فرهنگی هر جامعه را کتاب ذکر کرد و بیان کرد: با رایزنی ها و اقدامات انجام شده تا دو ماه آینده عناوین بسیار ارزشمندی از کتاب‌های اهل سنت به کتابخانه های استان تزریق خواهد شد.



وی با اشاره به کتاب‌های برنامه‌های حوزه هفته کتاب این اداره کل اذعان کرد: برگزاری ۱۲۰ برنامه فرهنگی و متنوع در حوزه کتاب در استان، نشست های تخصصی در حوزه کتاب، آموزش قصه گویی برای کودکان، جلسات جمع خوانی و بلند خوانی کتاب، آموزش نقاشی و قرآن، جلسات نقد و رونمایی از کتاب و سلسله نشست های نقد کتاب با حضور اساتید، زنگ انشا نویسی با موضوع کتاب در مدارس و اهدای کتاب به کتابخانه های استان از جمله برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در استان است.


وی با اشاره به تجهیز کتابخانه‌های استان به منابع کردی و خرید کتاب از مولفان بومی عنوان کرد: ۱۵ هزار نسخه کتاب کردی در سطح کتابخانه های استان توزیع شده است.


وی در خصوص کتابخانه احداث کتابخانه مرکزی سنندج نیز خاطر نشان کرد: هفت هزار متر زمین در خیابان اکباتان سنندج برای احداث کتابخانه مرکزی سنندج در نظر گرفته شده است که در حال حاضر در حال انجام مکاتبه با سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص بودجه این پروژه در سطح ملی هستیم.


 

 

کد خبر 738966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha