ظرفیت ایرانیان خارج از کشور زمینه ساز مشارکت فرهنگی طرف های خارجی است

ابراهیمی ترکمان گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت موافقت نامه ها و برنامه های مبادلاتی به معنای بهره گیری از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج است که از این طریق، طرف خارجی به مشارکت در اجرای برنامه های فرهنگی ما ترغیب می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی  خبرگزاری شبستان، در شرایطی که بسیاری از سازمان های کشور تحت تاثیر مشکلات اقتصادی و تحریم ها قرار گرفته اند و همچنان کشور با انواع تهاجم های فرهنگی نیز روبرو است، یکی از شاهراه های برقراری ارتباط و تعامل با دنیا برای کشور «فرهنگ» است.

 

«ابوذر ابراهیمی ترکمان» که بر مسند ریاست یکی از مهم ترین سازمان های فرهنگی کشور که متولی روابط فرهنگی کشور با دنیاست در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: قطعا فرهنگ در هر حوزه ای می تواند موثر باشد، برای مثال ظرفیتی که امام حسین(ع) دارد ظرفیت بزرگی است برای به قلیان درآوردن احساسات مسلمانان جهان.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: گفت و گو راه خوبی است تا بتوانیم از طریق آن آنچه را که دنیا می خواهد به طرف های خارجی منتقل کنند خودمان با زبان خودمان و آنطور که می خواهیم منتقل کنیم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اصلی ترین وظیفه اش اجرای قانون و موافقت نامه فرهنگی بین دو کشور است، افزود: در حال حاضر با بیش از 100 کشور جهان موافقت نامه فرهنگی داریم. موافقت نامه‌ها بعد از تصویب در مجلس شورای اسلامی به تایید شورای نگهبان می رسد و به قانون تبدیل می شوند و با قراردادها و تفاهم نامه ها تفاوت عمده ای دارد. قانون در واقع بین دو دولت امضا می شود و مورد توجه است. قانون موافقت نامه فرهنگی وقتی امضا می شود طرفین برنامه مبادلاتی برای 3 یا 5 سال امضا می کنند که برنامه اجرائی موافقت نامه فرهنگی است.

 

ابراهیمی ترکمان تاکید کرد: عمده ترین وظیفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اجرای قانون موافقت نامه فرهنگی و برنامه مبادلات فرهنگی است. در این جهت عمده فعالیت ما تعاملی است یعنی با کشورهای مختلف دنیا داد و ستد فرهنگی داریم. از این جهت ما حضورمان در کشورهای مختلف مورد پذیرش کشور متوقف الفیه است، به این دلیل که خود آنها موافقت نامه امضا کرده اند و ابرازعلاقه کرده اند روابط فرهنگی ما توسعه پیدا کنند.

 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره برنامه های این سازمان در خصوص رویاروئی با مشکلات اقتصادی توضیح داد: قطعا سازمان برای این دوران برنامه هائی را در نظر دارد. ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات فعالیت های زیادی را از گذشته آغاز کرده ایم و البته سعی و تلاشمان بر این بوده که به برنامه هایمان آسیبی نخورد.

 

وی اظهار کرد: تلاش می کنیم در بخش هائی بتوانیم این صرفه جوئی ها را انجام بدهیم. یکی از کارهائی که در آینده در نظر داریم استفاده حداکثری از ظرفیت موافقت نامه ها و برنامه های مبادلاتی است که این سبب می شود طرف خارجی در اجرای برنامه های فرهنگی ما شرکت کند. استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم و دستگاه های فرهنگی داخل کشور در این مسیر می تواند به ما کمک کند.

 

ابراهیمی ترکمان در ادامه بیان کرد: در حال حاضر هم این هم افزائی اتفاق افتاده است، سازمان تا به حال با ادارات کل ارشاد استان ها در کارهای فرهنگی خارج از کشور همکاری فرهنگی آغاز کرده است و در این 3 سال اخیر این همکاری را به حداکثر رسانده ایم. عمده گروه هائی که اعزام می شوند به کمک و همیاری ادارات کل ارشاد استان ها و کمک استانداری ها و شهرداری های استان های مختلف است و به کشف و رشد و گسترش استعدادهائی که در بیرون از تهران هستند و دیده نمی شوند، کمک می کند.

 

وی در آخر گفت: در این مسیری که آغاز کرده ایم تا به امروز نتایج بسیار خوبی گرفته ایم؛ گروه های متعددی را در حوزه های مختلف به خارج از کشور اعزام کرده ایم، بخشی از هزینه ها به عهده ما بوده است و بخشی هم به صورت هم افزائی از دستگاه های دیگر بوده است.

 

گفتگو: الهام عطائی

 

 

 

 

کد خبر 736248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha