دکتر اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به خبرنگار شبستان گفت: خیلی ها هستند که سعه وجودی ایشان متعلق به زمان و مکانی است که زیست میکنند اما عده ای هم هستند که وجودشان زمان و مکان نمیشناسد و حافظ در این دسته قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: باید دید چه می شود که هنوز دیوان حافظ در کنار مقدس ترین کتب مذهبی در جوامع اسلامی جایگاهی ویژه دارد و چرا نام حافظ با تقدس خاصی همراه است و فرهنگ تفال به دیوان حافظ در کنار تفال به قرآن جایگاه ویژهای در زندگی ما دارد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه اولین شاعر این نظام هستی خود خداوند است، اظهار داشت: حافظ همان طور که خودش می گوید حافظ قرآن است و این شاعر بلندآوازه توانست با عمق جان در این فضای آهنگین، قرآن و طبیعت را درک و به اشعار خود وارد کند.
دکتر صلاحی با تاکید بر اینکه حافظ به درک مفاهیم و قصص قرآنی پرداخت و آن را به اشعار خود وارد کرد، اضافه کرد: این شاعر بلندآوازه بعضی از آیات را داخل ابیات خود وارد کرد و نگاه ویژه ای به قصص قرآنی داشت، اقتباس وی از قرآن نشانه این که است که حافظ از عمق وجودش با قرآن و وحی و کلام الهی ارتباط عمیقی دارد، این رنگ خدایی که حافظ به کارش داشت موجب شد وی ارتباط بسیار خوبی با دیگران برقرار کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه ما معتقدیم هر کس سخن از قرآن می گوید به بشریت تعلق دارد، اضافه کرد: حافظ بهره های زیادی از قران برده است، هر کسی از دیوان وی به اندازه توجه خودش لذت میبرد، هر فردی با خواندنش احساس می کند آن را فهمیده است، از سوی دیگر ممتنع است و اینکه حافظ عمیقا چه گفته نیاز به یک داشتن یک بصیرت خاصی است.
صلاحی با اشاره به برگزاری یادروز حافظ خاطرنشان کرد: خروجی این برنامه ها نباید تنها همایش باشد بلکه لازم است با موضوعیت یادروز، کارگروه هایی تشکیل شوند، سازمان ها و نهادهای درون یا برون مرزی باید با هم مرتبط شوند و خروجی ها را منظم کنند و هم افزایی داشته باشند تا بیشترین بهره برداری را بعد از همایش داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما