به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، علی اکبری در جلسه ستاد گیاهان دارویی بیان کرد: سالانه بیش از 45 تن انواع گیاهان دارویی در این استان تولید می شود که این میزان تولید گیاهان در سطح 46 هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: پیش بینی می شود در سال جاری توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی به 50 هکتار برسد؛ در حال حاضر از این میزان سطح زیرکشت بیش از 32 هکتار به کشت گل محمدی اختصاص دارد که سالانه 20 تن گل تر تولید می شود.
وی اضافه کرد: همچنین سطح زیر کشت زعفران در استان 43 هکتار است که 100 کیلوگرم محصول برداشت می شود.
اکبری توضیح داد: ستاد مرکزی گیاهان دارویی استان با توجه به اجرایی شدن طرح های مختلف گیاهان دارویی در عرصه های اراضی مستعد مناطق مختلف شهرستانهای تابعه، ایجاد اشتغال در بخش فعال جامعه و همچنین تشویق و ترغیب بهره برداران به تولید گیاهان دارویی در زمینه تعیین نیاز آب مزارع گیاهان دارویی به تفکیک هر گونه گیاهی در عرصه های مختلف استان به منظور استفاده در ماه های سال زراعی با اولویت گیاهان گل گاو زبان، گل ختمی، بیدمشک، به لیمو، تریتیکاله، بادرنجبویه، گل محمدی، زعفران، باریجه، عناب، جینکوبیلوبا، جین سینگ، جوجوبا، فیسالیس، آلوئه ورا، شاه بلوط، سرخ ولیک و سیاه دانه را در دست مطالعه دارد.
وی اعلام کرد: با توجه به کاهش بارش های جوی در منطقه، طرح تولید گیاهان دارویی در بخش الگوی کشت باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین گفت: عدم وجود تعاونی تولید کنندگان گیاهان داروئی فعال، عدم وجود سرمایه گذار ویژه در بخش گیاهان داروئی ( تولید و فرآوری )، عدم بازار مطمئن و بورس و پایانه خرید و فروش گیاهان داروئی، کمبود صنایع تبدیل مرتبط با گیاهان دارویی، کمبود تحقیقات اقلیمی، نبود تعیین سنجش نیاز آبی در توسعه گیاهان دارویی و واردات گیاهان دارویی باعث از بین رفتن انگیزه کشت گیاهان دارویی مانند سیاه دانه از مهمترین مشکلات تولید این محصولات در استان است.
وی خاطر نشان کرد: شرایط اقلیمی برای کشت گیاهان دارویی جدید مانند جوجوبا، جین سینگ، عناب، باریجه، شاه بلوط، سرخ ولیک و سیاه دانه در استان باید ارزیابی و امکان سنجی شود.
اکبری یادآور شد: با توجه به وجود 2 شرکت معتبر فعال به عنوان مشاور سازمان جهاد کشاورزی در بحث توسعه و خرید گیاهان دارویی استان، در بخش گیاهان دارویی می توان اقدامات مناسبی برای توسعه و کشت این نوع از گیاهان را در استان داشت.
نظر شما