به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که روز گذشته دولت آمریکا با انتشار لیستی ۷۵ صفحه ای تحریم های جدیدی را علیه کشورمان وضع کرد جامعه جهانی نسبت به این مساله واکنش منفی نشان داد.
در همین رابطه، یک مقام ارشد فرانسوی گفت که پاریس اطمینان دارد سازوکار ویژه مالی اروپا به زودی بهطور قانونی اجرا خواهد شد.
این مقام فرانسوی افزود: ما امیدواریم که این ابزار قانونی در روزهای آینده ارائه شود. سپس طی چندین هفته یا ماه شروط آن نهایی خواهد شد و عملیاتی شدن این سازوکار نیز در سال 2019 خواهد بود.
همچنین، وزیر امورخارجه ترکیه با انتقاد از تحریمهای آمریکا علیه ایران، این اقدام آمریکا را یکجانبه، غیرعاقلانه و خطرناک توصیف کرد.
«مولود چاوش اوغلو»، وزیر امورخارجه ترکیه که برای دیدار با مقامات ژاپن به توکیو سفر کرده است، در جمع خبرنگاران با انتقاد از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران تصریح کرد: آنکارا با این تحریمها مخالف است، چراکه نتیجهای نخواهد داشت.
وی افزود: به عنوان یک اصل ترکیه با تحریم مخالف است زیرا مامعتقدیم که هیچ چیز از طریق تحریم حاصل نمیشود. از نظر من به جای تحریم، میتوان از گفتوگوی معنیدار و تعامل استفاده کرد که بسیار سودمندتر است. این از اصول ما است.
«چاووش اوغلو» همچنین با تاکید بر اینکه منزوی کردن تهران کاری خطرناک است، گفت که انزوای ایران و تنبیه مردم این کشور کار عاقلانه و منصفانهای نیست.
از سویی دیگر، «استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری بعد از اعمال دور دوم تحریم های آمریکا علیه ایران اعلام کرد: تحریم های آمریکا علیه ایران یکجانبه است.
سخنگوی «گوترش» در ادامه گفت: موضع دبیرکل سازمان ملل در رابطه با توافق هستهای تغییر نیافته است و وی قبل از این موضعش را اعلام کرده بود.
علاوه براین، ساعاتی پس از اجراییشدن بخش دوم تحریمهای آمریکا علیه ایران سخنگوی دولت آلمان اطمینان داد که کشورهای اروپایی میتوانند امکانات لازم برای ادامه همکاریهای تجاری با ایران را فراهم کنند.
وی در جمع خبرنگاران تاکید کرد که همکاری با ایران بر مبنای قوانین اروپایی هنوز امکانپذیر است. دولت آلمان در همین زمینه با شرکای اروپایی خود وارد گفتوگو شده است.
همچنین، «ایاد علاوی»، رئیس ائتلاف الوطنیه عراق در یک گفت وگوی تلویزیونی اعلام کرد که نامهای به دبیرکل سازمان ملل ارسال کرده است و از او خواسته است که خاص بودن روابط ایران و عراق در رابطه با تحریم های آمریکا علیه ایران درنظر گرفته شود.در این پیام از دبیرکل سازمان ملل خواستم که نشستی مشترک میان مسئولان سازمان ملل و مسولان عراقی و ایرانی در رابطه با معاف کردن عراق از تحریم ها برگزار کند.
رئیس ائتلاف الوطنیه عراق در این گفتوگو تصریح کرد: تحریم های آمریکا علیه ایران تاثیرات زیادی روی عراق خواهد گذاشت و لازم است در رابطه با این مساله با آرامش و تفاهم برخورد شود.
علاوی همچنین گفت: حمله نظامی به ایران و یا تحمیل تحریم علیه ملت آنرا نمی پذیریم و عراق آمادگی میانجیگری میان ایران و آمریکا را دارد.
علاوه براین، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه طی سخنانی در نشست هفتگی حزب خود در آنکارا با بیان اینکه تحریمهای آمریکا علیه ایران قابل قبول نیست، اعلام کرد: تحریمها علیه ایران در راستای بر هم زدن نظم جهانی است، نمیخواهیم در یک دنیای امپریالیست زندگی کنیم.
این در حالی است که جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران را به شدت محکوم و اعلام کرد که آمریکا تمام قوانین بینالمللی را زیرپا گذاشته است و موضعی قلدرمآبانه در برابر جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کرده است.
در این بیانیه آمده است: تصمیمات پی در پی و خصمانه آمریکا علیه قضیه فلسطین و ملتهای عربی و اسلامی ، ملت فلسطین را به این باور میرساند که آمریکا بدون هیچ مانعی فساد را در تمام جهان منتشر میکند و حمایت آمریکا از تروریسم رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین چیزی جز طغیانگری آمریکا علیه ملتهای جهان نیست.
از سویی دیگر نیز جنبش مقاومت اسلامی حماس در واکنش به اعمال دور دوم تحریم های آمریکا علیه ایران در بیانیه اعلام کرد: این جنبش به شدت تحریمهای ضدایرانی آمریکا را محکوم میکند.
در این بیانیه آمده است: هدف این تحریمها ایجاد ناامنی و بیثباتی در منطقه و تضعیف پایههای مقاومت در مقابله با توطئهها و طرح های آمریکا که به سود صهیونیستها و به ضرر فلسطینیهاست.
یادآور می شود، مقامات کشورمان نیز با محکوم کردن این تحریم ها اعلام کرده اند ایران در برابر آن ها مقاومت کرده و برای ایام تحریم ها برنامه ریزی های لازم در اقتصاد ایران صورت گرفته است./
نظر شما