حجت الاسلام «عباسعلی باباگل زاده»، در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان درباره تلاش های پیامبر(ص) برای مقابله با جاهلیت جامعه، اظهار کرد: حضرت محمد (ص) در عصری به نبوت رسیدند که جهان در انحطاط و انحرافات و بحران های شگفت انگیزی قرار داشت، جهانی پر از خشونت. جهالت، غارتگری، ظلم و ستم، تضییع حقوق ضعیفان و محرومان، فساد و بی بند و باری، تبعیض و ناعدالتی، نگرانی و دلهره، برده داری و دوری از فطرت انسانی جوامع بشری آن روزگار را فرا گرفته بود . علی الخصوص منطقه جزیره العرب و شهر مکه از منظر فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی و اخلاقی در وضع بدی قرار داشت به گونه ایی که اعراب جاهلیت چوب های خشک را به صورت بت درست کرده بودند و این ابزار و آلات بی جان و بی ارزش را می پرستیدند و برای سنگ و چوب قربانی می کردند و استمداد می جستند که در واقع هر انسان عاقلی را به تعجب وا می داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عصر جاهلیت عصری بود که از زنان به عنوان کالا استفاده می شد، تصریح کرد: در آن دوره زنان را با تحقیر در معرض خرید و فروش قرار می دادند. به حدی از منظر فرهنگی و اخلاقی پایین بودند که فرزند دختر جیگر گوشه خود را ننگ می دانستند و برخی ها با تولد نوزاد دختر با قساوت قلب دخترها را زنده در گور می کردند. در روایت نقل است فردی بنام قیس بن عاصم نزد پیامبر اکرم (ص) آمد و عرضه داشت: یا رسول خدا(ص) من در ایام جاهلیت هشت دختر خود را زنده به گور کرده ام ، حالا چه کنم؟ حضرت(ص) فرمودند: «به ازای هر دختر یک برده آزاد کن». بله اسلام دین آزادی و انسانیت و مهربانی است که رسول مکرم(ص) در هر فرصتی با بیان و رفتار خود می خواستند برده داری را ریشه کن کنند.
حجت الاسلام بابا گل زاده بیان کرد: در روایت دیگری هم نقل شده است ، هنگامی که قیس یکی از موارد زنده به گور کردن دخترانش را در حضور پیامبر(ص) شرح داد، رسول مهربانی(ص) بسیار متاثر شدند و اشک از دیدگان مبارکش جاری شد و از سنگدلی و قساوت آن مرد بی رحم تعجب کردند و به یارانشان فرمودند: «این عمل شخص سنگدلی است و هر کس رحم نداشته باشد، مشمول رحمت الهی نمی شود».
استاد حوزه ابراز کرد: در آن دوره، جهان غرق در بداخلاقی، انواع انحرافات و اندیشه های جاهلانه بود که از معنویت و پرستش الهی و اخلاق دور بود. در این وضعیت دنیا، فردی که کامل و جامع الشرائط باشد نیاز بود تا بشریت را از مشکلاتی که رنج می برد، نجات دهد. رسول مهربانی، نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) از طرف خداوند برگزیده شد تا به عنوان راهنما بشریت را نجات دهد.
وی اضافه کرد: هدف رسول اکرم(ص) آشنا کردن مردم با توحید و کلمه لا اله الا الله بود تا در پرتو انوار الهی، فضائل اخلاقی رونق پیدا کند. در حقیقت بعد از شناخت پروردگار متعال و دوری از رذائل، مهمترین هدف دیگر پیامبر(ص)، احیاء اخلاق بود چنان که درباره خود فرمودند: «من برای تکمیل و اعتلای زیبای های اخلاق مبعوث شدم».
باباگلزاده در پایان خاطرنشان کرد: بر همین اساس خود آن حضرت(ص) دارای کاملترین صفات اخلاقی بود و عادات پسندیده و برجسته انسانی در وجود آن گرامی(ص) موج می زد. متاسفانه جوامع کنونی علی رغم پیشرفت های علمی، صنعتی و فناورانه از نظر اخلاق و فرهنگ دچار تنزل شده اند و در خیلی از جوامع معنویت و اخلاق بسیار پایین است تا جایی که انسان ها با بحران هویت، نگرانی و دلهره و دوری از اخلاق مواجه هستند که نیاز است به سمت خدا محوری و پرستش خداوند حرکت کنند و کسب معنویت و فضائل اخلاق را سر لوحه زندگی خود قرار دهند.
نظر شما