به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محسن ساسانی» در همایش دفاع غیرعامل در جنگ اقتصادی که امروز (شنبه ۱۲ آبان) در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در ایام تأسیس پدافند غیرعامل در کشور هستیم که در آبان ماه سال ۱۳۸۲ ساختار جدیدی در کشور با عنوان کمیته دائمی پدافند غیرعامل شکل گرفت و تجربیات سه دهه گذشته در این چارچوب مورد توجه قرار گرفت.
جانشین قرارگاه پدافند اقتصادی سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: امروز شاهد گستردگی وسیع در پدافند غیرعامل در دستگاه های اجرایی و حوزه های کارکردی آن هستیم و دلیل اصلی آن هم تغییر در ماهیت تهدیدها است.
وی عنوان کرد: تهدید از حوزه نظامی در کشور ما از صحنه عملیاتی فاصله گرفته و بعید به نظر می رسد دشمنان این نظام در شرایط فعلی دست به اقدام نظامی علیه کشور بزنند، با وجود اینکه همه ظرفیت ها اعم از نیروی انسانی، تجهیزات، تسلیحات، امکانات و پایگاه ها در اطراف کشور وجود دارد ولی چنین امری نزدیک نیست البته نیروی های مسلح باید آمادگی خود را داشته باشند تا غافلگیر نشوند.
ساسانی اعلام کرد: پدافند اقتصادی یا پدافند غیرعامل در حوزه اقتصاد شاخه ای در حوزه پدافند غیرعامل است و مربوط به عناصر و ساختارهای اقتصادی کشور می شود؛ پدافند اقتصادی مجموعه ای از اقدامات غیرنظامی است که موجب افزایش توانایی آشکارسازی، ارتقا سطح مصونیت، بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم تأمین با کیفیت و پایدار نیازهای اساسی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدهای اقتصادی دشمن می شود.
وی افزود: ما در شش تا هفت سال اخیر با واژه جنگ اقتصادی مواجه هستیم که نخستین بار در دی ماه سال ۵۸ امام خمینی (ره) این واژه را به کار بردند، بنابراین ما از ابتدای انقلاب با این امر مواجه بودیم و امروز جنگ اقتصادی ابعاد گسترده تری را پیدا کرده و تحریم مهمترین مولفه جنگ اقتصادی است.
معاون زیربنایی سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: ما بر اساس اسناد فرادست نظام جمهوری اسلامی تکالیفی را بر عهده داریم که ما را ملزم می کند به این حوزه ها بپردازیم؛ یکی از این موارد جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور است و موضوع دیگر تأکید بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی است که نیازهای عمومی را تأمین می کند تا کشور را به مرحله خودکفایی برساند و از وابستگی برهاند.
وی اضافه کرد: ما باید نیازهای اساسی مردم را تأمین کنیم و این جزو بایدهای نخست در امنیت اقتصادی است؛ ما در حوزه اقتصادی سیاست های کلی هم داریم که باید این سیاست ها را مورد توجه قرار گیرد.
ساسانی تصریح کرد: ما در پدافند غیرعامل ابعادی داریم که یک بُعد اقتصادی است امروز مردم ما بر اساس بستر اقتصادی با ابزار شبکه اجتماعی و فضای مجازی مورد تهاجم قرار می گیرند و عملیات روانی در بستر اقتصادی صورت می گیرد.
وی توضیح داد: امروز دشمن رویکرد حمله با ابزار اقتصادی به مولفه های قدرت اقتصادی را دارد و اهداف این جنگ اقتصادی بر علیه کشور ما تأثیر بر امنیت ملی، کاهش توان مقاومت ملی، کسب تسلط اقتصادی و کنترل جریانات اقتصادی، کاهش توان بازسازی و توسعه ملی، کاهش قدرت دولت در اداره مردم، کاهش قدرت اقتصادی در پشتیبانی از قدرت دفاعی کشور، مدیریت و کنترل بر فرآیندهای اقتصادی کشور، تحمیل اراده و خواست دشمن و براندازی حکومت است.
جانشین قرارگاه پدافند اقتصادی سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: ابزار دشمن در جنگ اقتصادی ابزار مالی، عملیات روانی، فضای سایبری، ابزار بیولوژیک، سیاسی و اطلاعاتی است که ابزار بیولوژیک مانند از بین رفتن توان تولید مانند تولید گوشت سفید با وارد شدن واکس آلوده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اقتصاد به عنوان یکی از ابعاد امنیت ملی کشور است، جنگ در حوزه اقتصاد برای دشمنان کم هزینه تر است، مولفه خشونت و زیرسوال بردن کشور متهاجم را کمتر دارد و آسیب پذیری ما در حوزه اقتصاد بالاتر است بنابراین مصون سازی پیکره اقتصادی کشور ضرورت دارد.
ساسانی گفت: مهم است این رویکرد در ما باشد که ظرفیت ها و قابلیت های خود را استفاده کرده و از توانمندی های خود بهره بگیریم تا کمتر در مقابل بیگانگان آسیب پذی باشیم و این نکته کلیدی در مصون سازی اقتصاد است.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از تولیدات داخلی و کالای ایرانی خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد مصرف روغن ما وارداتی است که این عدد، رقم بالایی است و از طرفی الگوی مصرف ما هم در داخل کشور مطلوب نیست که ابتدا باید الگوی مصرف اصلاح شود و سپس باید به سمت تولیدات داخلی رویم تا اگر دچار شرایط اضطراری شدیم بتوانیم نیازمندی مردم را تأمین کنیم و اینها نکاتی است که در جهت گیری حوزه اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما