عقب ماندگی در بسته بندی و بازاریابی جهانی «زعفران، زرشک و عناب»

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۸۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود، گفت: در فرآوری و بسته بندی زعفران هنوز مشکل وجود دارد اما در بازاریابی و فرآوری محصول عناب و زرشک عقب تر هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمود حجتی در حاشیه بازدید از مزرعه خارشتر در قاین اظهار کرد: خارشتر گیاهی مرتعی است و با توجه به ظرفیت ها و پروتئین خوبی که دارد سازگار با اقلیم طبیعت و کویر است.

 

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر متخصصان جهاد کشاورزی تلاش کردند و خارشتر در برخی مناطق کشور کشت شده، گفت: در حال حاضر آشنایی با چگونگی کشت خارشتر ایجاد شده است و با مکانیزمی که طراحی شده این محصول را کشت می کنند.

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خارشتر با کمترین توقع آبی در انواع خاک رشد می کند، ادامه داد: سالانه حدود 7 تن خارشتر در هکتار به صورت مکانیزه در کشور برداشت می شود.

 

حجتی بیان کرد: با توجه به محدودیت علوفه ای که در کشور وجود دارد و تجربه ای که در این سال‌ها برای کشت خارشتر کسب شده امیدواریم بتوانیم بخشی از نیاز علوفه ای را در این مناطق را با تولید و کشت خارشتر حل کنیم.

 

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی با وجود خشکسالی ها اما گیاهان دارویی و محصولات استراتژیک زعفران، زرشک و عناب تولید می شود، افزود: وضعیت زعفران در این سال‌ها بهبود یافته است و در ملاقات با کشورها مختلف همه محصول زعفران را می شناسند و روز به روز تقاضای جهانی برای زعفران افزایش یافته است.

 

حجتی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 85 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود، گفت: در فرآوری و بسته بندی زعفران هنوز مشکل وجود دارد اما در بازاریابی و فرآوری محصول عناب و زرشک عقب تر هستیم.

 

به گفته وی باید راهکاری پیدا کنیم تا با کار مشترک در خصوص بسته بندی و فرآوری، بتوانیم محصولات خراسان جنوبی را به دنیا معرفی کنیم تا جایگاه اصلی خود در دنیا را پیدا کند.

 

بر اساس این گزارش، مزرعه تولید و تکثیر خارشتر شرکت پیوند خاوران قاین به عنوان نخستین مزرعه الگویی در سطح کشور است که دارای 219 هکتار است که از سال 94 کشت خارشتر در این مزرعه انجام می‌شود.

 

نحوه کشت خارشتر در این مزرعه تکثیر ریزوم و بذر است که هدف از اجرای این طرح تامین علوفه، تولید بذر و عرقیجات است. همچنین در سال گذشته پنج هکتار مزرعه تولید بذری احداث شده که در سال 97 مزرعه سبز و آماده بهره‌برداری است.

 

گفتنی است خارشتر گیاه چندساله ریزوم‌دار با خواص دارویی و مصرف علوفه‌ای و همچنین تثبیت شن‌‌های روان است که رشد زیادی دارد. ریشه این گیاه بسیار عمیق، قوی و گسترده است که مخصوص رویشگاه‌های خشک مانند برخی از نواحی مختلف ایران از جمله خراسان جنوبی است.

 

عمده رویشگاه گیاه خارشتر در عرصه‌های طبیعی مناطق محمدآباد، پسکوه، خضری، نیمبلوک و چاهک موسویه این شهرستان با مساحت حدود 20 هزار هکتار است که نیازمند توجه جدی و برنامه‌ریزی برای کشت و توسعه آن در سطح شهرستان با توجه به شرایط مساعد اقلیمی است.

 

 

کد خبر 738525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha