ولایت فقیه؛ جایگاه مهندسی نظام و جلوگیری از انحراف به چپ و راست

ولایت فقیه، جایگاه مهندسی نظام و حفظ خط و جهت نظام و جلوگیری از انحراف به چپ و راست است؛ این اساسی ترین و محوری ترین مفهوم و معنای ولایت فقیه است. رهبری شغل اصلی اش این است که مراقب باشد بخش های مختلف، آهنگ ناساز با نظام و اسلام و انقلاب نزنند.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: در کتاب «ما منتظریم؛ خورشید مهدویت در منظومه فکری حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی» که به اهتمام حسن ملایی گردآوری شده، آمده است:

 

ولایت فقیه نه یک امر نمادین و تشریفاتی محض و احیانا نصیحت کننده است- آن طوری که بعضی از اول انقلاب این را می خواستند و ترویج می کردند- نه نقش حاکمیتی اجرایی در ارکان حکومت دارد؛ چون کشور مسئولان اجرایی، قضایی و تقنینی دارد و همه باید بر اساس مسئولیت خود کارهایشان را انجام دهند و پاسخگوی مسئولیت های خود باشند. نقش ولایت فقیه این است که در این مجموعه پیچیده و درهم تنیده تلاش های گوناگون، نباید حرکت نظام، انحراف از هدف ها و ارزش ها باشد؛ نباید به چپ و راست انحراف پیدا شود.

 

پاسداری و دیده بانی حرکت کلی نظام به سمت هدف های آرمانی و عالی اش، مهمترین و اساسی ترین نقش ولایت فقیه است... ولایت فقیه، جایگاه مهندسی نظام و حفظ خط و جهت نظام و جلوگیری از انحراف به چپ و راست است؛ این اساسی ترین و محوری ترین مفهوم و معنای ولایت فقیه است.(1)

 

رهبری مهمترین کارش عبارت است از تعیین سیاست های کلان کشور؛ یعنی آن چیزهایی که جهت گیری کشور را مشخص می کند، که همه قوانین، همه مقررات، همه عملکردها باید در این جهت باشد. حضور رهبری در همه بخش های کشور، به معنای حضور سیاست های رهبری است که باید با دقت اجرا بشود و من به شما عرض کنم هرجایی که این سیاست ها اجرا شده است، کشور سود کرده است؛ هر جایی از این سیاست ها- در طول سال های گذشته، از 10 سال، 12 سال پیش تا حالا، هر جا از این سیاست ها تخلف شده است، کشور ضرر کرده است؛ گاهی ضررش را فهمیده اند، گاهی بعد از گذشت مدتی ضررش را فهمیده اند.(2)

 

مسئولیت رهبری، حفظ نظام و حفظ انقلاب اسلامی است. اداره کشور به عهده این آقایان مسئولین کشور است که شماها باشید. هر کدام در بخش خودتان اداره می کنید کشور را، رهبری شغل اصلی اش این است که مراقب باشد این بخش های مختلف، آهنگ ناساز با نظام و با اسلام و با انقلاب نزنند.(3)

 

عصر غیبت امام و تجلی حاکمیت و ولایت خدا در فقیهان جامع الشرایط

 

بعد از وجود مقدس پیغمبر(ص)، ائمه معصومین(ع) و اولیا خدا ولی الهی بودند و همان ولایت الهی در ولایت ائمه(ع) مجسم شد و در دوران غیبت کبری هم به حسب حکم قطعی و صریح عقل و هم بر حسب ادله اسلامی و شرعی این ولایت و این حاکمیت مخصوص است به انسان دین شناس، عادل، بصیر به اوضاع و احوال زمان؛ یعنی فقیه، و عرض کردیم که این سلسله مراتب حکومت الهی و ولایت الهی است و در اینکه امروز شایسته ترین افراد برای حکومت، فقیه جامع الشرایط است علی الاصول بین فِرِق اسلامی هیچ گونه اختلافی نیست و همه قبول دارند که در هر شرایطی وقتی که ولی منصوب از قبل خدا نیست، وجود ندارد-یعنی منصوب به شخص- آن کسی از همه شایسته تر است که به معیارهای اسلامی نزدیک تر باشد یعنی فقیه جامع الشرایط، عادل، عالم و مخالف با هوای نفس و بصیر به اوضاع زمان و دارای قدرت تدبیر یعنی همان چیزی که ما در قانون اساسی جمهوری اسلامی و در نظام این جمهوری به عنوان ولایت فقیه شناختیم.(4)

 

پی نوشت ها:

1.بیانات در مراسم پانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)،14/3/1383

2.بیانات در اجتماع بزرگ مردم اصفهان، 8/8/1380

3.بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران، 19/4/1379

4.ولایت فقیه سایه حقیقت عظمی،ج2،ص105

کد خبر 737949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha