به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «اسپوتنیک»،بالا گرفتن بحث خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) موجب تصمیم چهار وزیر برای کناره گیری از دولت «ترزا می» ،نخست وزیر بریتانیا شده است.
«ساندی تایمز» در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا طرح نخست وزیر بریتانیا برای به کار گیری یک مکانیسم مستقل با هدف نظارت بر خروج بریتانیا از هر گونه قرارداد موقت گمرکی را رد کرده است.
طرح «چکرز» که از سوی خانم «می» برای تضمین موفقیت برگزیت ارائه شده نه تنها از سوی اتحادیه اروپا بلکه حتی از سوی حامیان «برگزیت» در داخل هم رد شده است چرا که خواستار قطع تمامی پیوندهای لندن با نهادهای اروپایی و بازتعریف آن و به معنای ماندن انگلیس در اتحادیه گمرکی اروپا با تعریفی جدید است.
روز جمعه،«جو جانسون» ،وزیر حمل و نقل انگلیس با اشاره به اینکه طرح برگزیت دولت یک «اشتباه وحشتناک» است گفت که از سمت خود کناره گیری می کند.
او در بیانیه ای تاکید کرد که طرح پیشنهادی برگزیت،بریتانیا را به لحاظ اقتصادی بسیار ضعیف می کند،در حالی که «برگزیت بدون قرارداد» آسیب های بدی را متوجه بریتانیا و شهروندان آن می کند.
در ماه اکتبر،«دیوید دیویس»،وزیر سابق برگزیت در بریتانیا در مقاله ای که در ساندی تایمز به چاپ رسید گفت که طرح «چکرز» ترزا می کاملا غیرقابل قبول است زیرا مغایر با هر آن چیزی است که به رای دهندگان هنگام انتخاب طرح خروج از اتحادیه اروپا،|وعده داده شده بود.
در اوایل جولای،جانسون و دیویس،به خاطر عدم توافق با خانم می در خصوص مسائل گمرکی اشاره شده در طرح چکرز استعفای خود را اعلام کردند.
طرح چکرز ترزا می که کابینه انگلیس در ماه جولای آن را اتخاذ کرد و پس از سوی اتحادیه اروپا رد شد مبتنی بر ایجاد منطقه آزاد تجاری میان انگلیس و اتحادیه اروپا بر اساس یک «دستور العمل مشترک» و ممانعت از کشیدن مرز میان ایرلند و ایرلند شمالی است.
همه پرسی سال 2016 درباره برگزیت مورد حمایت 52 درصد از جمعیت 72 درصدی بریتانیا که در این رفراندوم شرکت کرده بودند،قرار گرفته بود اما حالا شرایط خروج از اتحادیه اروپا به جایی رسیده است که مردم را از رای خود ناراضی کرده است.
آخرین تظاهرات بزرگ مردمی با درخواست برگزاری دومین همه پرسی برگزیت که در ماه ژوئن برگزار شده بود ،حدود 100 هزار نفر را در میدان پارلمان در مقابل کاخ «وستمینستر» جمع کرده بود.
بیشتر شاخصهای آماری و تحولات سیاسی ماههای اخیر بریتاینا حاکی از آن است که این کشور وارد فصل تازهای از چالشها و بحرانهای داخلی در مورد برگزیت شده است.
از آن جمله می توان به اظهارات رئیس بانک مرکزی انگلیس اشاره کرد که می گوید برگزیت چهل میلیارد پوند به اقتصاد بریتاینا خسارت وارد کرده و درآمد خانوادهها به میزان زیادی کاهشیافته است.
به این ترتیب بر اساس نظرسنجی های انجام شده بخش اعظم افکار عمومی در بریتانیا نیز مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند./
نظر شما