سخن گفتن از کربلا منبع معتبر می خواهد/ هنرمندان جنبه های اخلاقی عاشورا را برجسته کنند

یک نویسنده با بیان اینکه شعور حسینی باید در کنار شور حسینی باشد تا پیام کربلا و حضرت سیدالشهدا(ع) عیان شود، گفت:جنبه های اخلاقی کربلا باید در قالب فیلم و کتاب به تصویر کشیده شود.

«حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی» در آستانه اربعین حسینی در پاسخ به این پرسش که «چه ابعادی از واقعه کربلا و چه جنبه های شخصیتی امام حسین (ع) در کتاب ها و فیلم ها مغفول ماده است؟» به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: زمانی که مغول ها به کتابخانه شیخ طوسی حمله کردند، قسمت اعظمی از تاریخ ما سوخت و نابود شد .آنچه به عنوان تاریخ امروز مانده است بخش های ضعیف و قسمت های قوی دارد اما کامل نیست . کتابهایی مانند لهوف سید بن طاووس و مقتل ابی مخنف در مورد عاشورا از گزند در امان ماندند و معتبر و قابل استناد هستند.

 

این نویسنده، مترجم و پژوهشگر با بیان اینکه ابی عبدالله الحسین (ع) پیام های زیبایی دارد، عنوان کرد: امام حسین (ع) در حادثه کربلا پیام های زیبایی را آشکار کردند و نشان دادند که دشمن با حرام خواری به امام کشی دست می زند. تمام مباحث حادثه کربلا در مقتل شیخ عباس قمی نقل شده است اما در مقاتل جدید به این مباحث پرداخته نشده است. اگر تمام جنبه های حادثه عاشورا و ابعاد شخصیتی امام حسین (ع) برای مردم آشکار شود، آنها بیدارتر می شوند .فقط شور حسینی ارزش ندارد. شعور حسینی باید در کنار شور حسینی باشد که پیام کربلا و حضرت سیدالشهدا (ع) برای همه عیان شود.

 

 

هنرمندان «منطق عاشورا پژوهی» را مطالعه کنند

وی تصریح کرد: آقای سرورودی، مسئول کتابخانه آیت الله مرعشی یک کتاب دارد با عنوان منطق عاشوراپژوهی که بسیار زیبا و اثرگذار است. حدود 12 سال پیش ایشان این کتاب را چاپ کرد. در این کتاب نقاط ضعف و قوت مقاتل به خوبی و ظرافت بیان شده است. آقای سرورودی این کتاب را در طول 20 سال تحقیق نوشته است. این کتاب برای کسی که دنبال حقایق عاشوراست، بسیار ضروری و مفید است. پیام های حقیقی عاشورا و تحریف هایی که در مورد عاشورا شده است  در این کتاب به خوبی تبیین و بررسی شده است. شایسته است که نویسندگان و هنرمندانی که می خواهند تولید اثر کنند، این کتاب را بخوانند.

 

حجت الاسلام طالبی مازندرانی اظهار داشت: اگر نویسنده یا فیلمنامه نویس یا هر هنرمند دیگری می خواهد دنبال حقایق امام حسین و عاشورا باشد باید از منابع معتبر استفاده کند. هنرمندان باید جنبه های اخلاقی کربلا را بیشتر به تصویر بکشند. زمانی که خیمه ها را در روز عاشورا به آتش کشیدند، حضرت زین العابدین (ع) گریه کردند. به ایشان گفتند برای مصیبتی که بر تو وارد شده گریه می کنی؟ ایشان فرمودند" حجاب زنان ما را به غارت بردند از اینکه زنان ما در حجاب نباشند بیشتر در عذابیم تا اینکه مصیبتی به ما وارد شود". این پیام بسیار مهم و بزرگی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در واقع امام سجاد (ع) با این سخن  تاکید کردند که پیام شان، پیام دین است.

 

ضرورت توجه به امام شناسی کربلا

وی خاطرنشان کرد: فیلمسازان و نویسندگان باید به جنبه های اخلاقی عاشورا و امام شناسی کربلا توجه کنند. به قطع یقین مخاطبان در این صورت بهتر حقایق را درک می کنند و مسلما بیدار می شوند.

 

 

این نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه متاسفانه بعضی نویسندگان مادی گرایی را در پیش گرفتند، عنوان کرد: اگر نویسنده حقیقت گرا و دین گرا باشند و دنبال بازاریابی کتاب نباشند به نظرم اثرشان نافذتر و مفیدتر خواهد بود. اگر نویسندگان خدا را در نظر بگیرند مطمئنا بهتر قلم می زنند و اثرشان نه تنها مورد پسند خداوند متعال بلکه مورد توجه مردم نیز قرار می گیرد. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان را به نیت حضرت زهرا(س) نوشت. این کتاب همسطح با قرآن در حال چاپ شدن است زیرا نیت قربت الی الله در آن بوده است. نویسنده ای که از ابتدا به دنبال بحث مادیات اثرش باشد، نمی تواند اثر خوب و قابل توجه ای تولید کند و مطمئنا اگر چنین اثری به چاپ دوم برسد، شاهکار است.

 

پیام امام حسین(ع)مختص عاشورا و مردم عراق نیست

حجت الاسلام طالبی مازندرانی با اشاره به اینکه پیام حضرت سیدالشهدا(ع) پیامی نیست که مختص مردم عراق و مدینه و مختص عاشورا باشد، خاطرنشان کرد: پرداختن به جنبه های شخصیتی امام حسین (ع) و یاران باوفای ایشان، بررسی و تبیین ابعاد مختلف عاشورا جای کار زیادی دارد. پیام امام حسین(ع)تا قیامت هست. اثرات کلام امام حسین (ع) تا قیامت جوابگوی بشریت است. باید از ابعاد مختلف شخصیت امام حسین (ع) استفاده کرد و آنها را برای نسل نو منعکس کرد. امام حسین (ع) شخص عامی نبودند که تنها جلوی پای خود را ببینند. ایشان علم به آینده داشتند. ابعاد وجودی ایشان باید پردازش و باید برای مردم  آشکار شود.

 

نویسنده کتابهایی همچون بانوی کرامت، طب الائمه،جاذبه و دافعه گناه و صحیفه حسینیه اظهار داشت: مردم باید دنبال این باشند که کتاب هایی در مورد عاشورا و امام حسین(ع) مطالعه کنند که حقایق را بهتر برایشان بیان کند. نباید دنبال کتاب های ضعیف بروند، دنبال کتاب هایی باشند که عاشورا و پیام امام حسین(ع) را بهتر درک کنند. مسلما در هر محله ای علما و طلاب هستند، آنها می توانند مردم را راهنمایی کنند که از چه منابع و کتاب هایی استفاده کنند که بتوانند بهتر با امام حسین(ع) و عاشورا آشنا شوند.

 

 

کد خبر 736413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha