نمادهای مذهبی را می توان در قالب مجسمه نمایش داد

جهان بین شالکوهی با بیان ایکه خمسه نماد حضرت ابوالفضل (ع) است، گفت: خمسه یکی از نمادهایی است که می توان در مجسمه سازی به خوبی از آن استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «معصومه جهان بین شالکوهی»، مجسمه ساز عصر دیروز( یکشنبه 13 آبان )در نشست زیبایی شناسی مجسمه های صلح و جنگ در ایران و هفت کشور که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: سنگ ثبات، پایداری و خصلت های مقاومتی را نشان می دهد. خوشنویسی که در برخی از مجسمه سازی ها به کار رفته با کتابت قرآن ارتباط دارد و یکی از شاخص های هنر اسلامی است. در یکی از کارهای ذبیح الله زاده از نمادی انتخاب شده که نگاه از ماه و خورشید دارد و یک دایره که نشان از معنویت دارد. فرم این اثر طوری است که فکر می کنید هر لحظه در حال افتادن است و این نشان می دهد که خورشید وجود آدمی مورد هجوم قرار گرفته است.

 

این مجسمه ساز اظهار داشت: در یکی از آثار شیخ بهاءالدین زاده ذوالجناح را می بینیم، خمسه در ایران و بین تمام شیعیان به عنوان نماد حضرت عباس (ع) است. این نماد برای امروز و دیروز نیست بله از مدت ها قبل در تمدن های مختلف وجود داشته و حتی در مسیحیت و یهودیت بوده است. خمسه یکی از المان هایی است که در مجسمه سازی می توان از آن به خوبی استفاده کرد. نمادهایی در طول جنگ ایران و عراق و بعد از آن بسیار استفاده شد که یکی از آنها لاله است. لاله نشان از دشت کربلا دارد که خون شهدای کربلا ریخته شد و در دوران دفاع مقدس با واقعه کربلا همذات پنداری شد. لاله نمادی از عارف رنج کشیده است.

 

بر اساس این گزارش، «محمد نجاری»،در این نشست بیان کرد: مرکز اسناد فرهنگی آسیا در سال 1355 با مجوز وزارت فرهنگ وقت در ایران آغاز به کار کرد و در طی دو سال 30 و چند عنوان کتاب منتشر کرد. سالها این مرکز به فراموشی می رود تا اینکه در نهایت اواسط دهه 60 به وزارت علوم سپرده می شود و با ادغام چند موسسه امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مکان دارد.

 

این پژوهشگر اظهار داشت: برنامه های مرکز اسناد فرهنگی آسیا صلح پایدار و جهان عاری از خشونت و افراطی گری است. در حوزه ادبیات کارهای خوبی انجام شد و نشست های خوبی با اساتید برجسته ادبیات برگزار شد. در حوزه نمایش هم در مورد زیبایی شناسی هنر آیینی نشست هایی با قطب الدین صادقی داشتیم. در دور جدید برنامه های مرکز اسناد فرهنگی آسیا قرار شد حوزه های دیگری از فرهنگ و هنر را رونمایی کنیم. به پیشنهاد آقای دکتر عارف قرار شد نشست زیبایی شناسی مجسمه های جنگ و صلح را برگزار کنیم. نمایشنامه و مجسمه را به دلیل آفرینش و آفرینش گری جزو وظایف خداوندگاری می دانند.

 

کد خبر 737784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha