تعجب اعضای تیم ملی کشتی از نحوه برگزاری جلسات هیئت/حکایت جالب «شیخ دوغی»

هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) بی‌گمان یکی از متفاوت‌ترین هیئت‌های مذهبی کشور است، واقعیتی که اعضای تیم ملی کشتی ایران نیز به آن اذعان داشتند.

خبرگزاری شبستان: هیئت‌های مذهبی تاریخچه‌ای دیرینه دارند که اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نامساعد حاکم بر جامعه شیعیان، مهم‌ترین دلیل تاسیس این هیئت‌ها است.

 

بسیاری از هیئت‌های مذهبی به قرائت زیارت‌نامه‌ها و ادعیه‌ها، سخنرانی مذهبی، روضه‌خوانی و سینه‌زنی بسنده می‌کنند که البته همه اینها لازم است.

 

در این میان اما، تعداد انگشت‌شماری از هیئت‌های مذهبی را می‌توان نام برد که دارای ساختاری منسجم و منظم هستند و باز در میان این گروه نیز، تعداد کمی را می‌توان پیدا کرد که دارای اساسنامه یا مرام‌نامه هستند.

 

هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) به همت استاد حاج احمد محتشم‌نیا؛ متفکر و پژوهشگر برجسته و قهرمان ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی، در سال 1341 پایه‌گذاری شد. جلسات هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) با دقت، حساسیت و نظم ویژه‌ای برگزار می‌شود. خبرنگار ما به منظور آشنایی بیشتر با این هیئت در یکی از جلسات آن حضور داشته است که مشروح آن در ادامه می‌آید.

 

هر یک از جلسات هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) با قرائت آیاتی از قرآن کریم آغاز می‌شود و پس از آن، استاد محتشم‌نیا به بیان اتفاقاتی که در آن جلسه خواهد افتاد، می‌پردازد به طوری که هر شرکت‌کننده‌ای به خوبی می‌داند برنامه در چه ساعتی آغاز، با چه محتوایی ادامه، و در چه ساعتی پایان می‌یابد.

 

شناخت روایات جعلی، از اهداف شکل‌گیری هیات است

استاد محتشم‌نیا در یکی از جلسات این هیئت با بیان اینکه مهم‌ترین اهداف از شکل‌گیری هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص)، مقابله با شبهات و خرافات وارد شده در دین، تعمیق باورهای درست دینی افراد و معرفی شخصیت‌های نام‌آور علمی، فرهنگی و مذهبی کشور است، گفت: ترویج معارف اسلامی، حرکت در مسیر معارف امام حسین (ع)، احصا و شناخت روایات جعلی از اهداف دیگر شکل‌گیری این هیئت بوده است.

 

این پژوهشگر افزود: متاسفانه به دلیل غفلت برخی از روحانیون و مداحان، خرافات بسیاری وارد دین شده‌اند، برای نمونه چند خاصیت برای دعای معراج برشمردند که مسلما ریشه قرآنی یا روایی ندارد. البته افرادی که پالانشان،کج است از شنیدن ثواب‌های ذکر شده برای دعای معراج خوشحال می‌شوند اما انسان‌های متفکر، محقق و آگاه از این موضوع ناراحت و دلگیر هستند.

 

موسس هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) با بیان اینکه طبق روایات، یک ساعت تفکر، بالاتر از 70 سال عبادت است، اظهار داشت: متاسفانه کسانی هستند که 70 سال عبادت می‌کنند اما چون تدبر ندارند، می‌توان گفت 70 سال گناه کرده‌اند.

 

 

استاد محتشم‌نیا در ادامه با بیان اینکه انجام هر عملی، مقدماتی لازم دارد، گفت: برای نمونه برای ورود به حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) باید اذن دخول خواند. در این اذن ابتدا از خداوند متعال اجازه گرفته می‌شود و سپس از حضرت محمد (ص) و امام علی (ع) اجازه می‌گیریم، بنابراین سلام کردن به امام حسین (ع) به سمت قبله، شرک محسوب می‌شود.

 

ابعاد مختلف اسلام، مود غفلت قرار گرفته است

وی در ادامه با بیان اینکه دین اسلام، ابعاد گوناگونی دارد که بخش عمده آن مورد غفلت ما قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: پزشکی در اسلام، روانشناسی در اسلام و جامعه‌شناسی در اسلام از ابعاد مختلف این دین است که پژوهشگران و نویسندگان باید نسبت به معرفی این ابعاد تلاش کنند هرچند عموم مردم به ظاهر دین بسنده کرده‌اند.

 

این پژوهشگر و متفکر افزود: من از ابتدای تشکیل هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص)، تعمیق باورهای دینی درست مردم را مدنظر داشته‌ام و همین موضوع باعث شده است برخی از افراد با حضور در این هیئت و مشاهده نحوه برگزاری متفاوت آن، تعجب کرده‌اند. برای نمونه، چند سال پیش اعضای تیم ملی کشتی ایران در جلسه هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) شرکت کردند و بسیار از نحوه خلاقانه برگزاری این جلسه تعجب کردند، هرچند این نحوه برگزاری جلسات مذهبی، با تحسین آنان نیز روبرو شد.

 

استاد محتشم‌نیا در ادامه با بیان اینکه ائمه اطهار (ع) فرمودند باید در غم آنان غمگین، و در شادی آنان شاد و مسرور باشیم، اظهار داشت: متاسفانه بیشتر هیئت‌های مذهبی  به این توصیه اهل بیت (ع) کم‌توجه هستند به طوری که در بسیاری از اعیاد و جشن‌ها نیز روضه می‌خوانند و سوگواری می‌کنند.

 

 

وی اضافه کرد: پیامبر اسلام و اهل بیت (ع) تاکید کردند مسلمانان باید شاد باشند و به موقع و در جای مناسب، دیگران را با بیان لطایف حکیمانه، شاد و خوشحال کنند.

 

اصالت با روح آدمی است

موسس هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) در ادامه با بیان اینکه با مرگ انسان (البته درست‌تر است بگوییم با انتقال انسان) روح اوست که متحمل عذاب یا پاداش می‌شود، بیان داشت: در واقع جسم به خودی خود هویت و ارزشی ندارد بلکه اصالت با روح آدمی است.

 

این پژوهشگر و متفکر در ادامه با بیان اینکه عظمت امام رضا (ع) در مباحثه با علمای ادیان و مذاهب مختلف در مجلسی که مامون تشکیل داده بود بر همگان روشن شد، اظهار داشت: این در حالی است که بیشتر افراد به جای تفکر در معارف حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، به فکر طلا و بوسیدن ضریح آستان قدس رضوی هستند. همچنین برخی افراد پس از بازگشت از زیارت حرم امام رضا (ع)، مدام درباره تعداد درب‌های طلایی حرم آن حضرت صحبت می‌کنند.

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه برخی افراد، نگاه سطحی به معارف دین و واقعیت‌های تاریخی دارند، خاطرنشان کرد: برای نمونه، عده‌ای تصور می‌کنند امام حسین (ع) به دلیل تنها بودن در روز عاشورا، از دیگران طلب یاری کردند؛ این در حالی است که معنای درست یاری جستن حضرت سیدالشهدا این است که امام حسین (ع) فرمودند، ای انسان‌ها و ای نسل‌های آینده! مرا (و در واقع دین خدا را) با عمل به دستورات قرآن و مبارزه با جهل و بی‌عدالتی یاری کنید.

 

موسس هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) گفت: بر این اساس، افرادی مانند گاندی و عمر مختار از جمله کسانی هستند که فرمایش امام حسین (ع) را به درستی در زندگی خود پیاده کردند.

 

سطحی‌نگری در میان عموم مردم، رایج شده است

 

استاد محتشم‌نیا در ادامه با بیان اینکه سطحی‌نگری در میان عموم مردم رایج شده است، اظهار داشت: در قضیه قتل خبرنگار منتقد سعودی، همین سطحی‌نگری دیده می‌شود در حالی که واقعیت این قتل این است که خدا خواسته است بسیاری از قضایا و اعمال ضد انسانی کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس و عربستان برای همگان روشن شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه انسان، موجودی لایتناهی است و می‌تواند به مقامات عالی عرفانی و معنوی برسد، گفت: «شیخ دوغی» از کاسبان بازار تهران که به ظاهر سواد چندانی نیز نداشت با مجاهدت معنوی و عرفانی به مقامات عالی دست یافت و نشان داد. بنابراین قرار گرفتن در زمره اولیاءالله، صرفا نیازمند مدرک علمی حوزوی یا دانشگاهی نیست بلکه تقوا، اخلاص و مبارزه واقعی با هواهای نفسانی می‌خواهد.

 

بنا گزارش خبرنگار ما، یکی از اختصاصات هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص)، بسنده نکردن به بیان فضایل و مناقب اهل بیت (ع) است به طوری که در هر جلسه، پیرامون برخی مسایل مهم علمی در رشته‌های مختلف مانند روانشناسی و پزشکی بحث می‌شود.

 

 

این گزارش می‌افزاید، استاد محتشم‌نیا در هر یک از جلسات هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) سوالی مطرح می‌کند تا مخاطب پس از خروج از این هیئت، و در فاصله زمانی تا برگزاری جلسه بعدی این هیئت، به مطالعه بپردازد تا جواب آن سوال را پیدا کند. می‌توان به جرأت گفت این ویژگی در هیچ هیئت مذهبی دیگر کشور وجود ندارد.

 

بنا بر این گزارش، در هر یک از جلسات هیئت علمی پیروان مکتب حضرت محمد (ص) برخی از شخصیت‌های برجسته حوزوی و دانشگاهی مانند آیت الله کمره‌ای، فرزند آیت الله العظمی میرزا خلیل کمره‌ای، پرفسور میرفخرائی، و دکتر میرعظیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران سخنرانی می‌کنند.

کد خبر 738614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha