آیتالله شیخ محمدعلی ذاکری؛ استاد حوزه علمیه و مبلغ دین در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم شجاعی، را از اوایل دهه 50 هجری شمسی، می شناخته است، گفت: ایشان جزو شخصیت های برجسته در حوزه خطابه و منبر بودند و روش خطابه ایشان، الگویی برای ما بود.
این مبلغ حوزه دین و فرهنگ افزود: مرحوم حجت الاسلام والمسلمین شجاعی، جزو مبلغانی بود که در مجلس روضه و سوگواری در مصائب اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، شرکت و سخنرانی می کرد.
این پیشکسوت خطابه و تبلیغ و روحانی کاروان های حج و زیارت عتبات عالیت ادامه داد: حجت الاسلام والمسلمین شجاعی(ره) عالمی باسواد، انسانی مخلص، مبلغی توامند، شخصیتی مردمی و روحانی ولایت مدار بودند که در همه حوزه های فعالیت شان، الگویی برای مبلغان و طلاب بودند.
آیتالله ذاکری تاکید کرد: مرحوم آقای شجاعی از هرگونه تکبر و غرور دور بودند و بسیار ضعیف نواز بودند. ایشان همواره دیگران به ویژه اهل علم و خطابه را تجلیل می کردند.
این مبلغ حوزه دین و فرهنگ گفت: مرحوم حجت الاسلام والمسلمین شجاعی پس از درگذشت آقای فلسفی، محور فعالیت مبلغان بودند و همیشه خطبا را به تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری، توصیه می کردند.
این پیشکسوت خطابه و تبلیغ و روحانی کاروان های حج و زیارت عتبات عالیت افزود: من آنقدر به مرحوم آقای شجاعی، ارادت دارم که باوجود کسالت، از بیمارستان مرخص شده و در مراسم ترحیم ایشان شرکت کردم. در واقع حضور در مجلس ایشان را بر خود واجب دانسته ام. خداوند روح ایشان را غریق رحمت واسعه خود قرار دهند.
آیتالله ذاکری خاطرنشان کرد: حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم شجاعی در همه مراحل زندگی شان به ویژه پس از رسیدن به جایگاه مدیریت جامعه مبلغان و وعاظ تهران، ملجا و پناهگاه روحانیون و طلاب بودند و از هیچ تلاشی برای کمک رسانی به خطبا و مبلغان، دریغ نمی کردند.
گفتنی است، آیتالله ذاکری از سال ۱۳۴۸ اهالی شهرری را به سفر حج میبرده و بیش از ۱۱۲ بار به مکه مشرف شده است. حاج آقا ذاکری متولد ۱۳۱۹ دانشآموخته مدرسه فیضیه و تحصیلات حوزوی او معادل کارشناسی ارشد است.
محمدعلی ذاکری درباره تاریخچه زندگی اش به رسانه ها گفته بود «سال ۱۳۳۷ از خمین به شهرری آمدیم، پدرم غلامرضا ذاکری به محض سکونت در شهرری مسجد حسینبنعلی(ع) را در محله ولیآباد پایهگذاری کرد.» او در حالیکه حکم و امضای رهبر کبیرانقلاب اسلامی حضرت امام(ره) را نشانمان میدهد میگوید: «قبل از سال ۴۲ پیش ازاینکه امام خمینی(ره) تبعید شود. این دست خط را برای پدرم فرستاد که ایشان نماینده ولی فقیه در شهرری باشد. پدرم در سال ۱۳۴۲ به رحمت خدا رفت. طبق وصیت پدرم که آرزو داشت یکی از فرزندانش عبای او را به دوش بکشد، من ضمن ادامه تحصیل در مدرسه حوزوی برهان شهرری و سپس مدرسه فیضیه قم نیز توانستم در این مسیر قرار بگیرم.»
سال ۱۳۴۸ بود. آرزوی سفر مکه داشت اما در این سفر تنها نبود. او که مرد کار بود تصمیم گرفت کاروانی را تشکیل دهد و دوستداران سفر حج را با خودش همراه کند. حاج آقا ذاکری دفتر کارش را از همان زمان، یعنی سال ۱۳۴۸ به یادگار نگه داشته است. او در این دفتر عکس و نام تک تک زائران خانه خدا را نوشته و حفظ کرده است. هزینه سفر حج در سال ۱۳۴۸برای یک زوج مبلغ ۳ هزارو۴۰۰ تومان قید شده است. در بیشتر صفحهها عکس همسرانی الصاق شده است که با یکدیگر به سفر حج مشرف شدهاند. آقای ذاکری همانطور که صفحه به صفحه دفتر را ورق میزند میگوید: «این زوج به رحمت خدا رفتهاند.»
یادآور می شود، حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالقاسم شجاعی، شاگرد و مروج شیوه منبرداری مرحوم فلسفی پس از حدود ۳ ماه بیماری، ضعف و ناتوانی، 20 مهرماه 1397، دار فانی را وداع گفت.
نظر شما