رسانه ها کتاب را به زندگی مردم پیوند بزنند/ هفته کتاب همچون نسیم گذراست

قاسمی با بیان این که آمار کم مطالعه برای کشور ما نگران کننده است، گفت: باید از ظرفیت های موجود برای ترویج کتابخوانی استفاده کنیم.

«محمد قاسمی» در مورد دلایل اصلی آمار کم مطالعه در بین مردم ایران به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: متاسفانه کتابخوانی به صورت یک فرهنگ در جامعه ایران جا نیفتاده است. یک فرهنگ زمانی انتشار می یابد که از جهات مختلف با رسانه های گوناگون به شکل های متنوع به جامعه تزریق شود.

 

این نویسنده و نمایشنامه نویس با اشاره به تاثیرگذاری فیلم ها و سریال ها در ترویج کتابخوانی بیان کرد: در فیلم ها و سریال ها جای خالی کتاب و کتابخوانی را مشاهده می کنیم.در فیلم ها حتی می توانند در یک پلان فردی را نشان دهند که کتاب می خواند یا پدری و مادری که برای بچه ها قصه تعریف می کند. ما به وسیله فیلم ها و سریال ها می توانیم کتاب را به زندگی مردم وصل کنیم. در فیلم های خارجی می بینیم که حتی شده در یک پلان فرد کتاب می خواند و یا در یک پلان شخصیت فیلم در حال مسواک زدن است. آنها از رسانه استفاده می کنند برای فرهنگسازی امور مختلف و تثبیت آن فرهنگ.

 

وی با بیان اینکه فرهنگسازی در هر امری مسئله ای حایز اهمیت است، عنوان کرد: می توان از رسانه ها برای پیوند کتاب به زندگی استفاده کرد و کتابخوانی را به صورت فرهنگ درآورد. امروز اگر بنده یک دستمال یا کاغذ بیسکویت را روی زمین پرت کنم ابتدا خودم احساس بدی پیدا می کنم و بد افراد جامعه با نگاه سرزنش آمیز به من نگاه می کنند زیرا بر روی این مسئله در چند سال اخیر فرهنگسازی شده است. از رسانه های مختلف به شکل های متنوع می توان مسئله ای را به صورت فرهنگ درآورد.

 

قاسمی خاطرنشان کرد: دلیل دیگر آمار کم مطالعه بین مردم ایران این است که ما در این زمینه احساس درد نداریم. زمانی چیزی برایمان مسئله می شود که آن را حس می کنیم و سپس به دنبال درمان می گردیم. به عنوان مثال وقتی دندان ما درد می کند و به عصب می رسد به دندانپزشک مراجعه می کنیم، در صورتی که می توانستیم قبل از اینکه مشکل به عصب برسد با هزینه کمتر و درد کمتر مشکل را برطرف سازیم. هنوز جامعه ما به خصوص مسئولان فرهنگی در زمینه آمار کم مطالعه به درد نرسیده اند و گویا منتظر یک التهاب شدید هستند.

 

وی اظهار داشت: فقر کتابخوانی در جامعه بازخوردهایی دارد که گویا تا دردناک نشده اقدامی نمی شود. آنچه می تواند درد جامعه ما کاهش دهد و ما را از نگرش غلط نجات دهد، فرهنگ مطالعه است اما این تصمیم، تصمیم همگانی نشده است. خوب است که برنامه هایی برای ترویج فرهنگ مطالعه از بچگی در خانواده ها، ‌آموزشگاه ها و مدارس لحاظ شود. در حال حاضر مسئولان و برنامه ریزان فرهنگی ما در این زمینه احساس درد نمی کنند برای همین به مسئله توجه نمی کنند و از ظرفیت های موجود برای ترویج کتابخوانی استفاده نمی کنند.

 

این نویسنده و نمایشنامه نویس با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی بیان کرد: این هفته همچون نسیمی گذراست. در این هفته ممکن است از نمایشگاه کتابی بازدید کنیم، چند کتاب را تورق کنیم و چند نویسنده را ببینیم. هفته کتاب مانند یک نسیم خنک در هوای شرجی 40 درجه است که یک لحظه احساس خنکی می کنیم. این هفته خوب است و می تواند کارساز باشد، افراد با کتاب ها و نویسندگان آشنا شوند اما قطعا برگزاری یک هفته با نام کتاب و کتابخوانی در سال علاج کار و نجات دهنده نیست.

کد خبر 737625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha