به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز شنبه 19 آبان و در پاسخ به این سوال که رییس کمیسیون امنیت ملی گفته است شورای نگهبان لایحه CFT را خلاف منافع ملی دانسته است، گفت: فرض ما این است که لایحه غیر قابل اصلاح است و با این فرض گفته شده خلاف منافع ملی و اگر این ایرادات رفع شود این مسئله هم حل می شود.
«کدخدایی» بیان کرد: این لایحه هیچ حق شرطی را نپذیرفته و فقط حق شرط پذیرش حق داوری دیوان لاهه را پذیرفته است و بند شش این کنوانسیون بر این مسئله تاکید کرده است که حق پذیرش را قایل نیست.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شورا نظرش در مورد این لایحه را دیر اعلام کرد، گفت: شورای نگهبان نظراتش را ظرف مدت قانونی برای مجلس ارسال کرد با این وجود هیئت عالی نظارت مجمع نظراتش را برای ما نفرستاده بود و ما منتظر اعلام نظر مجمع بودیم، مجمع نظراتش را عصر شنبه برای ما ارسال کرد و ما 13 آبان آن را اعلام عمومی کردیم.
«کدخدایی» در مورد اینکه چرا اعلام نظر شورا در مورد CFT همزمان با اعمال مجدد تحریم ها از سوی آمریکا علیه ایران بود، گفت: رییس جمهور آمریکا روز جمعه اعمال مجدد تحریم ها را اعلام کرد ولی ما نظرمان را روز یکشنبه بیان کردیم مگر می شود شورا نظرش را اعلام نکند وقتی مصوبه ای مغایرت داشته باشد ما نظرمان را اعلام می کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان در مورد اینکه با توجه به اینکه نظر هیئت عالی نظارت خارج از مهلت قانونی اعلام شده است آیا مجلس می تواند آن را اعمال نکند، گفت: مجمع تشخیص در آیین نامه خود زمانی را مقرر نکرده است، شورای نگهبان باید در فرصت 10 یا حداکثر 20 روز نظرش را اعلام کند و نظر مجمع مقید به زمان نیست و آیین نامه فعلی هیئت نظارت نیز این محدودیت را ندارد هر موقع برای ما نظراتشان را ارسال کنند ما آن را برای مجلس ارسال می کنیم.
«کدخدایی» در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اینکه آیا زنان جزو رجل سیاسی محسوب می شوند یا نه گفت: زنان همیشه رجل بوده اند و این موضوع در حال بررسی است.
وی در مورد طرح نمایندگان در رابطه با استانی برگزار شدن انتخابات مجلس گفت: قانون انتخابات در مجلس در حال بررسی است خود ما و کارشناسان ما نیز در این زمینه کمک هایی را به مجلس می دهیم که در این اصلاح مسایل مختلفی از جمله تبلیغات، استانی شدن انتخابات و مسایل دیگر مطرح شده است.
وی ادامه داد: ما از مجلس این انتظار را داریم که در این زمینه تلاشش را انجام دهد و مجلس هر شرطی را برای ارتقای انتخابات بگذارد که خلاف شرع و قانون نباشد ما از آن استقبال می کنیم البته ما معتقدیم طرح ها نباید منجر به کاهش انتخابات شود والا ما در رابطه با استانی شدن و نشدن انتخابات اصراری نداریم بلکه تاکید ما بر شایسته گزینی است.
«کدخدایی» همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به عدم تغییر در متن کنوانسیون CFT آیا می توان گفت که دیگر امکان پیوستن ایران به این لایحه وجود ندارد، گفت: متن کنوانسیون قابل تغییر نیست و از نظر ما ایراد دارد ولی مجمع تشخیص در این رابطه یعنی پیوستن یا عدم پیوستن ایران به کنوانسیون می تواند اعلام نظر کند با این حال حق شرط ها با توجه به متن قابل اصلاح است بر فرض مثال ما در رابطه با مرجع داوری و پذیرش دیوان لاهه حق شرط گذاشته ایم چرا که شورا معتقد است این شرط کافی نیست.
وی همچنین در رابطه با هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از سال 84 یا 86 مجمع وظیفه نظارتی بر سیاست های کلی نظام را داشته است تدوین و ابلاغ سیاست های کلی نظام بر اساس اصل 110 با مقام معظم رهبری است که این کار پس از مشورت با مجمع انجام می شود.
«کدخدایی» ادامه داد: بر اساس بند 2 این اصل وظیفه نظارت بر این سیاست ها با رهبری است که این کار قبلا به مجمع واگذار شده بود ولی در دوره جدید مجمع تشخیص وظیفه نظارتی بر عهده یک هیئت عالی متشکل از اعضای مجمع با انتخاب خود اعضا محول شده است.
سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارات یک فعال سیاسی در مورد اینکه هشت میلیون رای در سال 88 به آرا اضافه شد، گفت: چرا می گویند هشت میلیون رای، چرا نگفتند 100 یا 20 میلیون رای؟ این حرف بسیار بی مبنا است. به یکی گفتند دزد و کلاهبردار، گفتند چرا می گویی، جواب داد می گویند فلانی دزد و کلاهبردار است من هم همین حرف را شنیدم ولی قابل اعتنا نیست از این حرف ها در سال 88 بسیار مطرح شد ولی استدلالی نداشتند درست نیست که مردم را با این گونه اظهارات نگران کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه به شورای نگهبان درباره تایید CFT فشار می آوردند، خاطرنشان کرد: امیدوارم همه بر سر عقل بیایند و حرف های مستند و مستدل مطرح کنند برای ما لایحه CFT یا لایحه خاک فرقی ندارد ما لوایح را مورد بررسی قرار می دهیم و اگر ایرادی داشته باشند آنها را مطرح می کنیم بیان برخی از حرف ها از روی بی انصافی است./
نظر شما