تاکید بر حفظ کل قرآن، عامل ناکارآمدی روش های کنونی در جذب مخاطب

دولتی عدم نیاز به معلم و کلاس در کنار هدایت عموم به مسیر حفظ را از ویژگی های طرح ملی حفظ برشمرد و مشکل اصلی عدم تمایل جامعه به عرصه حفظ را ناکارآمدی روش های کنونی و توجه صرف آنها به حفظ کل دانست.

 

کریم دولتی، عضو کمیته طراحی طرح ملی حفظ قرآن درباره ویژگی های این طرح که در کمیسیون آموزش عمومی قرآن به تصویب رسیده است به خبرنگار شبستان گفت: مهمترین ویژگی این طرح هدایت افراد مختلف در مسیر حفظ قرآن بدون نیاز به حمایت و پشتیبانی و استفاده صرف از سازوکارهای انگیزشی و مواد کمک آموزشی است تا افراد با قرار گرفتن در فضای مدنظر بتوانند دامنه محفوظات خود را از مصحف شریف گسترش دهند.

وی امکان اجرا در تمامی نهادها و ویژه تمامی اقشار جامعه را از دیگر ویژگی های این طرح ملی برشمرد و اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی ها و پیش بینی های انجام شده این طرح در سال نخست افراد را موفق به حفظ حداکثر دو جزء از مصحف شریف می کند، این در حالی است که حتی با حفظ کمتر از یک جزء نیز می توان ذیل این طرح حافظ آیات وحی نام گرفت.

دولتی درباره نحوه اجرای طرح ملی حفظ قرآن که با تاکید مقام معظم رهبری در کمیسیون آموزش عمومی قرآن تصویب شده است، تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند کلاس آموزشی و حضور فیزیکی علاقه مندان به مشارکت نیست اما نهادهای همکار در صورت تمایل می توانند دوره های آموزشی برگزار کنند.

رییس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران ادامه داد: البته به منظور سهولت شرکت کنندگان و اطلاع رسانی به موقع از اجرای این طرح پایگاه اطلاع رسانی طراحی و راه اندازی شده است تا متقاضیان علاوه بر ثبت نام در آن بتوانند از زمان برگزاری آزمون های و نتایج آن مطلع شوند.

وی با بیان این مطلب که این طرح قابلیت اجرا برای عموم اقشار جامعه را دارد، ابراز کرد: البته در گام نخست و کلیت طرح دانش آموزان از مقطع پیش دبستانی تا مقطع متوسطه را مخاطب خود قرار می دهد اما این به معنای عدم امکان اجرای آن برای دیگر اقشار نیست و عموم علاقه مندان می توانند با مشارکت در این طرح به حفظ اجزای مختلف کتاب الهی نائل شوند.
دولتی با اعلام انتخاب اجزای 29 و 30 برای پرداخت در اجرای مرحله نخست این طرح عنوان کرد: کوتاهی سور گنجانده شده در این دو جزء و دربرگیری معارف و مفاهیم متعدد به گونه ای که تقریبا یک سوم مفاهیم مصحف شریف را شامل می شود مهمترین دلیل انتخاب این اجزا برای پرداخت در طرح ملی حفظ قرآن است از سوی دیگر با حفظ این اجزا افراد موفق به حفظ سور متعدد می شوند در حالی که اگر حفاظ از جزء یک آغاز و به دلایل مختلف رها شود شرکت کننده حتی موفق به حفظ یک سوره هم نشده است.

وی با بیان این مطلب که در تدوین این طرح تجربه های موفق گذشته مدنظر بوده است، ادامه داد: طرح های حفظ یک و سه ساله قرآن که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب و اجرایی شده از جمله منابع مورد استناد در تدوین و طراحی طرح ملی حفظ قرآن قرار گرفته است اما به هر حال باید توجه داشت که این طرح به لحاظ اجرا و نیز عدم نیازمندی به کلاس و معلم با دیگر طرح ها اختلاف ماهوی دارد.

دولتی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب از سوی مسئولان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی عدم تمایل عمومی جامعه به حفظ قرآن ناکارآمدی روش های کنونی است چراکه در اکثر این روش ها حفظ کل مدنظر است در حالی که بیشتر مردم و علاقه مندان اقتضائات لازم برای این مهم را ندارند بنابراین می توان با اجرای طرح هایی از این دست مشکل را برطرف کرده و جمعیت بیشتری را به حفظ آیات وحی ترغیب کرد.

شایان ذکر است، درپی تاکید مقام معظم رهبری بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ در دیدار با قاریان در طلیعه ماه مبارک رمضان کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور طرح ملی حفظ را تصویب کرده و اطلاع رسانی آن را از 17 مهرماه همزمان با میلاد باسعادت امام رضا (ع) آغاز کرده است.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 73885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha