خبرگزاری شبستان؛ گروه جامعه – معصومه بدخشان: تهران جاذبه های زیادی دارد، شاید به این دلیل است که هم مهاجرت به این شهر زیاد است و هم دل کندن از این شهر سخت. از موزه ها گرفته تا پارک های بزرگ با درختان سربه فلک کشیده، بازارهایش، پاساژهایش و حتی ترافیکش به این شهر جذابیت بخشیده است.
جاهای تفریحی در تهران کم نیست، گاهی می توان کم هزینه هم باشد و گاهی پرهزینه، گاهی می توان در رستوران های این شهر، همبرگر با خاویار که قیمتش به اندازه یارانه یک خانواده 5 نفره است یافت یا فلافلی با مبلغ 4 هزار تومان خورد. با این وجود؛ هر روز در این کلان شهر، شاهد بروز خلاقیت ها هستیم که آن هم محلی برای گردشگران می شود که خیلی هم پرهزینه نیست.
یکی از این محل های گردشگری، خیابان «باب همایون» است. خیابانی بدون وسایل نقیله و موتوری، خیابانی که تنها ویژه عابران پیاده است و همین موضوع آرامشی را به باب همایون داده است. این دسته از خیابان های در تهران کمیابند که بدون حضور وسایل نقلیه باشند.
از درب خروجی شماره 3 مترو امام خمینی (ره) که خارج می شویم، چند سماور قدیمی طلایی که در زمین برای فروش گذاشته شده اند، خودنمایی می کند اما هیچ فروشنده ای ندارد. اطراف پُر از انسان هاییست که با لحن آرام می گویند« دارو می خوای» «دارو؛ دارو». از مترو تا خیابان «باب همایون» فاصله ای نیست اما وقتی به این خیابان پا می گذاری، گویا به دنیای دیگری پرت می شویی و دیگر خبری از دلالان دارو هم نیست.
درابتدای خیابان چرخ و فلک آهنی و رنگی با صاحبی که شبیه لوطی های فیلم های سینمایی قدیمی است تو را به دوران دهه 50 و 60 می برد و هنوز این چرخ وفلک برای نسل جدید هم جذاب است و مشتریش می شوند.
غرفه های آجری با در های چوبی سنتی از ابتدا تا انتهای خیابان «باب همایون» وجود دارد. برخی از این غرفه های صنایع دستی همانند اجناسی از جنس حصیر یا مینا کاری را به فروش می رسانند. برخی دیگر از غرفه ها فروش اغذیه های مختلف همانند کباب، انواع ساندویچ و آب انار را انتخاب کرده اند. تعدادی از غرفه ها هم داروی های گیاهی می فروشند و برخی ها هم محصولات سنتی همانند ارده و شیره خرما، عسل و آجیل و گردو می فروشند.
سینمای باب همایون
در خیابان باب همایون غرفه هایی هم وجود دارند که بدون هزینه کردن، می توانید از آنان لذت ببرید. یکی از این غرفه های که مخاطب هم کم ندارد، «سینمای باب همایون» است. سینمای باب همایون تصاویری که اکران می کند شما را به دوران قاجار می برد و با اکران فیلمی همچون «گاو» شما با «مش حسن» و گاویی که به آن دل بسته بود به دهه 40 می روید.
کتابخانه باب همایون
یکی دیگراز غرفه ها که با آجرهای قرمز رنگ خودنمایی می کند، گذر فرهنگی نام دارد و کتابخانه باب همایون است. کتابخانه ای که هم محل استراحت جسم و هم محلی برای غنی کردن روح با کتاب خواندن است. این گذر هم رایگان است و شما می توانید بدون هزینه کردن لذت ببرید.
زورخانه باب همایون
شاید جذاب ترین قسمت خیابان باب همایون زورخانه اش باشد، زور خانه ای که با درهای چوبی سنتی میزبان میهمانان می شود و دیوارش به انواع مختلفی از تصاویر جهان پهلوان «تختی» مزین شده است. در این غرفه تنبک و ابزار زورخانه ای را می توان یافت که محلی برای عکس هایی یادگاری گردشگران هم محسوب می شود. در خیابان باب همایون، عکس های یادگاری هم با لباس های قدیمی، سنتی و محلی از گردشگران گرفته می شود البته هزینه آن 30 تا 40 هزار تومان است.
خیابان «باب همایون» محلی برای گردشگری محسوب می شود که هم می تواند هزینه اش تنها یک بلیت مترو باشد یا می توان وسوسه شد و با خرید از غرفه ها یک تفریح پولی داشت.
نظر شما