آمریکا معافیت چابهار از تحریم را اعلام کرد

بعد از آنکه هند از معافیت پروژه توسعه بندر چابهار خبر داده بود حالا آمریکا این خبر را تائید کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از معافیت پروژه توسعه بندر چابهار از اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران خبر داد و علت این امر را توسعه افغانستان دانست.
 
 
این خبر پیش از این از سوی هند (مسئول اصلی پروژه) منتشر شده بود.
 
 
پروژه توسعه بندر چابهار به منظور انتقال کالا به افغانستان در حال راه اندازی است و طبق اعلام ایران ۹۰ درصد اجرای آن بر عهده هند است.
 
 
این مسیر ۷۲۰۰ کیلومتری تجاری برای حمل‌ و نقل بین المللی شمال ــ جنوب یک شبکه چندحالتی از مسیرهای دریایی و ریلی است که اقیانوس هند و خلیج فارس را از طریق روسیه با ایران و اروپای شمالی مرتبط می‌کند.
 
 
 این پروژه به‌دنبال پروژه چند تریلیون دلاری «یک کمربند، یک راه» چین به‌وجود آمد. این ۲ مسیر در داخل ایران به هم برخورد می‌کنند. این مسیر پس از عملیاتی شدن به هند امکان می‌دهد تا کالاهایش را از طریق دریا به بندرعباس بفرستد. از آنجا به بندرانزلی در ساحل دریای خزر منتقل می‌شوند و بعد با کشتی به آستاراخان روسیه می‌روند، سپس با قطار به اروپا منتقل می‌شوند.
 
 
این مسیر زمان و هزینه تحویل کالاها را 30 تا بیش از 40 درصد کاهش می‌دهد. در مقایسه با کانال سوئز، این مسیر جدید زمان انتقال را از بمبئی به مسکو به 20 روز کاهش می‌دهد. ظرفیت تخمینی این مسیر 20 تا 30 میلیون تن کالا در سال است.
 
 
روسیه، هند و ایران در 23 نوامبر یک دیدار سه‌جانبه خواهند داشت تا هرچه زودتر مسیر را عملیاتی کنند. هند سعی دارد بندر استراتژیک چابهار در جنوب شرقی ایران را هم به این مسیر متصل کند.
 
 
یادآور می شود، بندر چابهار تنها بندر ایران منتهی به اقیانوس به دلیل موقعیت راهبردی، که نزدیک‌ترین راه دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه (افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجکستان، قرقیزستان و قزاقستان) به آب‌های آزاد است از اهمیت فراوانی برخوردار است و سازندگی و سرمایه‌گذاری فراوانی در آن صورت می‌گیرد؛ از جمله ساخت اسکله و افزایش گنجایش بارگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما (خلیج چابهار) و ساخت راه‌آهن به سوی آسیای میانه و احداث فرودگاه بین‌المللی. این بندر یکی از مهم‌ترین چهارراه‌های کریدور شمال-جنوب بازرگانی جهانی است./
کد خبر 738321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha