به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج روابط عمومی ادارهکل تبلیغات اسلامی کردستان، حجت الاسلام مختار کرمی، در نشست اساتید و پیشکسوتان قرآنی استان کردستان که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: پیشکسوتان قرآنی جزو سرمایههای جامعه هستند و ما به وجود این افراد افتخار میکنیم.
حجتالاسلام مختار کرمی برگزاری این جلسه را گام ارزشمندی برای هماندیشی در خصوص جایگاه قرآن کریم و قرآنیان استان دانست و افزود: در حوزه قرآنی باید فعالیتهای قرآنی را انجام دهیم تا ماندگار شود.
وی خاطر نشان کرد: موانع و مشکلاتی سر راه فعالیتهای قرآنی وجود دارد و جامعه ما که یک جامعه قرآنی است ضرورت دارد که زندگی ما هم قرآن محور شود و تربیت جامعه نیز تربیت قرآنی باشد.
وی عنوان کرد: قرآن کریم باید در زندگی ما جاری و ساری یابد و عقبماندگیهایمان را باید از طریق عمل به دستورات قرآن کریم جبران کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با اشاره به اینکه بسیاری از ما به عنوان مسلمان در حوزه دین ادعا میکنیم که باید قرآن در همه ابعاد جامعه محور قرار گیرد، یادآور شد: اما باید دید امروز زندگی و جامعه ما چقدر با قرآن و سنت پیامبر مطابقت دارد.
حجتالاسلام مختار کرمی عنوان کرد: متاسفانه امروز ریاکاری و دورویی به درد بیدرمانی در جامعه تبدیل شده که در بین برخی مدیران جلوهگری میکند، افزود: باید از این قرآن کریم به عنوان رمایهای الهی در راستای حذف ریا و دورویی و رعایت حلال و حرام بهره برد.
وی با اشاره به اینکه نباید تنها به خواندن و تدریس کردن قرآن کریم دلخوش بود، اظهار کرد: درک مفاهیم و تدبر در قرآن برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و سبک زندگی قرآنی باید در جامعه جاری و ساری شود.
وی عنوان کرد: در زمینه ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه زمانی میتوانیم بگویم موفق عمل کردهایم که آثار قرآن کریم در کسب و کار و رفتار و مدیریت جامعه نمود پیدا کنددر غیراینصورت هیچ کاری ارزش واقعی خود را در این زمینه پیدا نکرده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اضافه کرد: به نظر میرسد از قرآن کریم به عنوان سرمایه بزرگ انسانساز به خوبی استفاده نشده تا جامعه ما را به سعادت و کمال برساند و دوری از مفاهیم و آموزههای بلند قرآنی را روز به روز شاهدیم.
حجتالاسلام کرمی با بیان اینکه اگر آموزش، اقتصاد و جامعه ما قرآنی بود شاهد وقوع مشکلات جامعه نبودیم، افزود: مدیران و مسوولان نخستین کسانی هستند که باید قرآن کریم را وارد زندگی مردم کنند.
وی بیان کرد: برخی مدیران فقط ادای طرفداری از قرآن را در میآورند و برخی دیگر نیز خلاف آن عمل میکنند و یا نسبت به آن بیتفاوت هستند و این مهم اصلا زیبنده مدیر و مسوول به ویژه متولیان فرهنگ در استان نیست.
این مسوول میافزاید: 40 سال از انقلاب اسلامی گذشت و باید دید چقدر از این فرصت برای ترویج فعالیتهای قرآنی استفاده کردهایم در حالیکه به نظر میرسد هیچ استفاده مطلوب و آرمانی استفاده نشده است.
حجتالاسلام کرمی با اشاره به وجود موانع و مشکلات در حوزه قرآنی بیان کد: نیاز است در برخی موارد متولیان کشور برای رفع مشکلات قرآنی تصمیم بگیرند اما برخی موانع نیز مربوط به استان است و باید سعی شود جامعه را به تراز قرآنی رساند و انتظار میرود پیشکسوتان قرآنی فعالتر عمل کنند در حالیکه برخی از آنها در گوشه و حاشیه به فعالیت میپردازند.
وی خواستار آسیبشناسی موانع و مشکلات حوزه قرآن شد و گفت: باید موانع و آسیبها شناسایی شوند تا بتوانیم تصمیم درستی در حوزه قرآنی بگیریم و برنامهریزی موثری داشته باشیم.
وی از پراکندگی فعالیتهای قرآنی نیز گلایه کرد و گفت: نظم خاصی برای فعالیتهای قرآنی وجود ندارد و دستگاههای غیرفرهنگی در حوزه قرآنی فعالیت میکنند که این امر غلط است و باید متولی قرآن در استان یک مکان باشد و دارالقرآن کریم بهترین متولی برای این امر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان عدم نوآوری و خلاقیت در فعالیتهای قرآنی را نیز از مشکلات موجود دانست و گفت: روش تدریس و آموزش در جامعه ما سنتی است و نوآوری در آن دیده نمیشود چرا که جوان باید نشاط دینی پیدا کند و برای رسیدن به این مهم باید از شیوههای نوین تعلیم قرآنی استفاده شود.
حجتالاسلام کرمی همچنین خواستار توجه جدی به فعالیتهای قرآنی و ورود خیرین به فعالیتهای قرآنی شد و اضافه کرد: تشکیل گروههای متعدد در فضای مجازی، استفاده از ظرفیت رسانههای جمعی و استفاده از فضاهای مذهبی متعدد در استان کردستان به عنوان یک ظرفیت موثر در ترویج فرهنگ قرآنی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: از جامعه قرآنی انتظار دوستی، اخلاق و متانت داریم و باید برای رضای خدا و قرآنی فکر کنیم.
وی از نبود المانهای قرآنی درسنندج گلایه کرد و گفت: نبود المانهای قرآنی در این استان زیبنده کردستان نیست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان در پایان اعلام کرد: علاقمندی مردم استان کردستان به قرآن کریم مایه افتخار است و این علاقمندی در کشور زبانزد است.
معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه فعالان قرآنی مقربان درگاه خداوند هستند، اظهار کرد: این افراد باید الگوی جامعه باشند در حالیکه متاسفانه بیشتین اختلاف را در فعالان قرآنی شاهدیم و قرآنیان بدانند اگر انسان از روی هوا و هوس تصمیم بگیرد این تصمیمگیری به مراتب خطرناکتز ار شیطان و ابلیس است.
حجتالاسلام اصغر شایسته دستجری استفاده از روشهای نوبن و جدید برای پیشبرا فعالیتهای قرآنی را خواستار شد و افزود: روشهای قدیمی و سنتی اثرگذاری لازم را ندارند چرا که وسایل کمک آموزشی امروز تغییر کرده و به روز شده و با آموزشها نیز به روز شوند.
وی حرکت به سمت اجرای طرح مدرسه هوشمند قرآنی و جذب جوانان به سمت کلام الهی را خواستار شد و گفت: هر برنامهای که به ذهنمان میرسد باید مورد توجه قرار دهیم و با برنامهریزی درست در راستای گسترش فرهنگ قرآن کریم در جامعه گام برداریم.
وی اعلام کرد: امروز متاسفانه قرآن محجور مانده و این گفته خیلی از افراد است اما باید با استفاده از روشهای نوین و جذاب و پرهیز از فعالیتهای کلیشهای و بیثمر عامل گسترش روزافزون کلام الهی در جامعه باشیم.
معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه استان کردستان پیگیری فعالان قرآنی و مطالبهگری آنها را عامل گسترش فعالیتهای قرآنی دانست و گفت: بیشترین بودجه قرآنی به استان کردستان اختصاص مییابد بنابراین باید با استفاده از برنامهریزیهای درست برای هزینه آن اقدام شود.
رئیس اداره برنامهریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی کردستان نیز در ابتدای این جلسه اظهار کرد: از نیازهای قرآنی استان کردستان تشکیل مجمع قرآنیان است که این مجمع در استان تشکیل شده و چهرههای قرآنی شاخص در آن فعالیت دارند.
ناصر علیپور با اشاره به اینکه نشست اساتید و پیشکسوتان قرآنی راه ارزشمندی برای بررسی بهتر فعالیتهای قرآنی و تبادل نظر و تجربیات فعالان این عرصه است، افزود: سعی میشود در هر جلسه از یک نفر از مسوولان استانی برای حضور در این نشست دعوت به عمل آید تا ایدهها و نظرات اساتید قرآنی را بشنوند.
وی با بیان اینکه دارالقرآن کریم استان در اقدام به تهیه کتابچهای در خصوص وضعیت فعالیتهای قرآنی استان کرده است، اضافه کرد: در این کتابچه نقاط قوت و ضعفها، فرصتها و تهدیدها جمعآوری شده تا برنامهریزی طرح و برنامههای قرآنی راحتتر صورت گیرد.
وی اضافه کرد: این نشست هر سه ماه یکبار برگزار میشود و نیاز است یکی از اعضای نشست برای برنامهریزی بهتر جلسات به عنوان رابط قرآنیان با دارالقرآن کریم انتخاب و معرفی شوند.
نظر شما