«گنج دانایی» رقابتی میان بچه ها برای مطالعه

کلبعلی با بیان این که می توان با بازی و مسابقه بچه ها را به کتابخوانی ترغیب کرد، گفت: برندگان «گنج دانایی در هفته کتاب تقدیر می شوند.

«محبوبه کلبعلی» در مورد اجرای طرح «گنج دانایی» برای کودکان به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از دغدغه‌ هایم این بود که چرا بچه‌ها به کتاب خواندن اهمیت نمی دهند و علاقه کمی به مطالعه نشان می دهند. در بررسی هایی که داشتم متوجه شدم که دخترها نسبت به پسرها بیشتر برای کتاب خواندن وقت می گذارند. در نظر گرفتم با استفاده از مسابقه ، هیجان و بازی بچه ها را به کتاب و کتابخوانی دعوت کنم.

 

این عروسک ساز و شاعر با بیان اینکه اقدامات زیادی برای ترغیب کودکان به کتابخوانی انجام دادم، عنوان کرد: در ابتدا برای تشویق بچه ها کتاب الکترونیک نمایش می دادم که حالت انیمیشن داشت و یک نفر هم آن را می خواند. در مرحله دوم با بازی کتابخوانی می کردیم. یکی از بچه ها کتاب را می خواند و در قالب قصه گویی برای دوستانش بیان می کرد. در مرحله بعد بچه ها باید کتابی را به دوستانشان معرفی می کردند.

 

کلبعلی با اشاره به طراحی گنج دانایی بیان کرد: یک تابلو که در آن جزیره گنج، دریا و قایق های کاغذی بودند را طراحی و درست کردم و یک صندوق زیر این تابلو قرار دادم. به بچه ها گفتم اگر اهل گنج و ماجراجویی هستید باید کارهایی انجام دهید. برای آنها توضیح دادم برای اینکه به گنج برسیم باید یک ماه و نیم کتاب بخوانیم. در مدت اجرای این طرح به خود بچه ها مسئولیت دادم برای همین آنها بیشتر مشارکت کردند. قرار شد بچه ها کتاب بخوانند و خلاصه کتاب ها را در صندوقی که صندوق گنج نامیدم، بیندازند.

 

وی با بیان اینکه بچه ها استقبال بسیار خوبی از طرح گنج دانایی داشتند، اظهار داشت: برخی بچه ها دو سه بار یک کتاب را خلاصه کرده بودند که البته فقط یک بار برایشان منظور شد.بعضی نیز خلاصه ناقصی ارایه داده بودند چون کتاب را کامل نخوانده بودند. بعد از یک ماه و نیم که صندوق گنج باز شد، در جمع بچه ها خلاصه کتاب ها را خواندیم چون بچه ها کتاب ها را خوانده بودند به خوبی می توانستند داوری کنند. حتی به عنوان مثال برخی می گفتند این خلاصه کتاب ناقص است و معلوم است که فرد فقط چند صفحه کتاب را خوانده است.

 

این مربی نمونه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: در آخر کار به افرادی که بهترین خلاصه ها را نوشته بودند، یک قایق کاغذی داده شد. بعد از مرحله اول طرح قایق ها را در قسمت دریای تابلو گذاشتیم. به بچه ها گفتم باید نقشه داشته باشیم که به گنج برسیم و لازمه آن، این است که یک ماه و نیم دیگر کتاب بخوانید تا بتوانید به نقشه گنج  دست پیدا کنید.

 

کلبعلی خاطر نشان کرد: بعد از یک ماه و نیم صندوق را باز کردیم. به کسانی که بیشترین کتاب و بهترین خلاصه را نوشته بودند، نقشه گنج داده شد. قرار شد امسال در هفته کتاب که از 24 آبان شروع می شود، به بچه هایی که نقشه گنج را گرفتند، هدیه دهیم. این هدیه ها به عنوان گنجی است که بچه ها دنبال آن بودند به همه بچه ها اعلام کردیم چه برنده شدید و چه نشدید شما به گنج دانایی که گنج اصلی است، رسیده اید.

 

این استاد دانشگاه و عروسک ساز بیان کرد: جوایزی را برای بچه ها تهیه کردیم از جمله لوازم التحریر، اسباب بازی،کفش و بلوز که به عنوان گنج به آنها بدهیم. شهرستان نیمروز در سیستان و بلوچستان محروم است. به یاد دارم یکی از دانشجویان این شهرستان به من گفت که من در سراسر دوران تحصیلم از ابتدایی تا دبیرستان مدادرنگی نداشتم.شاید یک بسته مدادرنگی برای یک کودک تهرانی ارزشی نداشته باشد اما برای کودکانی که در منطقه محروم هستند، بسیار قابل توجه است.

 

این مربی نمونه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآور شد: طرح گنج دانایی برای گروه سنی ج یعنی سوم، چهارم و پنجم ابتدایی در تابستان امسال در کانون پرورش فکری شهرستان نیمروز اجرا شد و قرار است در هفته کتاب امسال از برندگان تقدیر کنیم. بچه ها را به زور نمی شود کتابخوان کرد، بچه ها بازی را دوست دارند. با طرح گنج دانایی، رقابتی بین بچه ها برای خواندن کتاب ایجاد شده بود و آنها سعی می کردند کتاب های بیشتری بخوانند و خلاصه نویسی های بهتری داشته باشند.

 

 

کد خبر 736976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha