به گزارش خبرنگار شبستان، هفدهمین دوره جایزه کتاب فصل ویژه بهار 90 با معرفی 15 عنوان اثر برگزیده و 30 عنوان اثر شایسته تقدیر با حضور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی شجاعی صائین، مدیرعامل خانه کتاب، مسئولان فرهنگی و برخی اهالی قلم در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر سخنرانی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولان فرهنگی برخی از پدیدآورندگان آثار برگزیده و شایسته تقدیر طی سخنانی به معرفی آثار خود پرداختند و یا حضور معاون فرهنگی را مغتنم شمرده و گلایههای خود را بازگو کردند.
در این مراسم مجید عمیق از برگزیدگان هفدهمین جایزه کتاب فصل ویژه بهار سال 90، با بیان اینکه «میخواهم متفاوت حرف بزنم» به فعالیت سی ساله خود در حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت: جایزه کتاب فصل مرهم آلام اهالی قلم است، چرا که اگر آثار آنها در کتاب سال انتخاب نمیشود این فرصت همچنان وجود دارد.
او افزود: جایزه کتاب سال تنها به آثار برتر تعلق میگیرد، در این صورت کتابی که به مرحله نهایی راه یافته با سخیفترین اثر ارایه برابر است و جایزه نمیگیرد.
عمیق با این گلایه از مسئولان خواست تا آثار شایسته تقدیر و قابل تشویق در کتاب سال نیز انتخاب شوند.
او در بیان حساسیت کار داوران نیز اظهار کرد: داورانی که در دور اول کتابها را الک میکنند باید بهترین داورها باشند تا داوران در مرحله بعد از میان خوبها خوبتر را انتخاب کنند.
این نویسنده و فعال حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه نسبت به 14 میلیون مخاطب خود احساس تعهد میکنم تشکیل کارگروههای تخصصی در شورای کودک و نوجوان را ضروری دانست و گفت: که یک فرد غیر متخصص که حوزهاش مربوط به کودکان و نوجوانان نیست نمیتواند در خصوص این گروه سنی به اظهار نظر بپردازد و در این خصوص لازم است که کارگروههای تخصصی اظهارنظر کنند تا درباره کتاب علمی کودکان شاعر نظر ندهد.
او در ادامه با بیان اینکه آشفتهبازاری در کتابهای علمی کودکان میبینم گفت: در مجله کتاب ماه کودک و نوجوان جای نقد کتاب علمی خالی است.
عمیق در پایان کم بودن تعامل میان ناشران حوزه کودک و نوجوان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را یکی از دلایل رخوت این حوزه ارزیابی کرد.
پایان پیام/
نظر شما