مشوق های لازم برای جذب سرمایه گذار ارائه شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: باید برای توسعه بخش کشاورزی در خراسان جنوبی مشوق هایی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اعزامی به شهرستان طبس، مجتبی علوی مقدم امروز (20 آبان) در نشست وزیر جهاد کشاورزی با مسئولان خراسان جنوبی اظهار کرد: این استان در موضوعات گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی و امور دام ظرفیت های بسیاری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی به وجود محصولات استراتژیک زعفران، زرشک و عناب در استان اشاره کرد و گفت: باید در این راستا به خرید تضمینی و ایجاد صنایع فرآوری با نگاه تقویت بخش خصوصی توجه شود و زیرساخت ها را برای آنان فراهم کنیم.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید به الگوهای کشت مناسب با اقلیم منطقه توجه شود، ادامه داد: با ورود گروه های کارشناسی از مرکز برای مشکلات استان نسخه بومی متناسب با منطقه پیچیده شود.

 

علوی مقدم بیان کرد: باید برای توسعه بخش کشاورزی در خراسان جنوبی مشوق هایی برای جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

 

وی بر احداث و توسعه گلخانه ها در استان تاکید کرد و افزود: مشکل اساسی مردم بحث واگذاری ها و بروکراسی اداری است و باید این مهم در بخش کشاورزی تسهیل و تسریع شود.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: باید مشکلات مردم با منابع طبیعی تسریع شود و مردم چندین سال با مشکلات مالکیتی دست و پنجه نرم می کنند که باید رسیدگی شود.

 

علوی مقدم به وجود دام سنگین و شتر در این منطقه اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی نیازمند احداث کشتارگاه صنعتی در این بخش است.

 

طلایی مقدم فرماندار ویژه طبس هم اظهار کرد: در بحث تامین علوفه مدت دار و احداث انبار استراتژیک نهاده های کشاورزی و دامی در شهرستان طبس نیاز است تامین شود.

 

وی با اشاره به پهنه های آب شور در دشت حلوان طبس، پیشنهاد می شود مجوز مرکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیلا به این شهرستان اختصاص یابد.

 

فرماندار ویژه طبس با بیان اینکه یکی از طرح های بسیار خوب که در اقتصاد و معیشت دامداران تاثیر دارد طرح یکپارچه سازی تجهیز و نوسازی اراضی است که در زیر دست سد های نهرین و کریت انجام شده است، گفت: در سد دره بید نیز ظرفیت اجرای این طرح وجود دارد.

 

طلایی مقدم ادامه داد: اصلاح نژاد دام نیز یکی از موضوعات مهم است و استفاده از گونه های گیاهی و دامی به ویژه احداث گلخانه ها از دیگر موضوعات مهم است.

 

به گفته وی یکی دیگر از موضوعات مهم بحث واردات نژادهای سانن است که در شهرستان طبس اجماع بسیار خوبی شکل گرفته است و نتیجه گرفتیم و امیدواریم این موضوع تداوم پیدا کند.

 

فرماندار ویژه طبس با اشاره به اینکه در 16 سال قبل حدود 9 هزار نفر شتر در شهرستان داشتیم، گفت: متاسفانه در اثر خاطر خشکسالی ها و عدم اقتصادی کردن این موضوع جمعیت شتر در شهرستان طبس کاهش یافته است که باید به این مهم توجه شود.

 

طلایی مقدم افزود: قنات نهرین حیات شهر طبس است که نیاز به اعتبار و کمک دارد.

 

غلامرضا قوسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم به شرایط اقلیمی و وضعیت کشاورزی منطقه اشاره کرد و گفت: رتبه اول تا دهم برخی محصولات زراعی و باغی را در خراسان جنوبی داریم و این از مزیت های استان است.

 

وی با بیان اینکه بیش از 31 درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: همچنین 29 درصد تولید ناخالص استان مربوط بخش کشاورزی است و تمام تلاش مسئولان جهاد کشاورزی رفع موانع تولید برای کشاورزان است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به پروژه های انتقال آب در استان اشاره کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی بیش از 50 میلیارد تومان به استان اختصاص یافته که از این میزان تاکنون 28 میلیارد تومان تخصیص داده شده است لذا درخواست می شود مابقی این اعتبارات نیز برای اجرای پروژه ها تخصیص یابد.

 

قوسی با تاکید بر اینکه اجرای سیستم های نوین آبیاری برای استان بسیار مهم و تاثیرگذار است، بیان کرد: در این زمینه آمادگی داریم و از سال 92 تاکنون 14 هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری در خراسان جنوبی اجرا شده است.

 

وی ادامه داد: همچنین 12 هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری در استان آماده اجرا است و حدود 30 هزار هکتار مطالعه شده که برای اجرای طرح آماده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: بیش از 6 هزار و 252 رشته قنات در استان وجود دارد و باید برنامه جامع قنوات اجرا شود.

 

قوسی تاکید کرد: از اهداف مهم وزارت جهاد کشاورزی بهبود وضعیت روستاییان و عشایر است که امیدواریم با کمک مسئولان تحقق یابد.

 

مرتضی رضایی، معاون تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی هم اظهار کرد: برای وارادات شتر به صورت ویژه با رئیس دامپزشکی کشور کارگروهی تشکیل می شود تا موانع بررسی و پیگیری شود.

 

وی افزود: پرورش بز سانن در استان به عنوان پایلوتی که توسعه یابد در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار می گیرد.

 

 

 

کد خبر 738818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha