حجت الاسلام «محمدرضا نیستانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به بسته فعالیتی کانون های فرهنگی و هنری مساجد و کتابخانه های مساجد استان اصفهان اشاره کرد و گفت: جشنواره روستای دوستدار کتاب، مرکز مبادله کتاب، نذر کتاب، تقدیر از کتابداران برگزیده، آموزش مقدماتی کتابداران، تحویل نرم افزار کتابداری(مهر مساجد) و تخصیص تجهیزات مشارکتی کتابخانه ای از اصلی ترین این برنامه هاست.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با بیان اینکه همایش های توجیهی با حضور دهیاران، مدیران مسئول کانونها، کتابداران مساجد، کتابداران کتابخانه های عمومی روستایی و مدیران مدارس روستایی به منظور آشنایی با جشنواره روستای دوستدار کتاب برگزار می شود، گفت: باشگاه های کتابخوانی در ذیل کتابخانه های مساجد روستایی تشکیل می شود و در گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی فعالیت می کنند.
وی به طرح مبادله کتاب در کتابخانه های مساجد اشاره کرد و اظهار داشت: در فاصله زمانی مشخص شده کلیه کتابخانه هایی که کتاب های مازاد، بدون استقبال و خارج از نیاز دارند، این کتب را به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خود تحویل می دهند و در زمانی دیگر کتب جایگزین که مورد نیازشان هست را دریافت می کنند.
نیستانی طرح نذر کتاب را مکمل طرح مبادله کتاب دانست و افزود: در این طرح کتابخانه های مساجد از ظرفیت های شهرستانی استفاده می کنند و کتبی که مورد استفاده مردم نیست را دریافت می کنند و در کتابخانه ها برای استفاده عموم قرار می دهند.
وی به تجلیل از کتابداران فعال مساجد اشاره کرد و گفت: دوره آموزش مقدماتی کتابداران بر اساس ظرفیت هر شهرستان برگزار خواهد شد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان به ارائه نرم افزار کتابخانه مهر مساجد و تخصیص تجهیزات کتابخانه ای اشاره کرد و تصریح کرد: بر اساس ظرفیت هر شهرستان و با مشارکت کتابخانه ها میز، صندلی و سایر اقلام مورد نیاز کتابخانه ها تحویل خواهد شد.
گفتنی است در استان اصفهان یک هزار و 275 کتابخانه مسجد به ثبت رسیده است. از این تعداد 1109 کتابخانه دارای مخزن و 166 کتابخانه داخل شبستان است. تعداد ۲۵ کتابخانه درجه یک، ۵۵ کتابخانه درجه دو، ۱۵۷ کتابخانه درجه سه، ۳۳۱ کتابخانه درجه چهار و ۵۴۱ کتابخانه درجه پنج در کانون های مساجد اصفهان فعال است. از این آمار تعداد ۷۴۱ کتابخانه شهری و ۳۶۸ کتابخانه روستایی است./
نظر شما