ناکامی آمریکا در ایجاد گسست میان ایران و عراق

ملت های ایران و عراق در طول قرن ها به عنوان برادر خوانده با یکدیگر به زندگی می پرداخته اند و تلاش های متعدد در طول سالیان دراز همچون جنگ هشت ساله یا توطئه های آمریکا هیچ گاه در ایجاد گسست میان ‌آن ها موفق نبوده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روابط ملت ایران و عراق در طول قرن ها فارغ از حال و هوای سیاسی حکمران ها بوده و حتی با وجود اختلافات سیاسی و جنگ نظامی میان دو کشور، دو ملت همواره سعی بر حفظ رابطه برادری میان خودشان بوده اند.

 

نمونه این مساله را می توان در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن دید که با وجود دشمنی رژیم بعث با جمهوری اسلامی ایران اما رفت و آمدهای زائران میان ۲ کشور همواره ادامه داشت. پس از سقوط «صدام حسین» روابط میان دو کشور رو به گرمی نهاد و در سال ۲۰۰۸ رئیس جمهوری وقت کشورمان راهی عراق شد و پس از آن نیز این روابط همواره در حال گسترش بوده است تا جایی که امروز ایران یک سفارتخانه در بغداد و چهار کنسولگری در شهرهای کربلا، اربیل، سلیمانیه، بصره دارد و عراق نیز دارای یک سفارتخانه در تهران و سه کنسولگری در مشهد، اهواز و کرمانشاه است.

 

اما در سال های گذشته گرمی روابط میان ملت های ایران و عراق هر ساله در ایام اربعین برای جهانیان هویدا می شود. در این ایام زائران ایرانی با پیاده روی راهی عتبات عالیات می شوند و عراقی ها با اقداماتی چون پذیرایی و انجام خدمات زائران این زیارت و پیاده روی را برای آنها تسهیل می بخشند. این وحدت ملت ۲ کشور مدتی است که به خاری در چشم مخالفان ایران تبدیل شده و اخیرا شاهد این بودیم که با ایجاد توطئه هایی سعی بر‌آن داشتند تا نشان دهند مردم عراق نسبت به ایران دارای زاویه هستند.

 

راه اندازی تظاهرات های خیابانی با شعارهایی علیه ایران و حمله به کنسولگری ایران در بصره در قالب عراقی ها توطئه هایی بود که سعی داشت موجب ایجاد انشقاق میان دو ملت شود اما در ایام اربعین این ۲ ملت نشان دادند که این توطئه ها راه به جایی نبرده اند. زائران بیش از هر سال به زیارت عتبات عالیات رفتند و عراقی ها نیز بیش از هر سال به زائران حسینی خدمت رسانی داشتند. این وحدت موجب شد تا رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز روز گذشته در دیدار با دانش آموزان سراسر کشور به این مساله اشاره داشته باشند.

 

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنانشان با تبریک به همه کسانی که توفیق حضور در  حرکت پرشور اربعین را داشتند، گفتند: غربی‌ها از درک و تحلیل این پدیده فوق العاده عاجزند، آنها چند سال در قبال حرکت عظیم اربعین «توطئه سکوت» را به‌کار گرفتند اما امسال مجبور شدند مقداری به آن بپردازند البته با تحلیل های خصمانه و غلط و بلاهت آمیز.

 

ایشان با تأکید بر اینکه سرچشمه فیاض راهپیمایی اربعین، غربی‌ها و رسانه های آنها را دستپاچه کرده است، گفتند: رسانه های غربی همچون رادیو انگلیس ادعای حکومتی بودن این مراسم عظیم را مطرح کردند اما کدام دولت می تواند ۱۰ تا ۱۵ میلیون انسان را در مسافتی حداقل ۸۰ کیلومتری، پیاده به حرکت درآورد؟

 

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اگر بر فرض محال هم قبول کنیم که جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق عامل شکل گیری چنین حرکت عظیمی بوده اند، این یک معجزه است و  غربی‌ها هم اگر می توانند چنین حرکت بی نظیری را راه بیاندازند.

 

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: حرکت بی نظیر اربعین، جز با عشق و ایمان و جوشندگی خون شهیدان والا مقام شکل نمی گیرد و هیچ عامل دیگری قادر به برپایی چنین عظمتی نیست.

 

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه حرکت اربعین سال به سال عظیم تر و بهتر خواهد شد، از پذیرایی و میهمانداری محبت آمیز دولت و ملت عراق و شخصیت های صاحب نظر و سیاسی این کشور قدردانی کردند.

 

این در حالی است که سیاستمردان جدید عراقی نیز در تلاشند که برادر خواندگی ملت این کشور با ایرانی ها را تکمیل کنند و در همین  زمینه می کوشند همکاری دو کشور را در ایام سخت تحریم ها نیز ادامه دهند. در همین رابطه، «احمد محجوب»، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق در واکنش به بیانیه اخیر سفارت واشنگتن در بغداد درباره ایران تاکید کرد: عراق دخالت در امور داخلی بویژه مسائل مربوط به اصلاح ساختار و وضعیت نیروهای امنیتی خود که تحت فرماندهی نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح است را نمی‌پذیرد.

 

وی افزود: عراق امیدوار است سفارت آمریکا در بغداد بخش ناسازگار اظهارات خود با قواعد و عرف دیپلماتیک را حذف کند و از تکرار آن در آینده نیز بپرهیزد و قواعد و قوانین بین‌المللی حاکم بر فعالیت خود در عراق به عنوان کشور میزان را رعایت کند./

 

کد خبر 737547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha