«شریف کاظمی» در پاسخ به این سئوال که تاکنون چه تعداد از اسناد وزارت خارجه اسکن و دیجتال سازی شده اند که در اختیار محققان قرار بگیرند؟ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: آرشیو وزارت خارجه چیزی بالغ بر 50 میلیون سند دارد که از این مقدار تا سال 1300 اسکن، فهرست نویسی و ورود اطلاعات شده است، از سال 1300 به بعد این کار در جریان است که تمام شود.
«رییس اداره اسناد وزارت امور خارجه» افزود: اسناد عادی وزارت خارجه بر اساس قانون مجلس بعد از 30 سال قابلیت پژوهش دارند و اسناد محرمانه بعد از 40 سال اگر خروجشان از محرمانه تایید شود مشکلی نخواهند داشت؛ بر این اساس برای این دوره زمانی یعنی بالای 30 سال برای اسناد عادی و 40 سال برای اسناد محرمانه که از محرمانه خارج شدند هیچ مشکلی ندارند که پژوهشگران روزانه مراجعه کنند و موضوع شان را می گویند و کارشان را در حوزه روابط خارجی به اتمام می رسانند.
وی در پاسخ به این سئوال که اسناد وزارت خارجه تا سال 1300 اسکن شده اند؟ آیا اسناد 50 سال گذشته هیچ کدام اسکن و دیجیتال سازی نشده اند؟ اظهار کرد: بله آنها به صورت موردی و بخشی بر اساس اهمیت و اولویت دیجیتال شده است، منتهی تمام نشده است.
شریف کاظمی در پاسخ به این سئوال که برای دسترسی بیشتر پژوهشگران به کتابخانه های آنلاین چه امکانی را فراهم کرده اید؟ گفت: بله وقتی به آرشیو اسناد کنند مراجعه سترسی دارند ، برنامه ای به نام «سفیر» که در کامپیوترهای مرکز آرشیو نصب است و بخش مراجعات ما که کلیدواژه ها را جستجو می کنند و سندها را بازیابی می کنند و درخواست ارایه می دهند و بعد از چند روز در اختیار آنها قرار می گیرد.
نظر شما