به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مجید سینایی شنبه ۱۹ آبان ماه در جلسه درس اخلاق این حوزه گفت: آن سوی هر حکم شرعی حقیقتی وجود دارد که حکمت الهی آن را طراحی است و ما این حقیقت را بدانیم یا ندانیم مکلف به انجام احکام الهی هستیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه ابوطالب افزود: اگرچه برخی احکام شرعی پیش از اسلام با پس از اسلام مقداری تفاوت داشتند اما منبع و مبدا آنها در یک حقیقت ریشه داشته است و یک قرارداد بیمحتوا یا بیهوده نبوده است بلکه هر حکمی حکمتی داشته و دارد که بنده مکلف به انجام آن است.
تولیت مدرسه علمیه ابوطالب(ع) با بیان اینکه وجوب شرعی احکام در علم فقه بررسی میشود، عنوان کرد: انسان برای رسیدن به سعادت و آرامش دنیا و آخرت باید اسباب و وسایلی داشته باشد که یکی از آنها احکام شرعی است.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی با بیان اینکه در دنیا مسیر سعادت و شقاوت انسان به یکدیگر آمیخته شده است، ابراز کرد: خداوند به وسیله قرآن کریم و اهلبیت(ع) مسیر هدایت انسان را مشخص کرده است و به او اختیار داده است که مسیر را خود انتخاب کند.
وی با اشاره به مثال مریضی بیان کرد: به عنوان مثال خداوند مسیر مقابله با برخی بیماریها نظیر دندان درد را مشخص کرده و از طریق ائمه معصومین(ع) به ما فرموده است که هر کس مسواک بزند و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند دچار درد دندان نمیشود.
تولیت مدرسه علمیه ابوطالب(ع) در ادامه گفت: درباره برزخ نیز چنین است اگر میخواهید هنگام ورود به عالم قبر رحمت الهی شامل حال شما شود باید به آنچه خداوند از حلال و حرامها دستور داده عمل کنید.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی در پایان خاطرنشان کرد: برای اینکه به خوبی وظایف خود را انجام دهید از ائمه معصومین(ع) الگوگیری کنید که برای هر عمل خود اعم از عبادت، کار، استراحت و تفریح و بسیاری مسائل دیگر زمانهای مشخصی را قرار داده بودند.
نظر شما